Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednomu království se doslova za humny usadil drak. Na královském hradě vypukne zděšení, vždyť drak bude určitě chtít princeznu Violu. A tak král vymyslí plán – povýší do královského stavu uhlíře Patočku a drak tak může sežrat jeho dceru Lidku. Nikdo ale netuší, že se Lidka zatím s dobráckým drakem Mrakem spřátelila. (Magic Box)

Recenze (194)

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mi toho moc neřekla. Nebudu hodnotit grafickou stránku draka Mraka,ale celkově to byla slabota. Až na Cízlera či Kemra, dost nevýrazné herecké výkony,spousty teprve začínajících herců a režie taky žádná hitparáda. Máme pohádky kvalitou o několik levelů vejš,ale na Vánoční pohodu,proč ne--->40% ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Moje děti to strašlivě milovaly. Princeznu v tom navíc hrála má spolužačka (neherečka, to nakonec bylo i vidět, i když nijak zvlášť markantně). Co k tomu říct? Snaha byla, ale moc nad průměr ten film nezvedla. A Maroš Kramár tady opravdu ještě ani nenaznačil, že bude dobrý herec (ve Výletu do mladosti to bylo mnohem, mnohem lepší). Tedy animace snad nebyla špatná, ten drak byl ovšem příšerózně blbý. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dráček Mráček je sice tak otřesně animovaný, až to hezké není, ale tím zápory končí. Kromě svérázného uhlířského humoru uvidíte skvělého krále Jiřího Císlera, neméně skvělého rádce Lubomíra Kostelku, směšné figurky pánů šlechticů, hvězdopravce Strýčka Jedličku, švarné prince Jana Šťastného a Maroše Kramára a mnoho dalších hereckých osobností. Taková idylická pohádečka nejen na nedělní odpoledne... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pohádka klasického až přespříliš jednoduchého ražení v zajetých československých poměrech. Pohádka, která pro tu svou prostotu rozhodně nevynikne mezi klenoty jako jsou S čerty nejsou žerty a jiné. Pohádka, která ovšem na onen odpočinek, ke kterému byla svázaně napsána, dokáže krásně navnadit a již léta nezaměnitelně patří k našim českým Vánocům. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jenom s loutnou se na draka nikdo neodvážil." Já bych se odvážil a to i bez loutny, tedy kdybych měl za sebou dělostřelectvo. Nicméně mimořádně ošklivý Dráček Mráček by mě patrně stejně umazlil k smrti, takže ten boj nechme na loutnistovi, trochu zábavy na panu králi a pak už za zmínku stojí snad jen rýpavý rozhovor mezi oběma obětovanými princeznami. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • V pohádce si jednoho z dvořanů zahrál také tehdejší kastelán zámku Milotice. (wictoria)

Reklama

Reklama