Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film, který dokonale prověřuje naše vlastní svědomí. Byli bychom ochotní podobných činů, kdybychom mohli zabránit tragédii? Kde končí hranice a jakým způsobem bojovat s nepřítelem, který na slušnost dávno rezignoval? Správně položené otázky v syrovém podání, které se rozhodně nebude každému líbit. Samuel L. Jackson sympaticky "lidsky krutý", Michael Sheen fenomenálně nejednoznačný. Nejsem fanda mučení, ale ani idealista. Kdo má problém s tím, o čem film vypráví, má problém s realitou. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

S.L.Jackson si střihnul jednu z nejodpudivějších rolí ve svojí dosavadní kariéře. Sledovat ho, jak řádí, je fascinující a znechucující zároveň, bohužel pro mě jediná věc, co mě opravdu zaujala na tomhle filmu. Jacksonovo počínání je možná brutální, ale omluvitelné tím, co se chystá Michael Sheen udělat. Ke konci ale možná i Jackson překročil mez únosnosti a samotný konec je dost mrazivý. Hlavním problémem je nuda, protože se tak skoro nic jinýho než mučení Sheena neděje a furt na to koukat omrzí. Ani Carrie-Anne Moss mě moc nevzala, i když jí jinak mám moc ráda. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jacksona pôsobí svojimi výpočúvacími metódami ako drsnejšia varianta Jacka Bauera a film má v jeho postave ozajstnú oporu, trochu si však ubližuje béčkovým spracovaním a predvídateľnostou. Obmedzený rozpočet je vidieť, talentovanejší muž za kamerou chýba a s výnimkou scén výsluchov viac napätia poskytne takmer ľubovoľný lepší diel 24. A nič, čo by nebolo predtým k videniu tam (ešte aj viacerí herci si zopakovali účasť), už Unthinkable nemá. Slušný nadpriemer. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Unthinkable bolo u mňa viac o obsahu ako o forme - najmä o dialógoch a napätí. Celý film je jedna veľká morálna rozprava, kde hranice morálky a toho, čo je správne a najsprávnejšie určujú tri ústredné postavy a všetci ostatní sú v úzadí. Nie všetko, čo bolo vo filme zvolené sa páčilo (kritika smeruje k prílišnej explicitnosti niektorých scén a afektovaným hádkam, v neposlednom rade ku krivým nôžkam Carrie Moss:) ). Boj proti terorizmu nevyrieši ani tento film, ani podobné rozhovory o tom kde začína a končí morálka. Tematicky bol však celkom podnetný a na chvíľu nasmeroval moje zmýšľanie k témam čoraz aktuálnejším... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční příspěvek k tématu islámského terorismu, kdy se tvůrci zamýšlejí nad tím, zda-li je možno v zájmu záchrany miliónů ‚zničit‘ jednoho člověka, a přitom to prodávat jako dusný thriller s nevyzpytatelným vývojem. Ve své podstatě je to strašně jednoduché, kamera dvě třetiny filmu stráví v bílé místnosti, kde si sadistický bastard S. L. Jackson podává kamenného Michaela Sheena a Carrie-Anne Moss pro celou situaci hledá etické měřítko. A právě díky hercům to ustojí i ty banálnější situace, kdy se bezejmenní šéfové agentur dohadují o pravomoci, protože jinak je to hodně napínavá záležitost, která z mého pohledu nemá slabších momentů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)
  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)

Reklama

Reklama