Reklama

Reklama

Princezna ledu

  • USA Ice Princess (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Casey se snaží získat stipendium na Harvard. Přijímací komisi ale musí předložit samostatný projekt. Rozhodne se zkombinovat své dvě vášně - fyziku a krasobruslení. Chodí se dívat na tréninky mladých krasobruslařek a vytvoří projekt, který radí krasobruslařkám, co mají na svých pohybech zlepšit. Nakonec začne sama trénovat pod vedením matky své spolužačky Gen, přísné a náročné Tiny Harwoodové. Ta objeví její nesporný talent, a Casey se ze začátečníků dostává rovnou do juniorek. Aby si na trénink vydělala, nabere si spoustu brigád, čímž ovšem trpí její příprava do školy. Matka jí krasobruslení zakazuje. Casey také zjistí, že její fyzikální projekt je úspěšný a může jí vydělávat peníze. Na přeborech, kde závodí společně s Gen, je tak dobrá, že trenérka, v obavě, aby její dceru nepřipravila o postup, dá Casey schválně nové boty, které jí rozedřou nohy do krve. Casey je její zradou hluboce dotčena... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem neviděla něco tak sladkého...tohle je film vystavěný z cukru, který prezentuje krasobruslení jak krásný sport pro každého...Ráda vás jako amatérský krasobruslař vyvedu z omylu. Hlaví hrdinka si skáče trojité lutzy jak po másle, přitom většina krasobruslařů je k dokonalosti dovede až za rok. (Samotný Tomáš Verner se trojitého axela učil 2roky!) Její pohybový rozsah je na dívku tuším 19letou nevídaný, stejně jako je nevídané, kde se naučila piruety, které tam předvádí. Já sama nedokážu po dvou sezonách ani piruetu na jedné noze, natož ve dřepu. Je pravda, že intenzivním tréninkem s trenérem se to dá do ucházející podoby celkem rychle naučit, naše hrdinka však začíná na romantickém rybníčku. Celý film provází přeslazené pohledy, dialogy ze kterých přímo kape cukrované klišé a výsledek filmu je jasný už po prvních pěti minutách. Navíc lední vystoupení doprovází hudba s textem, která je na šampionátech zakázaná (pokud to tedy nebyla pouze zvuková kulisa k filmu). Uhlavní nepřátelská krasobruslařka se tasí v závěrečném vystoupení různými návleky na brusle, ale nevím jestli by jí to povolili.... Hlavní hrdince celou dobu stačí staré ošuntělé boty, které jakoby volaly, že nepotřebujete vybavení, abyste se stali nejlepšími. Další omyl. Krasobruslařské boty pro vrcholový sport musejí být vystužené, aby odolaly zátěži při doskocích a musejí být dobrou oporou pro kotník a holeň. Úmysl trenérky degradovat výkon hrdniky novu koupí mi byl jasný okamžitě a přesto že se hrdinka vymlátila, celková jízda by byla stokrát horší, protože profesionální brusle vás nutí stát rovněji, máte jinde těžiště a ze začátku skoro ani nedovedete jet rovně...Princezna ledu je zkrátka filmový brak snad po všech stránkách, jediná postava, která to trochu zachranuje je Skákací prcek (snad jediná doopravdová juniorská krasobruslařka). Tu jednu hvězdičku má za to, že mě i přes mé sebeovládání děj na chvíli vtáhl a druhou, že mám chut si jít po dlouhé době zase zabruslit... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádka z produkce Walt Disney pictures o tom, jak se z mladého talentu na fyziku stane krasobruslařka. Příběh zaměřením pro mladé dívky, kde nechybí nic patřičné. Skromné děvče jdoucí za svým snem, přísná a upřímná trenérka a nepřející matka. Snímek je natočen jak se sluší a patří. Nenásilná forma vyprávění přinášející především fakt, že když jde někdo usilovně za svým snem a dá toho všechno k překročení všech překážek, úspěch se vždy dostaví. A tak ve finále ukápne nejedna slza. Snímek je sice bez humoru, ale dívkám po divácké stránce povznášející pocit přinese. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka, která má inspirovat mladé dospívající holčičky, aby se stali úspěšnými krasoblusařkami. Upřímně si ale myslím, že takový pocit by to mělo vyvolat ve všech, a já mám tyhle pocity ráda, že mě film dokáže inspirovat k novým věcem, ale tohle ne. Bylo to až příliš jednoduché. Hlavní protagonistka si stoupne na led mezi profesionální sportovkyně a bruslí nakonec lépe než ony, a ještě je to učí, jak to dělat správně? WTF? Na mě až moc pohádkové a málo reálné. Navíc mi tam chyblo nějaké pořádně drama a gradace příběhu. Nové brusle a vztah s matkou to nezachránilo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka od Disneye, která doufá, že se zalíbí všem a tak se přetvařuje na všechny strany. Krasavice jménem Hayden Panettiere bohužel není hlavní postavou filmu, takže má znatelně méně prostoru než Michelle Trachtenberg, která si chce splnit svůj Americký sen. Podle mě by většina diváků raději sledovala cestu hvězdičky z Heroes než, pro mě obyčejnou a tuctovou, Michelle. V 95 minutách se mladší nebudou tolik nudit, což pravděpodobně Disneyům vyhovuje, ale přesto nejde o žádnou výjimečnou záležitost, kvůli které by se miliony dívek dali na krasobruslení. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +herci, charaktery postav, příběh –scénář, děj, nevýrazná hudba, chybí vtip, emoce/// Michelle jsem viděl nedávno ve filmu Eurotrip a tam mě okouzlila. Tady se to říct nedá. Nevím zda to byl účel tvůrců, aby po celou dobu vypadala jako ošklivé káčátko čekající na proměnu, která se nakonec moc nedostaví. A nebo zda chtěli vykreslit osud obyčejné holky. O to více potěší některé jiné charaktery postav a jejich vývoj. Zářným příkladem je Hayden Penettiere, která se promění z dříve velké rivalky na velkou kámošku. Stručně řečeno, ale ve filmu krásně rozvedeno. Za záporné postavy bych tady snad mohl považovat obě matky. Nevím jak by na tohle reagovali dívky mezi 10-15 lety, ale já mít takovou matku… Jinak je to film, který se tváří spíše jako drama pojednávající právě o vlivu matky na dceru. Nebo jinak si nedokážu vysvětlit proč jsem se třebas nesmál a rovněž romantická stránka ustoupila do pozadí. Určitě tenhle film řadím mezi slabší, i když je mám rád./// Celkem 45%/// ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Matka Casey zmíní v úvodu filmu francouzskou spisovatelku George Sandovou, která kvůli svému pohlaví užívala mužský pseudonym. (Matej.Mirejo)
  • Michelle Trachtenberg (Casey Carlyle) nikdy predtým nestála na korčuliach. Kvôli filmu sa 10 mesiacov učila profesionálne korčuľovať. (misterz)
  • Krasobruslařka/y zaskakující za: Casey (Michelle Trachtenberg) - Jennifer Robinson, Sandra Jean Rucker, Lauren Wilson, Cassandre Van Bakel,  Nikki (Kirsten Olson) - Danielle Kahle, Tiffany (Jocelyn Lai) - Victoria Yeung .. (Katulik25)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno