Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Steve a Jossie Strongholdovi jsou na první pohled úplně obyčejní realitní agenti, když ale povinnost zavelí, stávají se z nich odvážní superhrdinové. Jejich čtrnáctiletý syn Will doufá, že se i u něj projeví superschopnosti, zatím ale k něčemu takovému nedošlo. Nastupuje na střední školu pro superhrdiny, předstírá, že zdědil po otci výjimečnou sílu. Pravdou ale je, že je úplně obyčejný kluk, co má strach ze své budoucnosti. Spolu s Willem nastupuje na střední i jeho kamarádka Layla, která dokáže ovládat rostliny. Will, Layla i ostatní prváci jsou novou školou ohromeni, škola se totiž díky antigravitačnímu pohonu vznáší v mracích, skrytá před očima veřejnosti. Hned po příjezdu do školy čeká nováčky rozřazování podle schopností, přičemž některé z nich čeká dráha superhrdinů, jiní se stanou jen jejich parťáky neboli poskoky. Willa provázejí potíže už od prvního dne, když ale začne zlo ohrožovat jeho rodinu, přátele i školu, dokáže se vzchopit a najít v sobě superhrdinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

honajz 

všechny recenze uživatele

Chytrá, inteligentní, střídmá a jemná parodie, kde se hlavní postavy konečně zas jednou nechovají jako pitomci, nerdové nebo lůzři od pohledu, kde sice mohlo být víc děje, ale ani tak film nenudí. Některé scény jsou dokonalé (jak se dostat ke kámošovi na střechu skrze uschlý strom), jedna vyloženě paroduje Carrie, a je vidět, že tvůrci mají svět superhrdinů v malíčku. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to už pekných pár rokov, čo som ukončil štúdium na strednej škole. Ale i tak mi občas nejaký ten americký high school movie príde vhod. Zvlášť, keď sa jedná o komediálne ladený sci-fi snímok akým je "Sky High". Naviac silne říznutý štýlom starých filmov o komixových hrdinoch. Povedal by som, že to celé malo jemný retro feeling s využitím najnovších filmových trikov. Naozaj som sa pri tom výborne pobavil. *** ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příběh obsáhl klasické americké teenegery se svými problémy tak typické pro tento věk. Za jiných okolností by to byla další nudně kýčovitá hovězina, ale díky zaobalení v supermanovský sci-fi háv to pro mé oko byla celkem zábavná oddychovka při deštivé, sváteční sobotě. Nemůžu se rozhodnout jestli 3 nebo 4 hvězdy, ale vzhledem k tomu, že jsem před tímto filmem zhlédla geniální Croodsovi, nemůžu jinak než snížit na tři. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady není co řešit. Tahle Disneyovka mne natolik zaujala, jako už hodně dlouho žádná ne. Tady bylo všechno. Sympatické postavy, pozoruhodný děj, který mi nedal žádnou záminku k tomu, abych se nudil, perfektní digitální efekty, prostě všechno. Nečekal jsem, že by mne to mohlo až tak zaujmout, protože Úžasňákovi mne nijak extrémně nezaujali a považoval jsem je za průměrný film (udělil jsem tři hvězdičky). Tohle oproti Úžasňákům byla jízda a mělo to všechno, co Úžasňákům chybělo. Byl zde hodně zajímavý děj, perfektní a sympatičtí hrdinové a samozřejmě i nějaký ten záporák. Hlavně tedy chci pochválit dějovou linii, protože to byla opravdu jízda! Při úvodních titulcích jsem se do filmu zakoukal a oči jsem odlepil až se závěrečnými titulky. Do té doby jsem ten film maximálně prožíval a užíval si toho. A nelze samozřejmě nezmínit speciální efekty. Na to, že je to hraný film, tak v ničem nezaostává a efekty jsou zde maximálně dokonalé a bylo to velmi příjemné zjištění, že efekty se takto povedly. Herecké výkony byly v normě, výrazněji mne zaujal Michael Angarano, o němž jsem si celou dobu říkal, že už jsem ho někde viděl, a pak jsem zjistil, že hrál hlavní roli ve filmu Poslední přání, který jsem viděl před několika dny. Dvě různé role (tady hrál kluka nadaného superschopnostmi a v Posledním přání hrál kluka, který umírá a zbývá mu posledních pár týdnů života) a obě se mu povedly. Takže abych to nějak zakončil. Tohle je jednoznačně jeden z nějlepších filmů od Disneyho, které jsem kdy viděl. Filmu nemám co vytknout, a tak dávám maximální hodnocení. Je to možná trochu odvážné dát tři roké staré hrané komedii od Disneyho pět hvězdiček, když průměrné hodnocení filmu zdejšími uživateli je pouhých 58%. Ale za svým názorem si stojím a rozhodně ho nezměním. Určitě si tento film pustím ještě několikrát, a už se na to i těším, protože to byla fakt jízda. A nezlobil bych se za pokračování, ale to asi nepřijde, takže mi nezbude než pořád dokola sjíždět tenhle film :-) PS: Je mi 21 let. To jen info pro ty, kteří by tvrdili, že tohle se může líbit jen teenagerům :-) ()

Cong 

všechny recenze uživatele

Škola superhrdinů je naprosto předvídatelná a vesele si vykrádá koho chce, od Úžasńákových, přes X-Meny a SpyKids, až po Harryho Pottera. Kupodivu to však není nestravitelný hybrid výše zmíněných titulů, ale velmi příjemně působící oddychová zábava. Zásluhu na tom mají především mladí herci v hlavních rolích, zejména sympatický Michael Angarano a velmi dobře vypadající Mary Elizabeth Winsteadová. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Na film měl navazovat seriál, ale finanční neúspěch tyto snahy ukončil. (Duoscop)
  • Will má v pokoji na zdi vylepenou spoustu plakátů. Jeden z nich blízko stolu je plakát seriálu Tenacious D. (HappySmile)
  • Jméno jedné z postav Warren Peace zní jako "War and Peace" (Vojna a mír) - slavný román Tolstoje. Toto jméno naráží na hlavní zápletku filmu. (HappySmile)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama