Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďakujeme, že pre nás natáčate takéto filmy. Ku koncu to trochu stratilo dych a prišlo aj na mierne moralizovanie, ale tá smršť nekorektných, cynických hlášok v prvej polovici aj tak stojí zato. No a Eckhart mal samozrejme dostať Oscara. "Vstúpil do Národnej gardy, lebo aj on chcel strieľať študentov. Lenže dostal sa do Panamy, kde síce tiež mohol strieľať ľudí, ale títo na rozdiel od študentov paľbu opätovali." :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6,5miliónaTržby USA $24,793,509Tržby Celosvetovo $39,323,027Tržby za predaj DVD v USA $16,639,130 //počet predaných kusov 860,244Maškrta, takto dobre využité herecké obsadenie(Eckhart, Bello, Duvall, Elliott, Holmes ,H. Macy, Simmons,...) sa len tak často nevidí, perfektné vypilované dialógy, rovnako tak aj suchý humor. Jason Reitman je fakt talent, po otcovi(Ivan Reitman) zdedil asi len to najlepšie, plus niečo na vrch. /100%/ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako patrně jediný občan ČR starší deseti let, který nikdy neokusil slastné řádění nikotinu v plicích, se necítím být zcela erudovaným pro komentář k tomuto snímku. Ovšem cynická část mého já si při jeho sledování naprosto nevhodně vrněla spokojeností, takže jsem dostal přesně to, po čem jsem toužil a jdu vyplnit přihlášku do OSS. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Satira na všechny morality, rádoby liberály, lobbisty ve všech směrech. Sarkastický pohled na problematiku kouření, souboje mezi tabákovými koncerny a odpůrci kouření, kde v extrémních případech obě strany dělají, říkají a publikují naprosto zcestné věci (Reportérka: "a nemyslíte si, že tím, že odstraňujete digitálně cigarety z klasických filmů, měníte historii?" Senátor: "my jí neměníme, ale upravujeme."__ vs.__ Holčička ve škole: "maminka říká, že cigarety škodí zdraví." Tabákový lobbista: "Je snad tvoje maminka doktorka?" "Není." "A je maminka vědeckovýzkumný pracovník?" "Není." "Tak v tom případě není kompetentní něco takového říkat."). Každopádně Nick by skoro dokázal přesvědčit i mě, že má v něčem pravdu (btw. skvělý Aaron Eckhart) a nakonec on, který je vlastně ten největší hajzlík, co přesvědčuje lidi, aby začli resp. nepřestávali kouřit, vyznívá jako člověk s největším charakterem na světě. Obvykle se nejlepší filmy s tématikou drog, alkoholu a cigaret doporučují jako odstrašující příklad, tady můžu doporučit jedině skvělou zábavu, protože kouření rozhodně neznechutí :-). ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jemný, ale přesto účinný humor sršící sarkasmem, který mi vyloudil né jeden úsměv na tváři :) Aaron Eckhart mě mile překvapil :) s jeho argumenty bych opravdu věřila, že kouření není nic špatného :) ba by mě dokonce přesvědčil snad i zabít a vůbec by mě nehryzalo svědomí :) příjemná devadesátiminutovka, díky které budu před zrdcadlem trénovat "Jak správně argumentovat :)" ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Televizní společnost NBC ohlásila výrobu pilotního dílu k připravovanému seriálu, nakonec ale natočen nebyl. (imro)
  • V scéne, kde sa Nick (Aaron Eckhart) ospravedlňuje svojím priateľom z OSS, požiada Polly (Maria Bello) Bobbyho (David Koechner) o kúsok koláča, z ktorého vezme syr spolu s malou americkou vlajkou, no v nasledujúcom zábere sú už opäť na vrchu koláča. (N0X.)
  • Jason Reitman napsal individuálně každému herci, kterého chtěl do filmu obsadit. Udělal to starou dobrou tištěnou formou, která očividně zapůsobila. (don corleone)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama