Reklama

Reklama

Říkejte mi pane Tibbsi

  • USA They Call Me Mister Tibbs!
Trailer

Obsahy(1)

Sidney Poitier se v tomto kriminálním dramatu vrací ke své roli Virgila Tibbse, avšak s příběhem naprosto odděleným od prvního snímku s touto postavou. Opět ztvárnil stárnoucího detektiva z oddělení vražd, který vyšetřuje vraždu prostitutky. Hlavním podezřelým je sanfranciský politický aktivista reverend Logan Sharpe, poslední osoba, jež viděla oběť ještě živou. Tibbs a Sharpe jsou přátelé a Tibbs by velmi rád věřil, že je kněz nevinný. Sharp mu ale přizná, že se zavražděnou prostitutkou spal a tak se vyšetřování soustředí především na něj. V jedné z vrcholných scén filmu Virgil dokonce přerušuje jednání městské rady, kde reverend horuje za politickou reformu. Na domácí frontě, poté co se celé dny zabývá dealery drog, pasáky, vrahy a dalšími kriminálními živly, se Virgil Tibbs vrací ke své ženě Valeri a svým dvěma dětem. Doma ho ale čeká jen kritika za to, že nechodí včas k večeři a vůbec tráví moc času v práci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Někdo zabije kurvu a jednoho černocha zajímá kdo to udělal, bohužel postupem času je ten černoch asi jedinej koho to ještě zajímá. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Virgil Tibbs (Sidney Poitier) se svojí ženou Valerií (Barbara McNair) a dětmi Andy (George Spell) a Ginger (Wanda Spell) se přestěhovali do San Francisca. Zde Tibbs pracuje v oddělení vražd a mezi kolegy je velmi oblíben. Doma mu však činí potíže syn, který má svoji vlastní tvrdou hlavu. Když je v jednom bytě nalezena zavražděná prostitutka Joy Sturges (Linda Towne), podezřívá anonymní telefonát kazatele Logana Sharpa (Martin Landau), starého Tibbsova přítele... Méně známé pokračování filmu V žáru noci. Černý policajt Virgil Tibbs v podání Sidney Poitiera znovu v akci. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť pozerateľná kriminálka a mohla byť ešte lepšia, keby sa do toho celého neplietla tá debilná rovina rodinnej drámy. Ktorá sa do príbehu absolútne nehodila a vo svojej podstate úplne zlyhávala. Jej význam bol asi len v doplnení minút zostávajúcej stopáži. Ku svojmu som si prišiel len vďaka Poitierovi, ktorý si odkrútil len svoj štandard a vďaka dobrej zápletke. No z geniálneho hereckého vystúpenia v 'In the Heat of the Night' si toho veľa nedoniesol. K pomalému tempu sa hodila aj pomalá hudba, našťastie dobre vyberaná, takže neuspávala. Navyše veľké nevyužitie potenciálu záporákov. 60%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne priemerná záležitosť, ktorá miestami pomerne slušne nudí. Ono nie že by bol námet nezaujímavý, akurát je nezaujímavo podaný. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Koho se na vás mám zeptat ?? Narkotik nebo na mravnostním ??" - "Klidně si zavolejte třeba prezidentovi, pane Tibbsi.." ;) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování snímku V žáru noci má jediné pojítko a tím je sympatický Sidney Poitier, po pravdě moc dobře se mi na něj koukalo, tenkrát i dnes večer.. Jedná se o slušnou kriminálku za poctivé tři hvězdy, příběh o vyšetřování vraždy jedné malé šlápotky mě nijak zvlášť nenadchnul, no na druhou stranu mi vlastně ani ničím nevadil.. Vraha jsem si cca v půlce filmu tipla a nevyšlo to, musela jsem si počkat na závěr.. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná detektivka, v níž Sidney Poitier tak nějak rutinně odehrál to, co měl odehrát. Nic víc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pokial bolo In the Heat of the Night z roku 1967 Normana Jewissona nadcasovym kultom, dvojka They Call me Mister Tibbs uz nema na jednicku. Jednak Jewissona vystriedal reziser Gordon Douglas, a ten je menej zrucny nez povodny reziser a jednak chyba Rod Steiger. Sydney Poitier je sice na urovni, ale sam, a bez vyraznejsieho mena nema sancu utiahnut film. Tematicky ide o klasicku kriminalku, ale atmosfera, herecke vykony a tempo In the Heat of the Night su definitivne prec. Skoda, dalsia seria, ktora vycpela, vyhasla a uz nema co ponuknut. 55 % ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Stavět na úspěchu V žáru noci se tvůrcům nevyplatilo. Tahle krimi je naprosto o ničem. Člověk jen zírá na ty hlouposti,co z aktérů padaj. Bylo i evidentní,že Douglas neví co točit, proto se moc a moc motal kolem Tibbsovy rodiny a ani to nebylo moc zajímavý. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ani jsem donedávna netušil, že slavné oscarové krimi V žáru noci má pokračování. V tom bohužel zmizely veškeré sociální podtóny, veškeré drama o rasismu a také střet dvou silných osobností v buranském maloměstě. Zůstal jen standardní Poitier v žánrově čisté městské krimi, občas rozmělňované nudnými rodinnými scénami. Prostě žádný zázrak ani průšvih, jen neurážející pohodovka. Máme tu mrtvou prostitutku v jednom bytovém domě, několik podezřelých, parádní 70s atmosféru s výbornou funky/soul hudbou a najde se i jedna menší skoro akce. Vraha jsem odhadl naprosto neomylně, nicméně finální scéna mě překvapila. Takže jsem celkem spokojený. ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

O proti prvnímu filmu jen lehce nadprůměrná kriminálka... Ovšem Tibbsovi rozhovory s rodinnými příslušníky sou legendární! ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Pokračování "Žáru" ztratilo podstatu toho, v čem spočívala síla prvního dílu. Tím je myšleno téma rasismu, zločinu a černého policajta, který je silně persekuován. Říkejte mi pane Tibbsi bylo natočeno tři roky po originálu a po rasismu, jako by se slehla zem. Tím se film přetransformoval do nudné krimi, kde linie s rodinou působila velmi rušivě... ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Celkem hezká detekvtivka, kterou táhne na bedrech sám Poitier. Zápletka není až tak náročná, ale vykreslená atmosféra potěší milovníky 70s. ()

Reklama

Reklama