Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

honajz 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky za originalitu nápadu (i když, co je dnes originální?), provedení vskutku pokulhává, i když některé detaily a počítačově upravená prostředí stojí za to. Ale příběh samotný je prostý a jednoduchý, neřku-li přímočarý, mohli si s ním tvůrci ještě krapet vyhrát. --- EDIT: Jak se stále více naplňuje proroctví tohoto filmu, přemýšlím nad tímto filmem a musím jít s hodnocením nahoru. Skutečně není daleko doba, kdy Oscara vyhraje film Prdel. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/absurdistan.html Režisér Mike Judge je sice znám jako tvůrce kreslených postaviček Beavise a Butt-Heada, ale točí i celovečeráky. Po antiagitce života v kancelářských kójích natočil formou komediální sci-fi kritiku současné společnosti, v níž upadá inteligence. Jeden současný průměrný voják se v rámci experimentu probudí v budoucnosti a zjistí, že je geniálnější než prezident. A že bude muset zachránit minimálně Ameriku. Mikea Judge miluju - je vidět, že jde o inteligentního člověka, kterého děsí nárůst pitomců typu Beavise a Buttheada v reálném životě, pokles inteligence nejen amerického národa, a nekreativní typy pracovních příležitostív současných open space kanclících, kde skutečně po vás zůstane jen hrnek od kafe, a to je asi tak vše. Ostatně o tom, že ve své zemi nikdo není prorokem, svědčí i to, že Absurdistán v zemi svého vzniku zcela propadl. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Komedie, která mohla být za jistých okolností naprosto boží, ale super nápad (který rozhodně nemá od reality daleko) zůstal využit jen z určité části. A tak se nám ve filmu mísí trapné scény s těmi opravdu dost vtipnými, satirickými až silně kritickými a to se mi líbí. Takže hodnocení 70% z mé strany :) ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Vskustku katastrofická vízia budúcnosti, ktorá si originálnym námetom zasiala na kvalitný materiál, ale ktorá v praxi funguje tak na polovičný plyn. Hafo popkultúrnych odkazov neamík horko-ťažko pochytá, neukočirovaná demencia fórkov sa obracia proti autorom a film paradoxne živí to čo mal kritizovať. Mohla to byť recesná pecka, keby sa hlavná myšlienka netočila okolo rastliniek. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, přiznám se, že jak komedie mě tohle vůbec nebavilo a myslím si, že ty postavy zde nejsou nijak skvělé. Co je ale druhá věc, to je skutečnost, o čem vlastně tenhle snímek je. "Absurdistán" je skvělou společenskou kritikou. Není to nutně společnost budoucnosti, která bude vypadat takto děsivě. Ona to může být i metafora současné společnosti. A myslím, že je to metafora docela trefná. Už jen ten úvod vás donutí trochu přemýšlet. Právě za tohle bych dal komedii nadprůměrné hodnocení, má co říct. Za nic moc jiného si to nezaslouží. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná komedie. Tento film je založen na zajímavé otázce, jak bude svět vypadat za 500 let. Je to zde sice zahnáno až trochu do extrému, ale je to komedie, takže to jistě nikoho nepřekvapí. Ale musím uznat, že nápad, že lidé časem zblbnou z přihlouplých filmů, seriálů, telenovel, reklam, atd, že ten nápad je velice odvážný, ale kupodivu to zde funguje. A z problému se jim snaží pomoct člověk, který byl zmražen a nějak se na něj zapomnělo a probouzí se ze zmražení jako nejchytřejší člověk na světě. Prostě geniální nápad. A ono to ale funguje! Je zde jeden skvělý vtípek za druhým, jedná se o perfektní zábavu, u které jsem se rozhodně nenudil. Luke Wilson zvládnul svou roli docela dobře a pobavil i Dax Shepard jako právník. Dějově je to prostě perfektně zvládnuté a herci to zahráli nejlépe jak mohli. Přesto v tom vidím jen mírně nadprůměrnou komedii, které ke čtyřem hvězdičkám ještě něco málo chybí, takže zůstávám u třech hvězdiček. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Prezidentské RV má číslo 28000, což je ve skutečnosti opravdové číslo FAA pro Air Force One. (KucC)
  • Na konci závěrečných titulků je napsána poznámka "Tento film byl zcela sestříhán na počítači". (Cheeker)
  • Průměrná délka střihu 1,9 vteřiny. (KucC)

Reklama

Reklama