Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Kdyby celý film plynul tak originálně, svižně i napínavě, jak to bylo v snad nejzábavnější scéně s loptovou hrou v kanceláři, s hájením si zvolené evropské velmoci v rámci souboje, zřejmě bych se plně přidal k převažujícím nadšeným ohlasům. Takhle spíše po skončení zhodnotím snímek, který jsem sice vnímal především skrze námět rafinovaného výběrového konání jako celkem zajímavý, ale nejednou mi dával vzpomenout i na lepší komorní dramata či thrillery z jedné místnosti, které ve mně zanechaly památnější zážitek. Svojí téměř dvouhodinovou konverzační smšrtí ani spíše průměrnou atmosférou mě až na pár scén Metoda tolik nestrhla, přestože potenciál i řadu kladů jsem vnímal. Z rámcové linie s demonstrací včetně závěrečného kráčení ulicí po velké bitvě jsem měl taky rozpačité pocity čehosi naznačeného směrem k jisté paralele, ale nedotaženého tak, aby na mě tenhle obraz v závěru silněji zapůsobil. Značně podobná britská Zkouška, jíž jsem letos také udělil 3 hvězdičky, se mi zamlouvala nakonec i trochu víc, ač na Metodě jsem zase kvitoval, že se oproti zmíněné Zkoušce alespoň nesnaží svou strukturou a pojetím vyloženě kopírovat ty horrory z uzavřených prostorů. [60%] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V uzavřených prostorách už bylo natočeno spousta zajímavých filmů různých žánrů od akčního (první Smrtonosná past a ve své podstatě i Nebezpečná rychlost) přes drama (12 rozhněvaných mužů) až po horor (Pohřben zaživa). "Metoda" se také spokojí pouze s jednou budovou a v 90% dokonce i s jedinou místností, kde se odehrává nezvyklé a po všech stránkách neskutečně náročné výběrové řízení, jehož průběh stále více a více vykresluje charaktery všech zúčastněných a na povrch tak vycházejí všemožné stránky lidského chování. Působivé a brilantně vystavené drama, které má minimum hluchých míst a naopak s přehledem (i na dané téma) drží divákovu pozornost v neustálém napětí. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po výborném rozjezdu v první půlce, kde se nám představí jednotliví uchazeči a následná metoda výběru, jsem byl nadšený. Příběh číšil originalitou, úkoly byly zajímavé a psychologický teror se pěkně stupňoval. Problém však přichází s druhou polovinou, kde jakoby scénaristům úplně došly nápady, dlouho se příběh plácá na místě, úkoly už přecházejí do stereotypní nudy a celkově se film sekne na čistě psychologické lince, ale úplně zapomíná na budovanou atmosféru, akci, napětí nebo se bojí jakkoliv přitvrdit. Samotný závěr mě pak už zklamal úplně, protože nám vlastně nic neřekl a jen za filmem zabouchl dveře. Veliká škoda, od podobné španělské tvorby jsem čekal něco více a potenciál tady byl, ale to, jak jej v průběhu filmu zazdili, mě bude mrzet ještě dlouhou dobu... ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Doporučuju (a to nejsem jedna z těch, která by pohrdala dabingem, zvlášť ne tím českým) v původnim znění s titulky (už jenom kvůli tý španělštině!!!:)). Jen 7 lidí v jedný místnosti, trochu jako 12 rozhněvaných mužů. A výsledek? Stejná dokonalost. Samotnou metodu jsem neznala a přijde mi geniální. Nechat všechny kandidáty, ať se vymlátí sami, a to všechno jenom pár drobnýma úkolama. Nejlepší konkurz ever a nejlepší způsob, jak vybrat vhodnýho manažera. Zároveň ukázka toho, jak nemám šanci:D ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nesympatičtí herci, nesympatické a velmi hloupé postavy... žádný děj a nulové vyvrcholení nebo jakýkoli wow efekt... Konverzačka, kde se řeší rádoby hustě, v globálu to ale je celý takový odnikud nikam, o něčem a ničem, museli tam nacpat šukání a ani jsem se nijak moc nebavil, natož aby mě zajímalo kam to dospěje, koho vyberou, proč, nebo snad dokonce na jakou vlastně práci. Z celý metody nakonec zůstává jen její název a dojem, že jde o blbost a stupidní firmu, co hledá nejvykriplenějšího managera pod sluncem... Sorry, ale to už je lepší Big Brother... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama