Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá fantasy, samozřejmě tím nehodnotím klasický příběh (ten jsem nikdy nečetl), ale film jako takový. 3 hodin jsem se bál, ale vydržel jsem až do konce, a to znamená rozhodně úspěch a +1 hvězdičku k těm čtyřem, které si pro mě bezesporu zaslouží vším ostatním - atmosférou, výpravou, prostředím, obsazením, zpracováním, prostě vším. Jediné, co tomu chybí, jsou stamiliony nacpané do různých Pánů Prstenů, jinak je to rozhodně nadprůměrná fantasy záležitost, která si opravdu těch 5 zaslouží i tím, že 3 hodiny vydržím zaujatý jen u minima 3hodinových věci. edit: Den poté. Dávám čtyři, přecijen z toho filmu nemůžu dělat něco, co asi není. Ale stejně je moc pěknej. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Slušné fantasy, sice nemá takovou ,,štávu" jako například Pán prstenů, ale nemohu si pomoci, nějakým způsobem si mě tento dvoudílný film podmanil. Souboje byly propracované, tak i efekty. Kristanna Loken hrála, dalo by se říci terminátorku ve středověku, podala pěkný herecký výkon. A co se týče příběhu, nejsem sice zklamán, ale režisér Uli Edel mohl tuto legendu trochu akčněji oživit, zejména konec filmu... ()

Reklama

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hlavně zpočátku dívala proto, že mě zajímali staré tradice, severská božstva a runy. Příběh je celkem jednoduchý a pro mě i předvídatelný. Stejně mě tenhle film chytnul do svých spárů a pustil až při závěrečné písni Riding On The Rocks, jsem prostě romantik a obdivuji silné ženy jako byla Brunhilda ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tohle s přehledem trumfne kdejakou poslední fantasy (Eragon, Percy Jackson...) a dovedu si představit, že kdyby byl dostatečnej rozpočet, v kinech by to mělo úspěch. Příběh se opírá o legendu o prstenu Nibelungů, staletím prověřenou, takže tady si rozhodně není na co stěžovat a není nouze o takový ty moje oblíbený plky o Valhalle a Odinovi a pod. Trumfem filmu je ale určitě ústřední dvojice - Benno Fürmann a Kristanna Loken. Obzvlášť Kristanna se do svojí role neuvěřitelně hodí a hraje tam asi nejlíp. Například její souboj se Siegfriedem (v "masce" krále) má grády. K tomu dobrá hudba, lokace a ucho Pattinson s ochmýřenou bradou:) A navíc díky chladný severský předloze absentuje i klasickej happyend. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uli Edel tyhle televizni filmy fakt umi, uz jeho Julius Caesar je velmi slusnej a tohle je mozna jeste o fous lepsi. Film jsou vlasne dva 90 minutovy filmy, pricemz ten prvni je daleko lepsi nez ten druhej. Prvni je proste skvely fantasy, kde se bojuje, caruje a zabiji drak. A pak druha polovina, kde neni vlasne zadnej poradnej souboj a jen se intrikuje, pusobi krapet chudcej a krapet mi to pripomnelo Tristana a Isoldu, ale oproti Tristan a Isolda tohle bylo daleko vic zabavny i pres tu absenci souboju v druhy casti. A ackoliv je cela ta legenda docela predvidatelna, tak to dokaze zaujmout od zacatku do konce. Co se tyce hercu, tak Benno Furmann neni vubec spatnej, jen ma strasne divny oci. Kristanna Loken je jako drsna severska kralovna fakt dobra a potesi starej Sydow, kterej se ohani mecem, jak kdyby mu bylo dvacet. Dal me potesily triky, ktery jsou na televizni film docela vymazleny a hudba, ktera je fakt perfektni. Proste i pres trihodinovou delku jsem se ani na moment nenudil a rad se na film mrknu i potreti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama