Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tupac Shakur (ve své poslední a nejlepší roli) a James Belushi hrají v tomto vzrušujícím akčním thrilleru dva zkorumpované policejní detektivy zapletené do nebezpečné sítě podvodů. Detektivové Divinci a Rodriguez praktikují v ulicích svou vlastní, krvavou verzi zákona: dohodnou obchod s drogami, sami shrábnou peníze a dealery zabijí. Tato lukrativní "bokovka" jim bez jakýchkoli problémů již několik měsíců skvěle vynáší. Když však zjistí, že jejich poslední obětí byl maskovaný policista z protidrogového oddělení, jsou donuceni rychle vymyslet způsob, jak si zachránit holé životy.Jejich "geniální" plán se však brzy začíná hroutit a Divinci a Rodriguez jsou vtaženi do stále zběsileji se roztáčející spirály podezření, zrady a vražd, ve které nemohou nikomu věřit ... dokonce ani sobě navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených hereckých sympaťáků James Belushi zde předvádí skvělý výkon. Ostatně celý film je opravdovou policejní lahůdkou. Dva zkorumpovaní poldové něco pose*ou a tak nějak se to neustále nabaluje, až z těch problémů nejde jen tak vycouvat. Tahle filmová lahůdka mi chutnala! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vedle Temného stínu nad L.A. další pozapomenutá, ale kvalitní kriminálka o zkorumpovaných poldech, co nemají problém s okrádáním a zabíjením drogových dealerů, až se jim podaří zabít jednoho, kterého zabít rozhodně neměli. A vše se začne srát, oni se to snaží lepit a ono se to sere čím dál víc. S trochou fantazie by to mohlo být pokračování Rudého horka, ukazující, jak Belushiho pochybný fízl Ridzik morálně zdegeneroval do festovního hajzla. Kouf, podepsaný pod řadou pohodových a mých oblíbených buddy movies (Tajemné zlo, Policejní dohled, Sledování) i pod pár úplně zbytečnými kousky (Křižovatka smrti, Taxi), tentokrát vsadil na temnější a realističtější notu a scénář krásně zamotavá, graduje a do jeho středu staví těžkého antihrdinu respektive svini. Dokážu si představit lepší dialogy, taky Tupacova postava byla dost zanedbaná a zjevně měla jediný účel - tvořit morální protiváhu Belushimu, ale ocenil jsem, že Belushiho hajzl byl pojatý správně obyčejně, neokázale, narozdíl například od MacAvoyova teatrálního Sviňáka (i když ten mě bavil taky). Režie je rutinní a místy mi praktiky obou poldů přišly za čárou uvěřitelnosti, viz. výslechy, při kterých házeli důkazní pistoli vyslýchaným, aby na nich nechali otisky, a taky se mi nezdá, že by jim někdo fakt sežral nastrčení toho bezďáka jako obětního beránka. Celkově mi to přišlo jako takový předchůdce Ayerovek. Mimochodem ve stejném roce měla premiéru i policejní pecka největší - L.A. Přísně tajné. ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Váhal som medzi 3 a 4*, ale nakoniec sa prikláňam k trom, lebo som pri sledovaní tohto thrilleru nepociťoval takmer žiadne napätie... Všetko, čo sa hlavným hrdinom začalo rúcať v ich pláne, sa dalo predpokladať a jediný kvázi prekvapivý moment premeny Joe-a Doe-a sa tiež dal vytušiť, keďže Dennis Quaid aj napriek dobrému maskovaniu prezrádzal, že to nebude len obyčajné cameo. Záver tiež nepriniesol nič nové a tak mi zo zhliadnutia tohto filmu ostal iba ten pocit, že pre Tupaca to bol posledný prejav v jeho krátkom živote a že sa mu celkom vydaril (ten prejav, nie život:). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Drogy sú zlé, to áno, ale ešte horšie je zabíjať kvôli vysnivanému životu na Havaji. Dvaja policajti na to nemajjú a napriek tomu sa hrajú na veľkých "spravodlivých" pomstiteľov, pričom ich snaha sa počas filmu stále viac podobá na úsile Pata a Mata zachrániť situáciu. V tomto prípade vlastnú prdel. Film má aj nečakané a vtipné momenty, až sa u mňa vyšplhal na slabšie štyri hviezdy. –––– Kdybys nezačal zabíjet ty lidi, nemuseli jsme být ve sračkách. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Dá se s nadsázkou říci, že jsem právě viděl slabšího Posledního skauta - super záležitost ze staré školy s pro mě v netradiční roli záporáka J.Belushim. Děkuji portálu csfd a oblíbeným uživatelům za to, že jsem se k takovému filmu mohl vůbec dostat.....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 165krát což je 1,61krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Skladba "Starin' Through My Rear View" od Tupaca Shakura, ktorá hrá počas záverečných titulkov, znie inak, ako v podobe, v ktorej bola vydaná v rámci soundtracku. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama