Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě bych si rejpnul hned do názvu, páč po řeckých pláních a horách pobíhal chlapík jmínem Herakles a ne Her-cooles, ten to jistil od Říma. Ale pojďme dál. Tenhle filmek má se "skutečným" životem společnýho pramálo. Je to v podstatě výplod fantazie scénaristy, který se ani trošku nedrží příběhů Heraklese. Těšil sem se na to, že se polobůh bude utkávat s jednotlivými nástrahami a bájnými potvorami, tuším, že to bylo dvanáct úkolů. Ale nedočkal sem se. Dočkal sem se emerický slátaniny, která by se s naprostým klidem mohla jmenovat uplně jinak než zrovna tento legendární hrdina. Písničky mě též nějak zvlášť nenadchly, ale s tím se počítalo. Herakles v moji fantazii vypadá uplně jinak, rozhodně to není rozmazlenej spratek, kterej sice v průběhu dospěje v muže, ale do tý doby je to teda ukázka dětinskosti. Hádes ovšem celkem potěšil moje očko. Ale ty jeho posluhovači, kteří jak už to v kreslenejch animákách chodí, mají diváka rozveselovat, tak svou roli neplní na jedničku. Celkově je to možná dobrý pro děti, ale pro děti, kteří neznaní opravdového Herakla (takže pro mladý amíky :o) ) ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Začal bych zpracováním celé animace a její kostrbatostí, kreá se podobá spíš klaisckému Mutoscopu (to je např. sešit s rozfázovanými obrázky za sebou), ale na rok 1997 je to krásná animace. Co se týče příběhu, tak ten je zpracovaný na jedničku. "Hrdina", co není moc oblíbený, na co sáhne, to zkazí.. a nakokec musí ukázat co vše v něm je (což se mu jak jinak než podaří). Nádherně ztvárněné zlo, a jeho dvou patolízalů, které se snaží získat moc nad celým světem i víc, svržením nejvyššího boha Dia. Zeus, se však nedá a jako ten největší zástupce dobra nakonec zvítězí. Vše začíná tak, že se Diovi a jeho paní narodí chlapeček, Herkules, kretý je unesen nakrmen nápojem proti nesmrtelnosti a vychováván ve smrtelné rodině. Vše končí tak šťastně až se divím že u toho nebrečím, ale právě zde si uvědomuji, že tento film není směřován přímo mne, ale asi těm mladším, proto takové hodnocení. Co nesmí chybět je vtip, kterého je tu vskutku požehnaně! Někdy jsem nestíhal dýchat, jaké jsem schytával záchvaty. No a když k tomu všemu připočteme hudbu, a muzikální, zpěvné vložky, tak se nám snímek vyhoupl o solidní kategofii výš. Pokud se nudíte, máte prázdné odpoledne, a ještě hlídáte nejáké děcko, tak nelze učinit lépe než si pustit právě tento film. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Herkules, tento hrdina byl synem Dia a když byl ještě v kolébce, tak zadávil dva hady, které na něj poslala Diova žárlivá manželka Hérá. Tento animák je čistý průměr. Na více to nemá. Přece ho nemohu srovnávat s Kačeřími příběhy, které byly opravdu dokonalé. I když samozřejmě, může to být tím, že nemám rád děj, kde jsou jakési potvory tipu Kiklopa aj. např. filmy Jáson a Argonauti, nebo Souboj titánů mě osobně nikdy nebavily. Samozřejmě, že animace je na výborné úrovni. Co také jiného od Disneyeho čekat. Ale mě ten Herkulův příběh prostě moc nebral. A to jsem se soustředil opravdu hodně, protože mám stáhnutou verzi, kde je sice CZ dabing, ale trochu je tam slyšet i anglický. Takže jsem musel více vnímat. Má povinnost mi velila, že prostě tento kousek od Walta musím vidět a to se mi splnilo. Dávám slabé 3 hvězdičky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalší animák s dielne Disneyho, ktorý mám rád. Ako už je zvykom opäť dobrý a jednoduchý príbeh, príjemná dávka humoru, trošku romantiky, taktiež postavy sú skvelé, rovnako je na tom aj animácia, či hudba Alana Menkena. Režisérske duo Clements - Musker sa v Disneyovkách vyznajú a tu to opäť len dokazujú. 80% - 4* ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Herkules je sice trochu právoplatně zapadnutou Disneyovkou, jelikož nemá ambice na konkurování Lvímu králi či 101 dalmatinům, je ale jinak velkou chybou, že jsem ho až dosud neviděl, protože dokáže zabavit víc než pořádně. Jen je dalším z těch klasických animáků, kterým škodí otravné zpívané pasáže. [viděno na Disney+ 14.7.2022] ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, ve které se malý Herkules vypořádá s přisluhovači boha Háda, kteří na něj v podobě hadů zaútočí, je odkazem na mytologický příběh o tom, kterak malý Herkules (Héraklés) uškrtil dva hady, které na něj poslala Héra, což bylo prvním důkazem jeho božského původu a síly. (vojtaruzek)
  • V tomto filmu je bohyně Héra vlastní milující matkou Herkula, v mytologii je jeho macechou a jedním z úhlavních nepřátel. Héra se nikdy nedokázala smířit s poněkud záletnickou povahou Dia, svého manžela a Herkulova (Héraklova) otce. (vojtaruzek)
  • Když Hercules nadzvedne sloup, který zavalil Meg, lze v anglické verzi následně slyšet zvuk „žuchnutí“ sloupu o zem. V české verzi však tento zvuk chybí. (Marsu88)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama