Reklama

Reklama

Žár těla

  • Česko V žáru vášně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Advokát Ned Racine žije poklidným životem - ale jen do chvíle, kdy pozná "sirénu v bílém" (a s bohatým manželem) Matty Walkerovou. Ned brzy zjistí, že Matty je z žen, pro které jsou muži schopni i zabíjet. A přesně to také udělá. William Hurt a Kathleen Turnerová prudce vzplanou ve filmu Lawrence Kasdana Žár těla. Tento napínavý příběh plný sexu navazuje na "films noirs" čtyřicátých let, ale je nabit energií a vášní, které naplno propukly až v letech osmdesátých. Kasdanův odvážný režijní debut však už obsahuje i předivo citů, které se naplno rozvine v jeho pozdějších filmech Velké rozčarování, Náhodný turista a Grand Canyon. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si současné klasické pojetí hříšného žánru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný pokus o převedení filmu noir do současnosti, (tedy do 80. let) kde nechybí naivní muž, který se nevědomky dostane do spárů atraktivní blondýny. Film obsahuje pro daný žánr vše co je pro něj typické (nic netušící muž, femme fatale, vražda) ale jelikož se jednalo o Kasdanovu režijní prvotinu je vidět, že se ještě učil. Přesto povedené. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ten pomalý rozjezd mi vůbec nevadil, bavilo mě sledovat ústřední dvojici - William Hurt a Kathleen Turnerová.. Divák samozřejmě tuší, že je něco špatně, ale neví, odkud to přijde.. Plánování vraždy bylo zajímavé, ovšem šrouby se (ne)příjemně utáhly při vyšetřování a atmosféra houstla.. Prozření holt bolí.. Pochvalu zaslouží i John Barry, zpříjemnil mi filmový zážitek.. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Zlatý osmdesátky, všechno krásně jasné, průzračné, klasické a na pohodu. Přesto všechno jsem se nenudila ani moment a to já oceňuji především. William s Katleen byli senzační pár, škoda, že se někdy událostí dokáží změnit z minuty na minutu. Nahoře je napsané, že je to příběh plný sexu, tak to jsem brala opravdu s hodně velkou rezervou v dnešní době. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb solidní kus, který udělal z neznámé Kathleen Turner žádanou herečku. Cílevědomá a nelítostná žena boháče, která promyšleně využije svého milence-advokáta jako nástroj chladně vykalkulovaného zločinu, byla její průlomovou rolí. Celovečerně začínal i režisér Lawrence Kasdan, který natočil poměrně zdařilý kriminální thriller sázející na dusnou atmosféru, několik sexuálních scén a herecké duo Turner – Hurt; pozadu nezůstávají ani Richard Crenna a Ted Danson i tehdy neznámý Mickey Rourke. Netriviální příběh, horká letní noc, zpocená těla, netiché zvonkohry – věřte mi, stojí to za to. Žánrově nezběhlý divák si výsledek navíc užije o to víc. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Devadesátky otevřel Základní instinkt, osmdesátky Žár těla. Oba filmy zjevně čerpají ze starších zdrojů (noiru, Hitchcocka) a oba mají stejné schéma muže v osidlech femme fatale. V první třetině druhého jmenovaného Hurt jen vtipně balí a následně klátí sexy Turner a až poté se rozjíždí thriller, který až od půlky filmu nabere obrátky a je správně napínavý i paranoidní. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama