Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Dinosaurus je pohádka s jednoduchým příběhem, skvělou hudbou a parádní technickou stránkou. Příběh je o putování Aldara a jeho přátel z rodného místa, které je zničeno asteroidy a hledání nového domova. K tomu si přidejte klasické témata, jako je milostný vztah, rivalita vůdce stáda s hlavním hrdinou a pronásledování dravci. To celé je mixnuté do pohodové podívané. Mě osobně chybí v příběhu víc vtipných scének u kterých bych se pobavil. Takhle mi to přijde místy slaboučký. Hlavně za technickou stránku filmu dávám 70% :) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Fantastická výprava - nápad spojit počítačem generovaná zvířata se skutečnými lokacemi se mi moc líbí (stejně jako v Putování s dinosaury), ale příběh tady docela trpí a vleče se. Myslím si, že ani děti se nebudou při dívání na tenhle film celou dobu dobře bavit (možná i míň než dospělí). Ale po technické stránce bomba! ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Dinosaurus přišel do kin, když vrcholilo mé dětství a s ním moje zapálení k dinosaurům. Jurský park jsem měl nakoukaný nespočetněkrát a teď přišlo tohle. Sice to byl jen lehký odvar Spielbergova pekla, ale i tak se mi to líbilo. Na tu dobu výborná animace, která ani dneska neztratila moc ze svého kouzla. Ale hlavně pěkné postavy, typický příběh o pouti a vtipné scény. Prostě příjemný odpočinkový animák. -"Carnotaur! A mouthful of teeth with a bad attitude!" ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že když jsem tenhle film viděl jako malý, dočista mě uchvátil. Jednak svoji krásnou hudbou J. N. Howarda, kterou jsem vnímal už tehdy a jednak tehdy neskutečně krásnou animací kombinující reálné prostředí a naanimované postavy a efekty. Jenže po těch letech mi hodně vadí jedna věc - příběh. Ten je neskutečně klišovitý a díky tomu je animák i bohužel po čase dost nudný. Což je škoda, protože technicky vypadá stále hodně k světu. Nicméně si ho nejvíce užijí děti, pro které je určen primárně. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

OBSAH: Dinosaurus Aladár sa ešte ani nevyliahne a už stratí svojich blízkych. Postarajú sa oň však iné zvieratá, ktorým potom zas pomôže on. KOMENTÁR: Obetavá láska vyhráva nad egoizmom... Film má veľmi zaujímavý, napínavý, dynamický a poučný dej. Animácia je taká dokonalá, že to už vlastne nie je animácia, ale neuveriteľne presvedčivo zobrazená realita dávneho sveta. Zvieratá tu rozprávajú, čo však vôbec nevyznieva rušivo, práve naopak - spolu s krásnou hudbou to dotvára veľké dobrodružstvo, do ktorého sú vtiahnutí malí, aj veľkí diváci. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu bylo zpracováno více než 1 300 snímků se speciálními efekty. (HappySmile)
  • Aladar sa mal pôvodne volať Noah. (Spilvo)
  • Pozadia vo filme sú vlastne prekrývajúce sa fotky tropických miest ako Tahiti a Hawaii. (Spilvo)

Reklama

Reklama