Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Skvělý profesor fyziky J. T. Neumeyer (držitel Oscara a Zlatého glóbu Timothy Hutton) oslavuje se svou dcerou Jesse její desáté narozeniny a současně vzpomíná na smutné výročí smrti milované manželky Katherine. Dnešek je ale také dnem, kdy s dcerou u manželčina hrobu objeví záhadný kufřík obsahující policejní důkazy o jeho vlastní neobjasněné vraždě. Profesor má zpočátku věc za bizarní žert svého skvělého, ale fanatického studenta Carla Axelroda, jehož náboženstvím je kvantová fyzika. Záhy se však ukáže, že by mohlo jít varování a zároveň hrozivou a neodvratnou věštbu. Kdo chce, aby profesor zemřel, a proč? (Hallmark)

(více)

Recenze (16)

Monikastu 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí ten nápad, bohužel je tam mnoho nepěkných detailů. Nejvíc mě naštvalo že zápletku rozpletl (pozornější si jistě všimli) sen profesora ve 4. díle, kdy Randy Quaid vystřelil kulku letící "celým příběhem"....Opravdu mě znervózňovaly pomalé zéběry, které častokrát připomínaly horší verzi THE SIMS...(ůčel u mně splnily pouze jednou co se napínavosti týče) Do poslední chvíle jsem si říkala, že sem napíšu o přechytralé malé holce-a nespletla jsem se, ona nse nakonci ukázala být geniální...Jacinda: Konec? Jestli chceš vysvětlím :) ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na, řekněme, jednodušší Fringe... Jenomže Pět dní do půlnoci je předvídatelných, až se za tvůrce skoro stydím... Nechce se mi dát ani dvě umouněné hvězdičky... Nechce. A proto je nedám. Ne, že by se nenaskytlo pár slušných okamžiků; ne, že by herci byli úplně beznadějní, ale dusivá nuda barvy šedi pohltila každý záblesk čehokoli zajímavého a dobrého. Jedná se pouze o můj subjektivní názor; nenechte se tudíž rušit. ()

Reklama

LukKon 

všechny recenze uživatele

Nechápem také vysoké hodnotenie. Hneď na úvod musím skritizovať poňatie akčných scén, ktoré robia z jediného možného kladu tohto filmu, podstatný zápor. Scény sú neprehľadné a zmätočné. Herecké výkony, okrem Hamisha Linklatera a Timothyho Huttona, boli nedostatočné. Za celý film som nevnímal vôbec žiadnu hudbu, žiadne podfarbenie napäťových scén. No a 210 minútová stopáž, ponúkala až príliš veľa hluchých a nudných momentov, na to aby som mohol dať viac ako 2*. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Slušný nápad, ale na můj vkus zbytečně protahované. Jako jeden 120 minutový film by to bylo dostačující. Geniální student fyziky Carl tady vystupuje spíš jako chovanec nějakého ústavu, Profesor Neumeyer a jeho dcera jsou ti, kteří mají logocký úsudek a vše vyřeší. Policista Sikorski mě jako podezřelý nenapadl do doby, kdy ochotně půjčil profesorovi zbraň. Trochu pomatená mi přišla role Claudie alias Angely. Jinak pan doktor mi byl nějak povědomý a on to byl ostříhaný "Nick Slaughter". ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Lepší 3,5. Profesor fyziky náhodně objeví tajuplný kufřík, který skrývá záznamy o jeho smrti, k nímž má dojít za pět dní. Profesor se pokusí změnit osud, ale podezřelých je mnoho - jeho švagr, kterému krachuje podnikání, jeho milenka, která se ukáže být SPOILER, BACHA! ženou mafiána KONEC SPOILERU, jeho student, génius a blázen v jednom atd. Navíc se snaží ochránit i dceru. Skušně natočené, s několika nelogičnostmi zvláště v postavě Claudie, ale jinak slušná thrillerová scifárna. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama