Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

OBCHODNÍK SE SMRTÍ tentokrát o cigaretách. Já osobně nekouřím a nemám rád kouř, který mě štípe v očích nebo mě nutí kašlat. Přesto všechno jsem se ale smál jak snadno Nick přesvědčuje všechny o "svobodné volbě" a zmiňuje pouze klady tzv. hřebíčků do rakve. Eckhart navíc hraje skvěle a je to takový sympaťák, že mu odpustíte úplně všechno (i to, že si začal s Katie Holmes;) a Cameron Bright zvládl jeho mladší verzi taky na jedničku. P.S: Všimli jste si, že během filmu nikdo nekouří? ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný snímek, kterému se povedl husarský kousek. V tomto filmu jsem totiž paradoxně fandil hlavnímu hrdinovi, ač jsem zapřísáhlý nekuřák a kouření odsuzuji. Buď to je tím, že Aaron Eckhart vystřihl svou roli zcela přesvědčivě a věrohodně, nebo to je geniální výřečností jeho postavy, a potom si mou pochvalu zaslouží autor scénáře. Každopádně jsem si nikdy nemyslel, že bych mohl fandit někomu, kdo obhajuje kouření, ale v případě tohoto filmu se tak skutečně stalo. Jinak co se týče dějové stránky, tak film je ve všech aspektech velmi zajímavý a svým tématem je také velmi originální, to musím uznat. Navíc hlavnímu hrdinovi patřily mé sympatie i díky tomu, že se snažil být vzorným a starostlivým otcem. Prostě tento film mi asi velmi dobře sedl na mou momentální náladu, protože jsem nadšený. Ale není to jen Aaron Eckhart, kdo perfektně zvládl svou roli, výborná byla také Katie Holmes jako informací chtivá novinářka, William H. Macy v roli senátora či Rob Lowe, a možná by se našli i další herci. Ale ač tuto komedii považuji za originální a ač se mi velmi líbila, přesto bohužel nemohu sáhnout po maximálním hodnocení. Nepovažuji ji prostě v mých očích za rovnocennou s dalšími filmy, kterým jsem dal maximální hodnocení, ale i čtyři hvězdičky jsou zajisté dobrým výsledkem pro tento film. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

To byla komedie? Aha, to jsem nepoznala :-). Mně to přišlo spíše jako velký námět k zamyšlení - imho žádné převratné myšlenky, ale hloupé to rozhodně nebylo. Jásání kuřáků nad tímto snímkem docela nechápu, protože je ve své podstatě protikuřácký, akorát to neříká polopaticky ;-). Ovšem v první řadě je to film o svobodě a osobní zodpovědnosti. Idea je zřejmá: jste dospělí, svéprávní, znáte veškerá rizika, jsou vám denně předhazována, a stejně chcete kouřit? Budiž, je to vaše svobodná volba, vaše svaté právo idiota huntovat si organismus dehtem a nikotinem. Ale až vám chirurgové po ozařování seberou třetinu plic, po deseti krocích se budete zadýchávat a díky rakovině hrtanu budete dlabat maximálně nízkotučné jogurty, pač nic hustějšího vám krkem neproleze, potom nenadávejte na tabákové koncerny a žaloby si strčte... za klobouk. Existuje jediný viník vašeho stavu; když se mu budete chtít podívat do očí a sprostě mu vynadat, postavte se před zrcadlo. V pořádku, absolutní pravda, akorát mi vadí, že film zapomíná na ty, co si svobodně zvolili nekouřit a stejně se každou chvíli dostanou do brázdy něčího karcinogenního sajrajtu. Kuřte si po libosti, ovšem nenuťte k tomu jiné - tohle sdělení mi ve filmu chybělo. Aaron Eckhart se role lobbisty zhostil velmi přirozeně, ostatním hercům taky není co vyčítat. Vykecání se reportérce považuju za scénáristický krok vedle - tak naivní (čti dementní) by protřelý skoropolitik jistě nebyl. Čekala jsem, že se více zasměju (nejvtipnější jsou řídké schůzky OsS), ale zklamaná nejsem. Nevšední, chytrý, ukecaný film. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ MÁME NA NĚCO TALENT. JÁ MLUVÍM.....“ /// …protože, když správně argumentuješ, neuděláš chybu! Srozumitelně účelný, drasticky pravdivý a černohumorně dokonalý. Film pro všechny, co zvládaj morální flexibilitu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1994 napsal Christopher Buckley, číst nebudu. 2.) Zajímám se o frajery, co se snažej udržet na uzdě světovou populační explozi. 3.) Thx za titule ,,g33w1z“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako patrně jediný občan ČR starší deseti let, který nikdy neokusil slastné řádění nikotinu v plicích, se necítím být zcela erudovaným pro komentář k tomuto snímku. Ovšem cynická část mého já si při jeho sledování naprosto nevhodně vrněla spokojeností, takže jsem dostal přesně to, po čem jsem toužil a jdu vyplnit přihlášku do OSS. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Jason Reitman napsal individuálně každému herci, kterého chtěl do filmu obsadit. Udělal to starou dobrou tištěnou formou, která očividně zapůsobila. (don corleone)
  • Televizní společnost NBC ohlásila výrobu pilotního dílu k připravovanému seriálu, nakonec ale natočen nebyl. (imro)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama