Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ja som premyslal vselijako, ale zapletka ma milo prekvapila, v kratkosti povedane, necakal som to. Musim podotknut, ze film som videl v Nemecku pod nazvom ENTGLEIST-VYKOLAJENI, pricom som cesky nazov nepoznal, takze o nejakej HRE S NEVEROU teda myslienke o nejakom vydierani mi ani nenapadla. Najpodozrivejsi sa mi zdal byt trochu ten recepcny v hoteli, ale nech sa aj ti, ktori tento film este nevideli nechaju prekvapit. Clive Owen a Jennifer Aniston zahrali svoje ulohy velmi presvedcivo, takze pre milovnikov thrillerov odporucam. Nechcem premyslat nad tym, ako by dopadol zaver filmu, ak by to bolo v realite, ale bolo to dost zaujimave. Ja osobne by som siel na policiu uz davno, nedokazal by som zajst az tak daleko. _________ Clive Owen - (Charles Schine) +++ Jennifer Aniston - (Lucinda Harris) +++ Vincent Cassel - (LaRoche) +++ Melissa George - (Deanna Schine) +++ Addison Timlin - (Amy Schine) +++ RZA - (Winston Boyko) +++ Tom Conti - (Eliot Firth) +++ Xzibit - (Dexter) +++ Giancarlo Esposito - (Detectív Church) +++ Produkcia: Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Lorenzo di Bonaventura +++ ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Táááááhlé tempo, mdlí herci a předvídatelný scénář táhnou film ke dnu. Obsazení více než jednoho rappera do filmu by mělo být trestné ze zákona. Ani ten Clive Owen se nějak nepředvádí. Kamera je odtažitá, napětí minimum - i když nemůžu popřít občasný emocionální výboj (setkávání Charlieho a Lucindy, občasné Casselovy návštěvy). Bohužel jsem čekala něco jiného - téma bylo solidní. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne můžete mít rodinu, práci, peníze i budoucnost, jenže během jednoho dne také můžete o vše přijít. Váš život vyjede ze zaběhnutých kolejí, možná ne tak brutálním způsobem jako život Charlese, hlavního hrdiny Hry s nevěrou, ale nic už každopádně nebude jako dřív. Přitom to ze začátku vypadalo tak lákavě, ta jedna povystrčená nožka, jejíž zbytek také stál za bližší prozkoumání, děj Hry s nevěrou se ovšem řítí po tak vyjetých kolejích, že dřív nebo později začne i ten nejnedomýšlivější z řady tušit nějakou levárnu. A tvůrci nezklamali, napínavě rozehranou partií diváka navnadili, hloupým zvratem odradili. Scénář za nic nestojí, lepší je to s režií, místy velice zdařilou, schopnou i vybudování nějaké té noirové atmosféry… jen kdyby se nemusela podřizovat slaboučkému scénáři, jehož největší slabina je pro jistotu odhalena až na samém konci, během „vězeňského epilogu“ a následující scény, potvrzující domněnku, že konec zdaleka nebude korespondovat s náladou zbytku filmu. Beznaděj Charlese (solidní Clive Owen) a s ní i beznaděj divákova má nemilosrdně stoupající tendenci, škoda že dále nikterak chytře rozvíjenou, nýbrž pouze razantně utnutou. Ani Jennifer Aniston není ovnaděna dostatečně pro vyzdvihnutí této thrillerové jednohubky z vod průměru, není to však taková tragédie (i když má tragický charakter) jak by se mohlo zdát. Myslím, že televizní obrazovka je pro Hru s nevěrou jako stvořená. 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, numi ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stuart Beattie .. Schématický stavěný thriller, který jen slušně, nikoli mistrně skládá dohromady několik známých momentů a dějových zvratů. Chutná atmosféra spolu s hlavním hereckým představitelem tvoří lehce stravitelnou a naštěstí velmi svižnou záležitost. Na(ne)štěstí vznikají i horší filmy a tento je přesně čistý průměr (jen) pro nenáročného (televizního) diváka. 50%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja sa ospravedlňujem Hafstromovi, ale po onom "znásilnení" Anistonky na začiatku filmu mi bola celá zápletka úplne jasná. Potom som sa hodinu dvadsať pozeral, ako sa moje predpovede napĺňajú a keď prišiel onen veľký zvrat, neubránil som sa úsmevu. Nie je to tým, že by som bol extra chytrý, ale tým, že niektorí scenáristi nedokážu napísať scenár s prekvapením, ktoré je skutočne prekvapivé. Film má ale spád a prináša nejakú tú myšlienku o súdržnosti rodny, či čo to nakoniec bolo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • 22-milionový thriller je první snímek, který uvedli na americký trh bratři Weinsteinovi po tom, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu, který řidili před založením vlastní společnosti. Své zkušenosti zúročili hned o úvodním víkendu (11. – 13. 11. 2005), když film vydělal 12,2 mil. dolarů a celkem poté 36 milionů. (imro)
  • Okrem amerického štátu Illinois prebiehalo natáčanie aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)
  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)

Reklama

Reklama