Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

castor 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem byl k tomuhle thrilleru značně skeptický, ale vlastně.. neprávem. Velmi solidně to odsýpá a když si odečtete několik scénáristických berliček a povinných klišé, tak se nám tu urodil slušný příspěvek do žánrových snímků, které bych nerad nazýval vlezlými nebo banálními. Jasně, hlavní hrdina i přesto, že už má podle všeho trable s prostatou, strká mladou počítačovou generaci do kapsy a tu a tam si zahraje na Johna Matrixe, ale jsme přeci v Americe, v zemi neomezených možností. A je sice holá pravda, že kdysi velehvězdný Harrison Ford už na pořádný úspěch (jak kritický, tak komerční) nějaký ten pátek čeká a opět tu variuje postavu nedobrovolného akčního hrdiny, nicméně ve Firewallu po tříleté herecké odmlce nijak zvlášť nevadí. Respektovaný bezpečnostní bankovní specialista Jack Stanfield si užívá rodinného kruhu, zatímco banda padouchů spřádá plány, jak využít jeho schopností a konexí k odčerpání nějakého toho milionu. Poslouží jim k tomu Jackova rodina a několik křupavých sušenek. Určitě je v předimenzované době příjemné sledovat někoho, kdo se snaží své protivníky přechytračit, ač už si o jeho počínání myslíme své. I když si leccos vypůjčuje z jiných snímků (Mel Gibson a jeho Výkupné se přímo nabízí). Znovu si Jacka a spol. někdo asi jen tak nepustí, ale slušnou atmosféru mu upřít nelze.. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Docela dramatický snímek připomínajíc mi Presumpci viny s Denzelem, ale o trošku méně té strhujících pasáží. Každopádně pokud jste multimilionář a máte rodinu a k tomu i psa, jděte si ihned koupit GPS pro vašeho pejska, aby jste měli vše v lepším pořádku. A nestavte si baráky se samostatným zavíráním, aby jste tak ušetřili spoustu nervů, peněz a kdyby se něco přece jenom stalo, aby jste se vůbec dostali ven. (( :: ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„A už mi nevolaj.“ Ošemetné, režisér bez WIMBLEDONU, Robert Patrick bez Camerona, Robert Forster bez Tarantina, Bettany bez Russella Crowea, Harrison bez širáku a Virginia bez CANDYMANA v podpriemernom akčnom trilery, v ktorom musí správny chlap „zo starej školy“ urobiť zlú vec kvôli mladým neslušne vychovaným grázlom, ktorí bijú deti a zastrašujú ženy, aby zachránil svoju rodinu. Po remeselnej stránke fajn, ale toto bolo nudné už v 80. rokoch 20. storočia. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller na jedno použití, který sice nabídne vše, co od podobné podíváně divák čeká, od hvězdy velikosti Harrisona Forda, přes několik napínavých momentů až po klasické akční finále, kde hrdina, poté co padouchy deklasuje v intelektuálním ringu, dorazí je i fyzicky, bohužel se přitom nepodařilo vykřesat onu jiskru, která by mě donutila udržet si film v paměti nebo se na něj podívat znovu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale mně se tahle svižná jednohubka dost líbila. Jistě, klišé tam bylo tolik, že by se za to styděl i Uwe Boll, ale jednou za čas, pro k čertu ne? Navíc Harrison zde podává skvělý výkon (na to, jaký to je děda je vážně dost akční) a Paul Bettany byl skvělý parchant. A tohle někdy stačí, na těch 70 %… ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Původní název filmu byl „The Wrong Element“, ale když jeden z herců ve vedlejší roli začal snímce říkat „The Long Elephant“, producenti raději vymysleli „Firewall“. (imro)

Reklama

Reklama