Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

oje 

všechny recenze uživatele

Námět by nebyl špatný a ani ten začátek není zcela k zahození. Temné jeskyně rozhodně mají potenciál atmosférického prostředí. Všem nadějím na slušný horror ale scenáristé uťali tipec ve chvíli, kdy se speleologové propadli kamsi do jurského parku. Od té chvíle, a že to byla sakra dlouhá doba, už u mě snímek vyvolával jen kroucení hlavou a doprošování se konce. Čeho je moc, toho je příliš. Fantazie tvůrců zde přesáhla i Cestu do pravěku. Nad filmy z prostředí jeskyně ale není třeba lámat hůl, skvělý snímek Pád do tmy představí velmi dobrou horrorovou podívanou, od které by se režisér Jeskyně mohl mnohé přiučit. Alternativa: Descent. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný horor, který sází na drsnou akci s klaustrofobickým efektem. Dočkáme se chlapáckých hlášek, ale své zastoupení má i něžné pohlaví. A hlavně tento horor prostě diváka poctivě přidusí, ale rezignuje až v samotném závěru, kdy divákovi naservíruje možnost pokračování. Typický hororový střed. 60% ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Nemusím snad opětovně zmiňovat svoji náklonnost k hororům, i když většina z nich je opravdu nekvalitní. Výjimku netvoří ani jeskyně, která mě ale mile překvapila. 38%?jéé říkám si, to zas bude sračka. Ale ono se to dalo přežít, dokonce se dalo bát, dokonce to zas taková slátanina nebyla. Nápad vskutku nápaditý:) a ten konec? Čekám něco průměrného a něco průměrného se mi dostane. Jsem celkem spokojená, že se stalo, jak jsem doufala, a nic se nepokazilo. Ale vtom šok a jeskyně nabyla nových rozměrů... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

No hrůza no... Herci hrají asi s takovým nasazením, s jakým se poslanci rozhodují, jestli si koupit chlebíček za 3,- nebo bagetu za 10,-. Hudba otřesná, jakoby zkopírovaná z nějaké starší PC hry (že by Leisure Suit Larry?), kulisy tak vydařené, jako pohádky ze studia Kamarád.... No hrůza. Ani nevím, proč dávám dvě hvězdy. Možná za příjemné zakončení a za závěrečné titulky, u kterých jsem si uvědomil, že už je naštěstí po všem. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Kvůli jedné věte jsem tenhle film viděla a jednu větu si z něj budu pamatovat. Což je víc, než z většiny ostatních průměrných, ale stále stejně nudných filmů. Cave, jakožto film s nálepkou sračky ale nakonec zas tak špatný není. Po nudné polovině přichází frontální útok na veškerou logiku, chlapci a děvčata obíhají skály, kryjí se mapovací pistolí a všechno je to hrozná legrace. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Snímek se natáčel v Rumunsku, kde mají více než 12 000 oficiálně registrovaných jeskyní. Díky nim se tu ročně natočilo až 30 filmů, ale dnes se tento počet skoro ztrojnásobil. (imro)
  • V potápěčských scénách zastupovala herečky Piper Perabo a Lenu Headey známá česká jeskyní potápěčka působící v Americe Jitka Hyniová.Při scénách se potápěla v paruce blondýny a brunety. (Karlas)
  • Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů. (Karlas)

Reklama

Reklama