Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

predators 

všechny recenze uživatele

Tihle frantíci mě vážně mile překvapili. Nejen, že jim nedělají problémy pády (skoky) z deseti metrové výšky, k tomu se ještě umí slušně prát. Není to kung-fu, není to žádná hollywoodská akční pecka, ale jde o rozumné využití "bojového umění" s parkurem, dobré kamery a svižné akce. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pěkné akční francouzské sci-fi. Ačkoli sci-fi je to pouze v tom, že se to odehrává v roce 2010. V Paříži je problém s drogovými kartely a tak jim vyhradí část města, kterou izolují a uzavřou. Leitovi unesou jeho sestru a on se jí spolu s policistou Damienem vydává zachránit. Musí se vypořádat nejenom s padouchy, ale i s nukleární bombou. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Francouzština obrovským způsobem deformuje celkový zážitek z filmu. Ale možná je to jen o neznalosti jazyka, kdoví. Každopádně je Okrsek 13 ukrutná blbost. Velmi zručně natočená s krásným parkourem. Lahůdka pro oči a uši. Tedy akce, v tom Pierre Morel boduje v podstatě vždycky. Děj je nulový, dle mého názoru se z předlohy dalo vytěžit mnohem víc než co bylo ve finále přetaveno na plátno. Fyzička dvou hlavních představitelů fenomenální. Sledovat spíše jako sportovní videoklip a potažmo pro fanoušky evropského zápachu ala Michael Bay - ti budou taky minimálně z části spokojeni. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vím, kde ta bomba bude............. Scénář : Luc Besson a Bibi Naceri. Kamera : Manuel Teran. Hudba : Bastide Donny, Da Octopuss a Damien Damien. Zajímavost - Leito má pokaždé jiné tetování a pokaždé někde jinde. CHYBA VE FILMU - Když se Taha jde podívat na Yetiho, tak pod cedulkou s nápisem Yeti chybí malá oranžová cedulka s nápisem PVD, ale pří záběru z blízka tam vidět je. CITÁT - A teď si v příručce nalistuj stranu: "Jsem v prdeli."......... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Besson se s touhle velmi pěknou přehlídkou parkouru pro jednou zase trochu vytáh. Choreografie a provedení akčních scén špičkové a celkem to odsýpá a baví. Jedna z úvodních scén, kdy policejní stanici před jejím uzavřením oblehnou gangsteři upomene na ÚTOK NA TŘINÁCTÝ OKRSEK od Carpentera a zbytek filmu pro změnu působí jako buddy verze Carpiho ÚTĚKU Z NEW YORKU (hrdina se v blízké budoucnosti vydává na časově omezenou záchrannou misi do izolované zóny, kde vládnou gangy, politický komentář, zde nepříjemně aktuální). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • David Belle (Leïto) je synem Raymonda Bella, který byl považován za jednoho z předchůdců pohybových umění parkouru a freerunningu. Proslavil se akcí 19. ledna 1969, během které, za extrémních podmínek, slanil z vrtulníku a strhl vlajku Vietcongu z věže katedrály Notre-Dame. Také byl jedním z nejúspěšnějších pařížských hasičů vůbec, se specializací na slaňování a další fyzicky náročné výkony. Za míru sebeobětování pro záchranu životů obdržel Raymond Belle mnoho vyznamenání a stal se vzorem nové generace. (Dan.nesnera)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno