Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Známého producenta Maxe Bialystocka, přezdívaného „král Broadwaye“, jednoho dne nečekaně navštíví účetní, který má zkontrolovat jeho účetnictví. Zatímco Bialystock se snaží zbavit jedné ze starých dam, které mu za trochu laškování slouží jako pravidelný přísun peněz, Leo Bloom, jinak velmi nervózní a nesmělý mladý muž, mu ukazuje lístek na hru, kterou kdysi shlédl a kterou uváděl právě Bialystock. Přáním účetního totiž vždy bylo stát se producentem. Má ale ze všeho strach, takže se drží při zemi. Během kontroly ho náhle napadne, že by se paradoxně dalo na ohromném propadáku vydělat víc než na úspěšné hře. Shromáždí se velký kapitál, vyprodukuje propadák za málo peněz a zbytek shrábne producent. Bialystock, který není v nejlepší finanční situaci, se toho hned chytí a láká Blooma, aby se spolu o něco takového pokusili. Ustrašený Leo ale tvrdohlavě odmítá… Když se ovšem v úřadě opět setká s nesnesitelným šéfem Marksem, náhle vidí, že žije jako otrok, a na místě se rozhodne odejít a přidat se k Bialystockovi. Ten je nadšením bez sebe a oba hledají nejhorší hru, jaká kdy byla napsaná. Max nakonec vytipuje hru nazvanou „Jaro pro Hitlera“. Její autor, jistý Franz Liebkind, se ukáže být nadšeným chovatelem poštovních holubů a také bezvýhradným obdivovatelem Hitlera… (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí. Po jejich skončení je možné vidět scénu, v níž se objeví i režisér původního snímku Mel Brooks. (Dzin01)
  • Pěvecká čísla si všichni hlavní představitelé nazpívali sami. Valná většina výstupů byla totiž zpívána živě přímo na place, žádné playbacky. [Zdroj: TV Max] (hippyman)
  • Hlavní ženskou roli krásné Ully Matthew Broderick původně nabídl Nicole Kidman, s níž pracoval na filmu Stepfordské paničky (2004). Přestože herečka prý na nabídku bez dlouhého rozmýšlení kývla, nakonec z projektu odstoupila kvůli přílišnému pracovnímu vytížení. [Zdroj: TV Max] (hippyman)
  • Když Max navštíví staré dámy v jejich domě, stiskne na telefonu u vchodu mnoho jmen. Mezi nimi je Anne Bancroft, bývalá žena Mela Brookse a také jeho původní jméno M. Kaminsky. (imro)
  • Spoluautor filmu a také divadelního představení Thomas Meehan si zahrál v Producentech Maxova právníka. (imro)
  • Navzdory zkušenostem z Pulp Fiction (r. Quentin Tarantino, 1994) zaskakovala Umu Thurman v mnohých tanečních scénách Angie L. Schworer, jež ztvárnila Ullu v představení na Broadwayi. (imro)
  • Snímek měli původně natáčet v Torontu, ale když produkce dostala daňovou úlevu v New Yorku, přesunula se do nových Steinerových studií v Brooklynu. V době natáčení ale studia nebyla úplně postavená a dokončovali je paralelně s filmováním. Přes střechu neustále zatékala voda. (imro)
  • Autor původního muzikálu Mel Brooks zkomponoval hudbu tak, že si broukal písně a nahrával na magnetofon. Pásku potom dal kamarádovi hudebníkovi, který melodie přepsal do not. (imro)
  • Mnozí komparzisté nejsou skuteční herci, ale lidé, kteří dali peníze na charitu a za to se mohli účastnit natáčení. (imro)
  • Kromě Willa Ferrella a Umy Thurman si všichni herci v hlavních rolích reprízují své postavy z hry uváděné na Broadwayi. (imro)
  • Broadwayský muzikál získal rekordních 12 divadelních cen Tony. (imro)
  • Původní snímek byl v Německu jistý čas zakázaný kvůli písni „Springtime for Hitler“. (imro)
  • Film je založený na divadelní hře z roku 2001, která vznikla podle stejnojmenného filmu z roku 1968. Ten je pro změnu o divadelním představení. (imro)
  • Produkce vložila do snímku 45 milionů a celkový obrat v Severní Americe se vyšplhal na 19,3 milionu. (imro)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama