Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Být šťastným – to je to pravé životní dobrodružství... Příběh podle světového bestselleru Johna Irvinga začíná v roce 1944, kdy se zdravotní sestra Jenny (G. Closeová), co se nechce upsat manželství, ani být nijak vázaná na muže, vyspí s umírajícím vojákem T. S. Garpem, aby počala dítě. Z tohoto aktu vzejde syn pojmenovaný po otci Garp (R. Williams), který své dětství prožívá s matkou na univerzitním kampusu a sní o tom, že se stane pilotem jako jeho otec. Poté co vyroste, se však rozhodne stát spisovatelem a odejít do New Yorku. To namotivuje i matku, a ta začne psát o vlastním životě. Její debut se svérázným pohledem na život a sexualitu se stane hitem a feministickým manifestem, co z Jenny učiní kult. Garp se také snaží, ale jeho knihy nejsou ani zdaleka tak úspěšné jako ty matčiny, z jejíhož stínu se není sto vymanit, to mu však nijak nebrání hledat životní optimismus a užívat si života, tak jak to jen jde, i přes nástrahy osudu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (235)

Katullka 

všechny recenze uživatele

Walt je Walt. Spodní výr opravdu není spodní proud. Vídeň není New York. A kde se ztratil TROP? A mnoho dalších gegů, které překladatel úplně přešel a nehodlal si předlohu přečíst. Ten film je zklamáním neuvěřitelným. Z Garpa udělali ufňukánka Robina Williamsa a celé to bylo divné, ošemetné a nejvtipnější scény úplně usekly. Tak neuvěřitelně to zklamalo... ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neměl to potěšení z četby Irvingovy předlohy, nicméně jsem nebyl ani potěšen ze shlédnutí této adaptace. Z filmu je cítit útržkovitost a snaha o postihnutí "něčeho podstatného". Robin Williams v roli Garpa je sice Tuze Stydlivý, Tuze Sexy a nakonec Tuze Smutný, jiskra na mě ale nepřeskočila. Líbí se mi jemný humor a nekonečné narážky na sexualitu ("nevyslovuj slovo sperma v tomhle domě"), přesto bych se raději začetl. Pokud bylo účelem filmu vybídnout diváky k "objevení" Johna Irvinga, tak se neminul účinkem... ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat jeden z mých nejoblíbenějších knižních románů se bohužel příliš nepovedlo. Ani velice slušné herecké výkony to nezachránily. Navíc mám trochu problém s výběrem herců. Zejména Robin Williams, ač ho jinak dost uznávám, mi typově v hlavní roli moc nesedl. Ovšem připouštím, že kdybych knihu nečetla, tak bych šla s hodnocením asi o fous výš. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

No, mělo se to jmenovat spíše,,Svět podle Garpovy matky´´ale jinak film nebyl úplně špatný, na začátku i mile vtipný. Celý děj se motá okolo chtíče, sexu, feminismu-kterého na mě bylo, řekněme až moc. Docela chytlavé a milé, ale to téma mě pravda úplně nechytilo. Viděno v rámci Seznamte se s...John Irving ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Skvely film natočeny podle literarní predlohy s vybornym hereckym vykonem Williase.Je jasne ze film se neda moc s knizkou srovnavat protoze ta byla naprosto famozní ale myslím si ze film v kostce ukazuje životní príbeh T.S.Garpa.Bylo to opravdu koukatelne a nektere sceny byli opravdu stejně vybarveny jak sem si je predstavoval v knize. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Matka Johna Irvinga nebyla v době jeho početí vdaná a sám Irving nikdy nepotkal svého otce. Kdykoliv na matku naléhal, aby mu o něm něco vyprávěla, odešel s prázdnou. Začal jí tedy vyhrožovat, že si bude muset okolnosti svého početí vymyslet. Matka ho k tomu vybídla. Výsledkem je kniha „Svět podle Garpa“. (HellFire)

Reklama

Reklama