Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca Disneyovka, na ktorej som vyrastal. Vynikajúci príbeh, ktorý pozná asi každý na svete o synovi boha Dia (Zeus) v nádhernom farebnom prevedení s množstvom skvelých vtipných scén, hudobných vložiek a slastným Happy Endom. Túto rozprávku, musím sa priznať som videl iba po Slovensky, ale musím tiež uznať, že animovanej tvorbe sedí slovenský dabing viac ako originál. Hádes bol asi prvý rozprávkový zloduch s ktorým som sa ako malý stretol a preto aj hodnotenie tejto animovanej rozprávky z môjho pohľadu vystrelí do nadpozemských výšin. 99% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som si vážne myslel, že to bude dobré. Je to výsledok mixu čerešní a mlieka. Proste poriadna sračka. Je to prekvapivo nudný film a to aj napriek tým menám v réžií. Fakt nechápem ako sa toto mohlo tak nepodariť. Miestami sa zasmejete, celé to celkom rýchlo utečie a za pár dní už nebudete vedieť, čo to vlastne bolo. Príbehovo som čakal úplne niečo iné. Jeden z najslabších animákov. Až sa čudujem že som na to nenarazil skôr. V mojom detstve. Vtedy by som to možno ocenil viac. Ani animácia sa mi nepáčila. Taká hranatá. Hudobná stránka príšerná. Neviem prečo sú všetky tie snímky o Herkulesovi tak zlé a nudné. Asi by to chcelo sa v Hollywoode zamyslieť. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která se snaží tvářit převelice moderně a zároveň stylově, nicméně její vtipnost je trochu nucená - jakoby se hrálo o naplnění předepsaného počtu veselých scének. ... jakýmkoli obsahem. A pokud je - krom toho - jejím hlavním hrdinou namachrovaná hora svalů s jedním mozkovým závitem, mám s ní trochu problém ... 2.5* ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Všechno v podsvětí s Hádém (dabovanej je teprve frajer) v čele je naprosto parádní. Ze všech ostatních postav jim ale dokáže sekundovat jen kozel a trošku kouzla v sobě má i Meg. Zbytek je banda tupců, kterým vládne Hermes. Opravdu některé pasáže trpí ubohostí a pak přijde Hádes a řekne:"Ahoj, jsem Hádes, pán podsvětí, jak se vede?" Herkules je opravdu jízdou nahoru dolu s tím, že čím blíže jste peklu, tím to má větší šmrnc. Vše vrcholí vypuštěním titánů a jejich pochodem. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha klenotů z éry Disneyovské renesance, který vyniká svou specifickou animační stylizací, zábavně pojatou motivickou kompozicí cesty hrdiny, vynálezavým využitím řecký mytologie, chytlavými muzikálními songy, ale kupodivu i sexuálními dvojsmysly (hehe) a romantickou rovinou celkově. Co dodat, je to doslova BOŽÍ! .... fakt nechápu, proč Disney v současnosti neprodukuje takhle nápaditý kreslený animáky. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Když Hercules nadzvedne sloup, který zavalil Meg, lze v anglické verzi následně slyšet zvuk „žuchnutí“ sloupu o zem. V české verzi však tento zvuk chybí. (Marsu88)
  • V tomto filmu je bohyně Héra vlastní milující matkou Herkula, v mytologii je jeho macechou a jedním z úhlavních nepřátel. Héra se nikdy nedokázala smířit s poněkud záletnickou povahou Dia, svého manžela a Herkulova (Héraklova) otce. (vojtaruzek)
  • Na filme sa začalo pracovať už v roku 1994. (Greenpeacak)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama