Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Známého producenta Maxe Bialystocka, přezdívaného „král Broadwaye“, jednoho dne nečekaně navštíví účetní, který má zkontrolovat jeho účetnictví. Zatímco Bialystock se snaží zbavit jedné ze starých dam, které mu za trochu laškování slouží jako pravidelný přísun peněz, Leo Bloom, jinak velmi nervózní a nesmělý mladý muž, mu ukazuje lístek na hru, kterou kdysi shlédl a kterou uváděl právě Bialystock. Přáním účetního totiž vždy bylo stát se producentem. Má ale ze všeho strach, takže se drží při zemi. Během kontroly ho náhle napadne, že by se paradoxně dalo na ohromném propadáku vydělat víc než na úspěšné hře. Shromáždí se velký kapitál, vyprodukuje propadák za málo peněz a zbytek shrábne producent. Bialystock, který není v nejlepší finanční situaci, se toho hned chytí a láká Blooma, aby se spolu o něco takového pokusili. Ustrašený Leo ale tvrdohlavě odmítá… Když se ovšem v úřadě opět setká s nesnesitelným šéfem Marksem, náhle vidí, že žije jako otrok, a na místě se rozhodne odejít a přidat se k Bialystockovi. Ten je nadšením bez sebe a oba hledají nejhorší hru, jaká kdy byla napsaná. Max nakonec vytipuje hru nazvanou „Jaro pro Hitlera“. Její autor, jistý Franz Liebkind, se ukáže být nadšeným chovatelem poštovních holubů a také bezvýhradným obdivovatelem Hitlera… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V některých momentech neskutečně podmanivý muzikál, ve kterém jsou úchvatné především taneční výstupy, ¨jenž dávají vzpomenout na to nej z klasických muzikálů. Písně jsou bohužel často mnohem delší, než je únosné (MNOHEM delší) a nevyvážené podání jednotlivých scén také výsledku nepřidá (Nathan Lane je až příliš teatrální a často svou snahou naprosto míjí terč). Fantastický je naopak Matthew Broderick a výborně zahrané jsou i mnohé vedlejší postavičky (těm kraluje fašistický Ferrell a teplý Gary Beach). Škoda zbytečného natahování, občasné vulgarity a křečovitých vtípků (ve filmu ohromné kvantum vtipných nápadů, ale funguje tak polovina). Chvílemi Producenti doslova čarují atmosférou, ale často je to spíš taková malá neškodná zapálená prskavka... ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Muzikálová vystoupení nebyla špatná, trochu absurity mi nevadí. Bohužel všechno ostatní bylo špatně. Už úvodní scéna byla naprosto příšerná a vůbec bych se nedivila, kdyby po ní spousta lidí film rovnou vypla. Myslela jsem, že se to zlepší, ale bohužel byl takový celý film. To co asi mělo být "vtipné", bylo jenom trapné. Celkově ve mně film vyvolal takové rozpačité pocity. Nechápu, jak se herci jako Lane, Broderick a Thurman, mohli k takovému filmu upsat. Asi ani nečetli scénář, protože jinak nevím, proč by to měli zapotřebí. Ale jak říkám, ta muzikálová čísla nebyla tak špatná, tak nechám zlatou střední cestu. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Napijme se čistého vína - je to spíše druhá třída, Cabaretu od Fosse či Moulin Rougei nesahá po kotníky, hudba je totiž spíše nevýrazná a texty suše odříkávány (teda až na Hitlerovo vystoupení, to má potenciál k tomu, abyste si melodii pobrukovali), síla producentů je někde jinde - a to především v karikaturnosti postav a grotesknosti mnohých situací (například homosexuálové jsou naprosto úžasní a stejně úžasně zahraní - mimochodem, homosexuální partner homosexuálního režiséra hraje v Zoufalých manželkách slizkého lékárníka, myslím si, že on je to nejlepší na tomto filmu). Něco vzejde do prázdna (hailující holuby???), ale suma sumárum...čekal jsem průšvih, ze začátku jsem se nechytal, ale pak mě to svým způsobem pohltilo a nakonec se mi to i líbilo. Podotýkám, že mám rád muzikály a že tento může někomu (a bude to spíše většina) připadat nudný a hloupý. Je na vás, jestli se vám podaří nadnést se nad film a pořádně si ho užít. Mě se to podařilo, a nakonec jsem rád, že jsem si ho půjčil (i když ze začátku jsem byl rozpačitý, prvních třicet minut je spíše nudných, ale jakmile začnou producenti hledat nejhoršího režiséra a nejhorší hru, nabere film obrátky). Nedoporučuji, ale já jsem byl mírně ale přece okouzlen. ()

vendy63 

všechny recenze uživatele

Producenti mě překvapili.Zezačátku filmu jsem si říkala že to bude nějaké klišé,prostě jen parodie na staré Broadwayské muzikály ale (stručně řečeno,od histerického výstupu M.Brodericka a jeho dečky v kanceláři) jsem se bavila až do konce.Will Ferrell jako neonacista byl užasný stejně tak jako Uma Thurman v roli silně naivní švédské sekretářky. Takže,pokud jste ještě neviděli přihřátého Hitlera máte možnost. ()

tereza.s 

všechny recenze uživatele

Problémem je, že se na to nesmíte dívat jako na film, ale jako na zfilmované divadelní představení. Proto tolik nadsázky a přehnaného dramatu. Filmově je to průměrné, ale divadelně...wow, zahrajte to ještě jednou doktore! Hudba mě velice pobavila, jen ten český překlad, resp. titulky.... absolutně mimo. Já se po chvíli rozhodla koukat pouze v angličtině a odnesla si z toho mnohem víc. Myslím, že to teď hrají i nějaké divadelní soubory u nás, a tak se půjdu podívat, jen vím, že budu velice zklamaná. Zkrátka, neberte tento film vůbec vážně a královsky se pobavíte. Navíc 10 bodů za kostýmy. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Produkce vložila do snímku 45 milionů a celkový obrat v Severní Americe se vyšplhal na 19,3 milionu. (imro)
  • Původní snímek byl v Německu jistý čas zakázaný kvůli písni „Springtime for Hitler“. (imro)
  • Navzdory zkušenostem z Pulp Fiction (r. Quentin Tarantino, 1994) zaskakovala Umu Thurman v mnohých tanečních scénách Angie L. Schworer, jež ztvárnila Ullu v představení na Broadwayi. (imro)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama