Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Recenze (253)

TO 

všechny recenze uživatele

Dobré drama, starosti s dcerou, bývalou manželkou, otcem, zaměstnáním a celkově s životem. Dobře napsané. I humorné. Ale nějaký extra silný prožitek se u mě nedostavil. 70% ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Verbinski akoby natočil svoj film priamo pre mňa, presne vyhovujúci môjmu vkusu a naturelu. Nicolas Cage vytvoril komplexnú postavu Dava Spritza, hlásateľa počasia, plného rozporov, ktorý sa úmorne snaží prežiť v dnešnom svete a dá sa povedať, že sa mu to (po)darí. PS: ostentatívne verbálny asketizmus scenára vnímam ako kvázi handkeovskú kritiku jazykovej nemohúcnosti a úpadku jazykovej kultúry. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o outsiderovi, který naštěstí nedopadne tak úplně dobře, happy end by tomuhle filmu asi spíše uškodil. BTW tu Cageovu dceru jsem měl chuť zabít asi po půl hodině filmu. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Dobrý scenár k filmu, podporený aj dobrým hereckým výkonom Nicolasa Cagea, má len jednu chybu - chýba mu šťava, ktorá by z toho spravila zaujímavú drámu. Takto je to nadpriemerná spleť viacerých príbehov okolo hlavnej postavy. 3 a pol*. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší komedie s Nicolasem Cagem, který hraje smolaře. Tohle se mi líbylo daleko víc, než nějací Piráti z Karibiku. Film ze života s naprosto skvělými nápady a hudbou. Lidi, co žiji šťastně, tak se nemohou do filmu vcítit. Díky tomu dávají lidé menší hodnocení. šťastlivci ()

pabulator odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší a nejzbytečnější film Mikoláše Klece chcípal sem nudou a ty si dej pozor Verbinski až tě někdy potkám na ulici horká jablečná taštička od Meka do xichtu tě nemine! ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě takové pomalé filmy baví čím dál víc, ještě pár takových a možná se znova podívám na mnou nenáviděný Lost in Translation. Pokud bych WM měl srovnávat s LiT, hlavní výhodou je Cage, který je mnohem lepší a přirozenější herec než Murray a mám ho poslední dobou čím dal radši kvůli jeho obrovskému hereckému rozsahu (porovnejte si Orlova v Lord of War a Spritze). Druhá postava, která se každému vybaví je Buscemiho Seymour v Ghost Worldu, která je možná až příliš přeidealizovaná a nemá oproti Spritzovi žádné odsuzujícíhodné nedostatky. Opravdu dobrý film, i když je takových poslední dobou možná trochu moc, zatim jsem se jimi ale nepřesytil. No a "camel toe" je nezapomenutelný :) ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage téměř nehraje, přesto mu role přesně sedne. Beznadějný stav profesně úspěšného muže, kterému se rozpadají všechny vztahy. Co dál, má něco ještě cenu? Poučení: něco vyhodit musíš, máš na to ještě čas...zatím. 75%. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Melancholická do modra ladená lukostrelecká meditácia ...scéna s pomaly letiacim spoonge bobom nezabudnutelná ...neherec Cage v jednej z naj rolí za posledných 5 rokov, Caine presný, Verbinski znamenitý ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Tenhle film u mě překonal i Americkou krásu, skvělej film(mimojiné s výbornym Cagem kterýmu byste uvěřili i že je černej)....o jednom smolařovi s hroznym životem...málem jsem se i zamyslel..:) 5* jako vyšitejch ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený příběh jednoho chlapíka, kterýmu se tak trochu rozpadá jeho svět a díky aktivitě, kterou původně vymyslel pro svoji dceru, najde zpět to, co tolik let postrádal. Chuť žít. 80% ()

TonySad odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem asi jeden z mála co tento film hodnotí tak negativně. Bohužel jsem asi po čtvrtce přestal vnímat oč jde i když to dohrálo až do konce. Nebavil mě děj filmu, který byl tak silně melancholický, naprosto bez emocí. Prostě dost o ničem... ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Weather Man je neuvěřitelně kvalitně graficky, hudebně(zvukově) a herecky ztvárněné drame se špetkou vtipu. Všechny postavy jsou skvěle zahrané. Dominuje Nicolas Cage jako meteorolog, který ví jak by chtěl žít, ale je v tom sám sobě překážkou, Michael Caine hraje váženého muže, který svou odměřenost neodevzdá ani nad hrobem. Hope Deavis je jako bývalá manželka odporná a nesnesitelná podobně jako starostlivá sestra v Důkazu. Ostatní postavy také skvěle zapadají do tohoto labirintu, který ač je z normálního života, nepostrádá určitou míru absurdity. Dávám slabší devadesátku vyjádřenou čtyřmi hvězdičkami. ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Smutný chvílemi až tragikomický příběh muže, kterému se rozpadlo manželství a on se teď potácí někde na křižovatce a rozhoduje se jakou cestou se pustí dál. Celý film hodně stojí na skvělém Cageovi, kterého doplnuje Michael Caine. Podle mně je to příběh ve kterém se najde spousta mužů, protože podobným stavem mysli si asi projde každý. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film.Jednak Cage výborně hraje a ještě líp neustále fuckuje(a má především snesitelný porost na hlavě,aleluja!),jednak Pan Rosnička obsahuje několik výtečných epizodek ze života hlavního hrdiny,má pár vtipných momentů,věrohodná životní moudra,pohodově se na to celkově kouká a vlastně má i docela originální námět.Bohužel zároveň Pana Rosničku reprezentuje i dějová nesourodost,která je opravdu do očí bijící,nejednou se dostavý nefalšovaná nuda kvůli některým zbytečně natahovaným scénám a především mi přišlo,že celý film svým závěrem vyšuměl tak nějak do prázdna.Zároveň bych tento film obvinil i z žánrové nerozhodnosti,ve výsledku není vlastně ani rybou,ani rakem.Co mi jako divákovi měl tento projekt Gore Verbinskiho vlastně přinést nevím,pocity z něho mám vážně rozkolísané,každopádně si myslím,že jak svým pojetím,tak námětem je určen především pro klubovější publikum,ale nutno i přiznat,že svým osobytým kouzlem si může získat nakonec i ty ostatní. ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

OMG.. Ten Cageův utrápenej výraz prakticky po dobu celýho filmu. Takovej tragikomickej zkrachovalec, s problémama který jsou asi docela běžný. Fakt mě ho bylo líto. Ač ho jako herce nějak extra nemusím, tady se mi líbil. A házet jdlo po někom takovým jako je rosničkář, může snad napadnout jen debila bez mozku :). ()

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama