Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Do tohto filmu som išla s už vopred vytvoreným názorom a ten ani zďaleka nebol pozitívny. Nemecko-taliansky koprodukčný televízny film... to sa ani náhodou nemôže skončiť dobre. Na moje veľké prekvapenie to ale až taká blamáž zďaleka nebola. Severská mytológia je zaujímava a vo filme bola slušne spracovaná. Na hlavnú hrdinku som sa celý čas pozerala a dumala odkiaľže ju poznám:-) Celkovo však film dobre vyzeral, scenár nebol vôbec blbý ako by mohol byť a aj keď to nebol filmový počin tisícročia, dosť slušne sa to pozeralo. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je TV film tak mohu jen a pouze smeknout. Tuto sevrkou legendu jsem neznal, ale skrze tento film ji mám stále v živé paměti a nejedna scéna mi zůstala v hlavě. Jsou zde kvalitní herci (halvně Kristanna Loken byla výborná) a příběh je též poutavý. Jak vidno kvalitní fantasy lze udělat za pár peněz jako TV film ono ruku na srdce kolik TV filmů za něco stálo ať to již byly fantasy nebo cokoliv? Celkově dávám 4z5 a po dalším (odhadem 3. nebo 4.) shlédnutí možná dám i 5* kdo ví a rozšířím tento komentář. ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Pokud v tomto průměrném televizním zpracování severské Písně o Nibelunzích stojí něci za řeč, je to bezesporu postava Brunhildy v podání Kristanny Loken. Božská Kristanna jakoby sem zabloudila ze zcela jiného filmu. Očekával jsem příchod anorektické krásky nemotorně mávající mečem a místo toho se dostavila plnokrevná severská barbarka, která vládne zbraní jako chlap a když miluje, roztál by z ní i ten islandský ledovec. Takové byly naše animy, než začaly na vyholených přirozeních nosit vložky s křidélky a číst Cosmopolitan. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fantasy legenda s lehce pohádkovým průběhem v těžce televizním, ale přesto docela líbivém kabátku plném nepříliš kvalitních, ale hojně využívaných efektů. Na německou televizní produkci rozhodně nadprůměrně dobrá podívaná a byť dramaturgicky i scénářem občas trochu bizarní (dvě diametrálně odlišné poloviny, nepřirozeně náhlý konec), jako celek docela zábavná. Se superlativy bych to ovšem zas až tak nepřeháněl. Do kvalit Pána prstenů to má vskutku na hony daleko, ač se ho český distributor jako jakousi Lidl verzi snaží takto prodat. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nezpochybnitelné televizní překvapení, jehož natočení ve své době nelze upřít věhlas velkolepé trilogie ´Pán prstenů´. Tvůrci se nechtěli jen tak zahanbit a tak do toho vložili naprosto všechno. Obrovská výprava, velkolepé digitální efekty, úžasný fantasy příběh. Klobouk dolů. Stejně tak jako na televizních obrazovkách by filmu slušelo i filmové plátno. Děj obsahuje vše co má. Dobrodružství, jistá pohádkovost, romanci, temnou atmosféru. Veškeré souboje jsou promyšlené a velmi často až nutí tajit dech. Inu, když se do projektu vloží rozpočet jaký si zaslouží, je to na výsledku znát. Tento dvoudílný TV snímek rozhodně patří na první příčku v top fantasy televizních počinů. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama