Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Doják sází na jistotu - nádhernou přírodu (kanadské městečka Smithers, Grónsko, Špicberky) a především parádní sibiřské husky a malamuty. 1) Děj a lidské herecké výkony už stojí stranou. Ostatně i některé okamžiky psí story jsou pochybné (předání velení ve smečce například)._____ 2) Příběh, který se stal předobrazem filmu, se odehrál během japonské expedice do Antarktidy v roce 1958. O události natočili v roce 1983 Japonci film Antarctica, jehož remakem je náš snímek._____ 3) Co dodat? Snad jen arf, arf, arf, arf! ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...o mým životě na vysoké škole jednou napíšu knihu s názvem Já, legenda!!!:)...jestli je vám tento název povědomí, pravděpodobně znáte stejnojmený film nebo knížku!!...prostě se mi nedaří:(...studuju již šestým rokem a konec je v nedohlednu...a včera jsem zase posral jednu důležitou písemku:(!!...jo Poky, nemám to!!!...kdybych se neučil, neřeknu ani slovo...ale já se drtil jako kretén!!!...ale zpátky k filmu:)...vlastně jsme se k němu ještě nedostali:)!!...takže je to takový příjemný, klišoidní pokoukáníčko!!!...pokud k tomu budete přistupovat s otevřenou myslí, budete spokojeni!!!...pejskové jsou opravdu nádherní a sněhové pláně mrazivě nekonečné!!!...to že lidi hrajou druhé housle tentokrát vůbec nevadí, ba naopak!!!...60%!!!...Jednou větou: Když si v životě něco sami poserete, tak se profackujte a makejte dál!! ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Kdybych tak moc neměl rád psi, měl bych s tímto snímkem dost zásadní potíž. Tento film NENÍ rodinný, NEMĚL by být zlehčován a rozhodně si NEZASLOUŽÍ typicky disneyovské zkýčovávání už jenom proto, že je (s jistou rezervou) podle skutečné události. Naštěstí pro něj na mě všechno ostatní působilo natolik silně, že uděluji vysoké hodnocení, za které mohou ze 65% psi, z 15% efektivní ždímaní emocí, z 10% vizuální provedení a z 10% odzbrojující závěr. Ale bylo to zatraceně těsné. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hudba Kirka Francise správně vykresluje atmosféru. Scény s psisky parádní, ale jak se jim do toho začnou motat lidi, tak dramatičnost klesá. Počítačově vytvořený tuleň na akčnosti nepřidá - i když sledování tuleního lovu na psa je zajímavé. Závěr a převažující azurová obloha splňují požadavky rodinného filmu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film spĺňa všetko, čo od neho tvorcovia i diváci očakávajú. Teda plniace sa mešce a na druhej strane ilúzie, ktoré sú tak pevne späté s časťou filmovej tvorby. Preto sa ani nejdem zaoberať tým, čo bolo na filme lepšie a čo horšie. Rodinný film na víkendové odpoludnie. Malých nadchne, dospelákov dojme, čo viac by sme od neho chceli. A v čase sledovania filmu mi ponúkli mladú sučku, ktorú inak čaká injekcia. Ale to je realita nevhodná do rodinného filmu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • American Humane Association (AHA) tvrdí, že počas nakrúcania filmu mali doslova zbiť jedného z účinkujúcich psov. (Raccoon.city)
  • Film je věnován všem antarktických výzkumníkům a jejich psům, jejichž odvaha a elán inspirovala k natočení tohoto příběhu. (Terva)
  • Frank Marshall je známý zejména jako producent filmových sérií o Indiana Jonesovi a Jasonu Bournovi, ale Osm statečných je už jeho čtvrtý samostatný počin. (imro)

Reklama

Reklama