Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No...moje (dnes už bývalá) tchýně na tom byla v kině a byla z toho filmu ne snad přímo nadšená, ale hrozně se jí líbil. Bylo to napínavé, bylo to děsivé a mělo to děsně překvapivý konec. Pokud vás napadlo totéž, co mě, tak vězte, že spálené listí z ní kupodivu cítit nebylo;) Další racionální vysvětlení? Nebyla dlouho v kině a jako žena v domácnosti žije trochu odtržená od reality...a volí komunisty, což myslím hovoří samo za sebe:)) ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nemusím snad opětovně zmiňovat svoji náklonnost k hororům, i když většina z nich je opravdu nekvalitní. Výjimku netvoří ani jeskyně, která mě ale mile překvapila. 38%?jéé říkám si, to zas bude sračka. Ale ono se to dalo přežít, dokonce se dalo bát, dokonce to zas taková slátanina nebyla. Nápad vskutku nápaditý:) a ten konec? Čekám něco průměrného a něco průměrného se mi dostane. Jsem celkem spokojená, že se stalo, jak jsem doufala, a nic se nepokazilo. Ale vtom šok a jeskyně nabyla nových rozměrů... ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa režisér Bruce Hunt pohral s divákovou inteligenciou. Skúšal, čo všetko mu ešte ľudia zbaštia. Vyzerá to tak, že si vybral fakt dementnú kontrolnú vzorku.... Najviac som otváral oči vzedy, keď si potápači kecali jedna radosť pod vodou, pričom mali dýchacie masky zkusnuté v hube ... Kláštor si tu pekne krásne stojí 700 rokov, keď tu zčista jasna, práve keď sa tu objaví partia dobrodruhov sa poskladá, ako domček z karát. Ostatné stupidity ani nebudem spomínať. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Do zhruba poloviny stopáže nuda k ukousání, ale poté zřejmě tvůrci přebrali mezcalin a jiné omamné látky a zcela se utrhli ze rětězu reality. To co se rozpoutá je prostě nepopsatelný úlet. Již tak stupidní děj dostává na frak totální absencí logiky, posloupnosti scén či čehokoli jiného. "Dialogy" jsou velkým zážitkem. Stejně tak jako nápadité akční scény - plamenomet á la MacGyver budiž příkladem. Snímek, u kterého se vrchovatě pobavíte na účet tvůrců. Plně docenitelné až ve více lidech a ideálně v mírně podroušeném stavu, teprve poté vyniknou v plné kráse kvality tohoto uměleckého díla. Hláška s mapovací pistolí jistě jednou vejde do filmových dějin jako jedna z nejstupidnějších vůbec. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla ještě předtím, než jsem vůbec věděla, jaké má na CSFD hodnocení a jediné, co jsem o něm věděla, byl stručný popis. Řekla bych, že to byl dost povedený snímek, sice jsem se u něho strachy neklepala, ale prostě mě bavilo ho sledovat. Dost zajímavý byl i konec, který jsem rozhodně nečekala, a zvláště u filmu takového žánru, kde většinou dopředu tušíte, jak dopadne. Mimo jiné mi dal tento film zamyšlení nad tím, co všechno se asi tak může skrývat v těch našich krásných, českých jeskyních. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)
  • Australskému debutantovi Bruce Huntovi producenti svěřili na Jeskyni 30 mil. dolarů, ale během úvodného víkendu (26. – 28. 8. 2005) zaznamenali zisk pouhých 6 milionů. Po měsíci film v amerických kinech vydělal 14,5 milionu. (imro)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 24. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)

Reklama

Reklama