Reklama

Reklama

Zmizení

Trailer

VOD (1)

Brendan Frye je spolužáky ze školy označován za podivného samotáře. Jen tak se ničeho nevyleká a má na věci svůj vlastní názor. Je také stále dost zamilován do své přítelkyně Emily, která se s ním před třemi měsíci rozešla a zmizela. Když se mu dívka konečně po telefonu ozve, má vyděšený hlas a žádá jej o pomoc. Brendan ani na okamžik nezaváhá, pomocníkem v pátrání po Emily mu je pouze kamarád Brain, jenž má o dění na škole dokonalý přehled. Oba studenti přitom tuší, že celá věc nejspíše "pořádně smrdí" a že s ní má něco společného některý z členů zločineckého gangu mladistvých ve městě.
Detektivně laděný příběh, odehrávající se v prostředí střední školy v jižní Kalifornii, natočil Rian Johnson, který si k němu napsal také scénář. Film svým dějem plným zvratů, určitým tajemstvím i dalšími prvky připomene tak zvanou americkou "drsnou školu". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

mm13 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa Rianovi Johnsonovi nezvýšilo dosť odvahy na to, aby obohatil hlavného hrdinu ešte temnejšími tónmi, nepridal mu na rozporuplnosti. To by bolo ono! Aj bez toho sa však jedná o nečakane vydarený mix teenage thrilleru, Lynchových mystérií a scenáristických spletitostí a lá Guy Ritchie (všetky tieto prirovania berte s rezervou), vo výsledku natoľko neošúchaný, že k spokojnosti zatiaľ stačí. Budem však veľmi rád, keď o pár rokov zistíme, že sa jednalo o veľmi dobre naplánovanú rozvičku pred ďaleko vážnejšími výkonmi nesporne talentovaného autora. Neviem dočkať... ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Protagonista vyzerá ako subtílny intelektuál, ktorý píše do školského časopisu a pokúša sa stať spisovateľom. V póze drsného chlapíka, ktorý si päsťami kliesni cestu, a aj za cenu krvi zdoláva prekážky, aby znova našiel svoju zmiznutú lásku, nezdal sa mi ani trochu uveriteľný. Film mal síce vláčnu atmosféru noiru, ale bol zasadený do súčasnosti. 30. - 40. roky, to boli časy, keď sa drsní frajeri pomaly vozili na svojich veteránoch poloprázdnymi ulicami a mohli obdivovať svet. Život musel mať vtedy iný rytmus. Vzhľadom na časovo-priestorové súradnice filmu Brick, je príbeh, ktorý ponúka nerealistický. Dĺžka filmu bola prepálená a dynamika mu chýbala ako soľ. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je potřeba nedívat se na to jako na nějaké realistické drama, naopak je to nadmíru stylizovaná noirová detektivka, která využívá kulis střední školy. Kromě osvědčených postupů noirového vyprávění a tradičních typů postav je docela zábavné sledovat, jak je film natočen. Johnson (anebo kameraman filmu) má nesporně talent na komponování jednotlivých záběrů, často volí originální úhel kamery, což dodává filmu plnější zážitek při jeho sledování. Jen škoda, že si člověk občas nedokáže spojit některá jména postav s konkrétním obličejem - bez obrazových flashbacků (které by k takto klasicky stavenému příběhu asi nepatřily) se totiž divák občas trochu ztrácí v tom, kdo co přesně udělal. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl upozornění, že tento film musíte vidět. A tak jsem učinil. "BOŽE!" ZA CO MNE TRESTÁŠ? Tak stupidní film jsem už dlouho neviděl! Já vydržím cokoliv, ale u téhle slátaniny mi pukly nervy a musel jsem to v polovině zastavit. Na to prostě nemám nervy. Otřesní herci, otřesné dialogy, otřesné hraní...... prostě OTŘESNÉ!!!!! Hrůza hrůzoucí. Kdybych se díval na komunistický seriál Okres na severu a nebo poslaneckou sněmovnu, bylo by to 1000 x lepší než onen DEBILNÍ "BRICK"!!! Jedním slovem "HUMUS"! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zvláštně natočeno, na diváka okamžitě vyplivnuto, jenže s dávkou cynismu a ironie si Zmizení určitě nezíská masu diváků, jak by možná chtěl. Ono totiž Zmizení není film pro každého. Koukám sám, jak se tady hodnocení rozděluje na to nejlepší a opak hodně špatný. Já se přikláním k zlatému středu. Sice koukám na pohyblivé obrázky budovy a do toho hraje zvláštně psychadelická muzika. Jenže takové to prostě je. Psychadelické a zvláštní. Hlavní hrdina se s atmosférou rozhodně nezapře, takže to do sebe nakonec pasuje jako nějaká skládačka. Rozhodně mě ten film ale ničím velikým nezaujal. Spíše jsem se podivil nad tou atmosférou. Ale nápis na obalu, nejoriginálnější film roku, v mé paměti rychle uvrhne do záhuby veškerý mainstream, který se na mě v letní atmosféře opět začíná sypat ze všech stran. Plno lidí tu píše, že se na to podívali po druhé a přidali jednu hvězdičku navíc. Nevim co je na tom přidávat hvězdičky po dalším shlédnutí. Když mě film chytne, tak nepustí okamžitě na první shlédnutí, takže u Zmizení to je trochu paradox. Já bych se na to určo znova nepodíval. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Film byl celý stříhán na domácím počítači. (montana_cz)
  • Režisér film natáčel ve svém rodném městě a na střední škole, kterou sám navštěvoval. (Morien)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Poslední podfu(c)k

Poslední podfu(c)k

12.10.2006

Nováčik Rian Johnson, autor nízkorozpočtového high school noiru Brick, vymetače nejrůznějších filmových festivalů, se opět chystá vkročit do nezávislých vod, tentokrát však s oscarovým záchranným… (více)

Reklama

Reklama