Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zajimavej a docela propracovanej film se zajimavym nametem, sice neco na podobnej zpusob sem uz nekolikrat videl, ale neodehravalo se to na palube letadla. Hlavni problem je, ze se scenarista ze zacatku krotil a budoval slusne napeti az do zaverecneho rozuzleni, ktere je pro me v 45 minute filmu. Tech dalsich 45 minut je jen tezko uveritelna a krapet prehnana historka, nicmene nakonec to vse zapadne. Jodie Foster je jako vzdy perfektni, jen by se nemusela furt tvarit tak psychopaticky. Sarsgard byl taky vostrej a osobu, kterou nakonec ztvarni, byste do nej nerekli. Takovyhle typy tajemnejch a napinavejch filmu mam rad a tenhle je rozhodne nadprumernej, ale na 5* se nedostal. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako vynikající thriller s (jako vždycky) bezchybným výkonem Jodie Foster. Dostal mě dokonce do stavu, kdy jsem začal pochybovat, která z obou možností je ta správná. Když se ovšem ukázalo, jak to vlastně bylo, film najednou přestal být zajímavý a přepnul se do polohy standardního thrilleru, jakých vidím ročně desítky, což je rozhodně škoda. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je mně líto, ale tajemný je leda tak název. Žeru filmy, u kterých se mi kouří ze škeble z přemýšlení, jestli je to tak či onak, ale nemám rád, když si na konci říkám, že to mělo dopadnout radši tou druhou variantou. Kdyby to bylo ještě o fous přitaženější za vlasy, měla by Jodie drdol až mezi lopatkama. (Filmfest Hurghada 2012, 51/67) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Huh, tohle bylo něco. Trailer mě celkem navnadil a začátek vypadal docela nadějně, studené pohledy kamery, jakoby fincherovské průlety letadlem, dobře hrající Jodie. Jakmile se však scénář začíná zaplétat/rozplétat, postupně zjišťujeme, kdo je kdo a jaké jsou jeho pohnutky, a zváštěpak nesmyslnou překombinovanost záměru zlosynů a neskutečné díry ve scénáři, nezbývá než poslat film do vod nechtěných parodií. Když se tak zamyslím, je skoro škoda, že tam hraje Jodie Fosterová a že hraje tak dobře, být na jejím místě méně talentovaná (=přehrávající) kolegyně, mohla z toho být velice dobrá komedie. Ovšem i tak jsem se druhou polovinou filmu prořehtal a dostal se do stavu, kdy už mi přišlo směšné skoro všechno, nejvíce pak poselství, že tvrdá emerická žena staví tvrdá emerická letadla a nepřejte si ji nasrat. Ten výstup z kouře po výbuchu, pohledy do tváří těch, kterí nevěřili, podání tašky, omluva kapitána, to se musí vidět. Jinak má film slušnou kameru a režie taky není k zahození, kde však chybí alespoň trochu uvěřitelný a logický scénář, ani smrt nebere. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průměrné dílko, které nicméně začíná (bohužel jen začíná) jako rafinovaný thriller!! Snímek, na kterém se opět ukázala jedinečnost Jodie Foster (divím se, že si dvojnásobná oscarová herečka vybírá projekty nižší svítivosti!!), slušný výkon režiséra Roberta Schwentkeho a i průměrnost scénáristů. Je mi jasné, že do tohohle letadla už na podruhé nenasednu, ale jeden let má přesto své kouzlo. Jedno se navíc musí nechat. Tajemný let umí nalákat na originalitu a schopnost vybudit divákovu zvědavost. Škoda několika dějových zlomů, které jen maskují tvůrčí nemohoucnost. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Erika Christensen (Fiona) nenávidela topánky na vysokých opätkoch, ktoré jej postava musela nosiť, pretože ju poriadne boleli nohy. Na všetkých záberoch, na ktorých je natočená len od pása nahor, chodí bez topánok. (Arsenal83)
  • Diváci lačnící po Jodie Foster, která se předtím v amerických kinech objevila naposled v hlavní roli ve filmu Úkryt (2002), zanechali během úvodního víkendu (23. – 25. 9. 2005) pokladnám 24,6 mil. dolarů, přičemž během následujícího měsíce se výdělek ztrojnásobil. (imro)
  • Na začiatku filmu, keď Kyle (Jodie Foster) začne pátrať po svojej dcére, zhodí na zem deku a Juliin (Marlene Lawston) plyšový medvedík vypadne. V nasledujúcich scénach filmu však plyšového medvedíka nesie samotné dievčatko, aj keď predtým ho nemalo. (Arsenal83)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno