Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (475)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harry Gregson-Williams: 1. "Am I Really That Bad" - Performed by Domino and the Dagger Baileys ,2. "Another Soul" - Performed by Harry Gregson-Williams ,3. "The Weakest Link" - Performed by Paul Ferrar ,4. "The Gambler" - Performed by Xzibit featuring Anthony Hamilton ,5. "Impressionism" - Composed by Robert Viger ,6. "Azulee" - Performed by Shantel ,7. "Tango Bradere" - Performed by Brad Hatfield ,8. "Tango Flambe" - Written by Novi Novog (as Navi Novog) ,9. "Two To Tango" - Performed by Brad Hatfield ,10. "Paris" - Performed by BT ,11. "3 The Hard Way" - Performed by Bahamadia ,12. "Troubleshot" - Performed by Mike Chapman ,13. "Got Answers" - Performed by Seeds of Love ,14. "The Bario" - Performed by Heitor Pereira ,15. "Autumn Evening" - Performed by Bai Kwong ,16. "Get Out" - Performed by Seeds of Love ,17. "Main Title 'Man On Fire'" - Written by Harry Gregson-Williams ,18. "Choke Me, Spank Me (Pull My Hair)" - Performed by Xzibit ,19. "Why Did I Let You Go Away" - Performed by Bobby Kranc ,20. "Debestar" - Performed by The Green Car Motel ,21. "I'm Sorry" - Performed by Brenda Lee ,22. "Shimmy Riddle" - Performed by Matt Backer ,23. "Ska Rats" - Performed by Kent Buchanaon ,24. "Hey You" - Performed by Nick Welsh ,25. "Muthaf*cker" - Performed by Xzibit ,26. "Mr. Lucky" - Performed by Rudy Guess ,27. "Latinova" - Composed by Andrew Basil ,28. "Animal Control" - Performed by Seeds of Love ,29. "Let's Get It On" - Composed by Bill Baylis ,30. "Speaking In Tongues" - Performed by Eagles of Death Metal ,31. "San Berdoo Sunburn" - Performed by Eagles of Death Metal ,32. "Next Trend" - Performed by BeatCop ,33. "Hot Lips" - Performed by The Funky SOL ,34. "Nothing Is Wrong" - Performed by FC Kahuna ,35. "Where Do You Keep Your Love" - Performed by Buppy featuring Marius Moga ,36. "Me So Horny" - Performed by 2 Live Crew ,37. "Hail To The Chief" - Composed by Graham de Wilde ,38. "Boom Shot Dis" - Performed by Kully B / Gussy G ,39. "Juice" - Performed by GMS ,40. "La Marcela" - Performed by Jack Darby featuring Joe Motter on Trumpet ,41. "Nasty Girl" - Performed by Nitty ,42. "Cold, Cold Ground" - Performed by Tom Waits ,43. "Jesus Gonna Be Here" - Performed by Tom Waits ,44. "Experienced" - Composed by Chris Goulstone ,45. "Hell-Bent" - Performed by Deakin Scott ,46. "Supa Powa" - Performed by Da Diggler ,47. "Mama Told Me Not To Come" - Performed by Tom Jones ,48. "Alma Muda" - Performed by Heitor Pereira ,49. "Bach Matthauspassion BMV" - Performed by Chicago Symphony Orcestra ,50. "Hands Of Time" - Performed by Groove Armada ,51. "Real" - Produced by Harry Gregson-Williams, ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tony je experimentátor nejtěžšího kalibru a DOMINO je toho zdárným příkladem. Celkové pojetí a vyprávění je tady oproti "standarním" filmům totálně překopáno a slovo chaos tady získává nový rozměr (no napodruhé se už bez obtíží orientujete). Pozornost se tady musí udržovat neustále, jinak ke konci příběhu člověk snadno zabloudí. Celé je to pak ale zabalené do po čertech zábavného všeho. Keira byla na roli Domino jednoznačně nejlepší volbou a i přes občasnou přehnanost dokázala, že na roli takovéhle "sympatické mrchy" má jako žádná jiná. No a zase kdykoliv se na plátně/obrazovce objevil comebackující Mickey Rourke ukradl si celou scénu pro sebe. A verdikt? Zábavný i když místy přehnaný snímek, který si zaslouží trochu větší pozornost. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Co člověku zbývá, když je mu protivná forma i obsah... Scottův porouchaný stroboskop mě minul s rezervou, do níž by se vešel celý Jupiter. Tuším, že pubertální pařan PC her upustí několik kapek různých tělesných tekutin - vždyť dostane epileptický střih, obraz protažený alejí filtrů, řádku drsných chlapů/hezkých slečen se známými jmény, cool story podle skutečného příběhu (ty vago!!!!) a kdovíco ještě... Samozřejmě, Domino je až moc cool na to, aby nešlo o záměr, jenže mě Scottova epilepsie nezajímá, nezajímá mě ani dementní story o drsné holčičce, která je s brokovnicí stejně přesvědčivá, jako moje babička, nezajímá mě zdejší špinavá moderna a obrázky roztříštěné na molekuly. Domino je nová generace, bohužel ne pro novou generaci diváků; spíše jen pro jistou kastu, do níž stoprocentně nepatřím. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečných událostí (tak trochu) od scenáristy DONNIE DARKA a nejstaršího videoklipaře Hollywoodu? Narozdíl od surrealistického a pro mě ve výsledku jen pramálo uspokojivého DARKA musím Kellyho pochválit za jednoduchý a přehledný scénář (plný legračně drsňáckých keců), který mě vysloveně nenudil, ale ani ničím nezaujal. To samé platí o pěkném, nepřetržitě blikajícím halucinogenním Scottově kabátku, který mě s výjimkou takto dokonale pohřbeného akčního finále (přestřelka ve stylu Tonyho PRAVDIVÉ ROMANCE) kupodivu ani moc nesral. Velká režisérská exhibice, která paradoxně nespasila průměrný scénář. Oceňuju ale (jako asi všichni) Iana Zieringa a Briana Austina Greena a závěrečné titulky pouze s křestními jmény účinkujících. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinový videoklip, který místo aby vyprávěl, tak jen diváka mate. Střih je snad ještě rychlejší než u Michaela Baye, ale proč? Tony Scott se v šedesáti utrhl z řetězu jako snad nikdy - škoda, že jsem si Domino neužil tak jako on. Takhle je to pěkně nafouknutá ale pořád jen bublina, na kterou bych okamžitě zapomněl, kdyby mě z ní nebolely oči. :o) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Mickey Rourke se původně rozhodl vystoupit z produkce, neboť se mu nelíbil scénář, a vzal roli v současně natáčeném snímku Revolver. Když Tony Scott dal jeho postavu přepsat, Rourke se vrátil na plac. (imro)
  • Snímek je založen na skutečném příběhu Domino Harvey, dcery modelky Paulene Stone a herce Laurence Harveyho. Domino byla také modelkou, než se vydala na dráhu profesionální lovkyně lidí. Patřila k nejlepším lovcům, ročně dokázala zadržet v průměru 30 osob a vydělat více jak 40 000 amerických dolarů ročně. V roce 2005 ji zadržela policie za přechovávání drog a když byla před soudním projednáváním v domácím vězení, zemřela na předávkování fentanylem. Zemřela pak 28. 6. 2005 a premiéry snímku se tak nedožila. (imro)
  • Tony Scott se setkal s Domino už před více než deseti lety kvůli filmu, ale projekt se rozhýbal až s příchodem scénáristy Richarda Kellyho, který dal příběh dohromady. (imro)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama