Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednomu království se doslova za humny usadil drak. Na královském hradě vypukne zděšení, vždyť drak bude určitě chtít princeznu Violu. A tak král vymyslí plán – povýší do královského stavu uhlíře Patočku a drak tak může sežrat jeho dceru Lidku. Nikdo ale netuší, že se Lidka zatím s dobráckým drakem Mrakem spřátelila. (Magic Box)

Recenze (196)

Kamas 

všechny recenze uživatele

Na téhle pohádce jsem byla poprvé v kině v 1. třídě a dodneška patří k mým nejoblíbenějším. Hlas tehdy 16 letého Jana Šťastného musel být sice pro moravský přízvuk předabován, ale nic mu to neubralo na charisma. Což nemohu řící o princi Mariánovi, "brnkálistovi" z vedlejšího království a to mám brnkálisty jinak veskrze ráda :). ()

hellequine 

všechny recenze uživatele

Mě se dráček Mráček náhodou moc líbil.. Pořád lepší rovnou přiznat - "My na to nemáme" a otočit to do, na první pohled, absurdně ztvárněného draka, než se snažit zapůsobit na první pohled bezvadným, blíže však zfušovaným drakem, na jehož bezchybné ztvárnění by prostě nestačili (ať už po finanční nebo trikové stránce).. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Veselá pohádka se skvělými herci snad ve všech rolích (snad kromě potulného muzikanta a princezny, která je sice krásná, ale ti dva mi prostě nesedí), kde exceluje cholerický Jiří Císler. Velmi kvituji natáčení v exteriérech a překrásném prostředí zámku Milotice. Kdo kritizuje příšerně animovaného draka, měl by si uvědomit, pro koho je pohádka určena. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Drak byl sympatickej a svou povahou každopádně originální , Andrlová, jako i ve svých jiných rolích, byla naprosto k sežrání (já za to nemůžu, že jsem ji jako jinoch tajně miloval :-) a když se k tomu přidá král jako fík v podání komika s nadáním od Boha - pana Císlera, a mraky vtipných hlášek, dávám velice rád čtyři hvězdy. A uhlíř Patočka vystřihl sympatickou postavu hrdého poddaného, ze kterého si rád beru příklad ve svém jednání s „vrchností“ – Ty pán, já pán ... "Hej, králi! Mezi námi je konec!"..."Patočko, od kdy tykáš králi?"... "Od té doby, co jsem sám král!" ... a to na něj byl "pasován dvě minuty před tím :-) Nemám sebemenší problém se na tuto pohodovou a zábavnou pohádku s chutí podívat, kdykoli ten drak proletí televizním vysíláním. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná pohádka, které je milá svým "originálním" pojetím, kdy drak není zlý a není potřeba jej zabít. Díky hereckému obsazení je to navíc docela vtipné a Ivana Andrlová se do role hodí opět výtečně (mimo jiné to byla jedna z našich nejkrásnějších princezen). Animace draka sice v dnešní době může působit směšně, ale na pohádku je dostatečná a osobně beru mnohem raději tenhle způsob, než další "dokonalý" digitální výtvor. Velmi pěkné tři hvězdy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Ve scénách, které se odehrávají v ložnici krále, jsou za oknem vidět projíždějící auta. (ossa)
  • V pohádce si jednoho z dvořanů zahrál také tehdejší kastelán zámku Milotice. (wictoria)

Reklama

Reklama