Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jumanji? Cože? Ve vesmíru? Jo myslíte Zathura! Jon Favreau a ukázka jeho lásky k dětem, naivním příběhům a elektrikou poháněným hrdinou (všimli jste si jak v jedné scéně "oblek" kosmonauta připomíná Starkův náhradní zdroj?). Spojení dvou mladých talentovaných herců, jedné slušně vypadající dívky, která čeká na svého upíra a Tima Robbinse, který zahraje taťku snad kohokoliv, fungovalo velmi dobře. Celý film se může pochlubit dobrou, i když dětskou atmosférou, která dává vzpomenout na Jumanji ovšem bez šklebícího se Robina Williamse, který mohl někomu vadit. I samotný vesmír je zajímavý a určitě zaujme. Bohužel oproti Jumanji film postrádá jednu zásadní věc a to je fyzický pocit z děje. V Jumanji jste viděli a cítili všechno nebezpečí, které opravdu poměrně dost fyzicky až vystupovalo z obrazu k vám, ale Zathura pracuje s digitálními triky a vizuálními zkrášlovadly, kterých se nebojíte. Jsou to přeci jedničky a nuly... Prostě oddechovka pro každého, který neurazí, ale mohla být ještě výrazně hlubší/lepší/zajímavější/chytřejší. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jumanji Enhanced ~ Film, v němž mě ještě neštve Josh a neirituje Kristen. Jó, to byly doby... Kupodivu tu všechny děti hrály celkem dobře. Jen je škoda, že film se tváří jako pro děti, možná i pro menší jak Jumanji, ale ještěři z toho dělají trochu horor. Mimochodem, ten hořící gauč ve ve smíru... je stejně nesmyslný jako všechno ostatní. Ale co :) ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Jumanji bych se stejně nevyhnul, takže jím rovnou začnu. Jumanji fungovalo jako ukázka možností digitálních trikových technologií obohacená o účast Robina Williamse. Zathura vsadila na vizuální retrostyl a podle všeho to k tomuhle typu předlohy sedí lépe. Minimální herecké obsazení (celkem pět lidí), vesmír s vlastními fyzikálními zákony... ve výsledku je to celkem slušný rodinný film, u kterého by se neměli nudit ani dospělí diváci. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Maximálně na sobotní ráno, i Kouzelný klíč a Malí válečníci jsou důstojnější podívaná, rozhodně nejde o žádný pořádný film, žádný velkofilm jako Jumanji. Ti dva bráchové byli neskuteční kreténi, hlavně ten malej a ten kosmonaut jakbysmet. Jediným velkým kladem je úžasná Kristen Stewart. Mezi Jumanji a tímto dílem vidím propastní rozdíl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nejstručnější a nejvýstižnější zaškatulkování by bylo - JUMANJI 2: LOST IN SPACE. Studio také původně chtělo vyprodukovat dvojku JUMANJI, ale záhy se rozhodlo radši adaptovat jinou knihu téhož autora, která je ale velmi důsledně obšlehnuté JUMANJI. V hlavní roli opět zákeřná desková hra s podivným názvem, která uvrhne svět hlavních dětských hrdinů do chaosu a oni ji musí v prvé řadě přežít a až v druhé dohrát. Dětští představitelé jsou sympatičtí, škoda jen, že na plátně nestráví víc času Kristen Stewart (holky holt do klukovských dobrodružství nepatří), která nám od ÚKRYTU vyrostla do krásy. Taky by neškodilo víc humoru (citelně tu chybí Robin Williams) a pokud jste viděli JUMANJI, připravte se, že jste tím pádem viděli i tenhle film a budete veškeré dění a zvraty od začátku až do konce pohodlně předvídat. Každopádně jsou to jedny velké parádní destrukční orgie. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Původně měla být Zathura přímým sequelem k Jumanji (r. Joe Johnston, 1995), ale produkce nakonec zvolila nové ústřední hrdiny. (imro)
  • Danny (Jonah Bobo) a Walter (Josh Hutcherson) vstoupí do gravitačního pole planety Tsouris-3. V jazyce jidiš znamená slovo "tsouris" problém, úzkost, potíže apod. (Cheeker)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama