Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem s tímto filmem otálel, můžu hovořit o x letech, než jsem se k němu dostal. Přece jen není často nálada na rodinný film. Dnes však ten den přišel a dnes již zesnulý Paul Walker nám tu se svou osmičlennou psí smečkou předvádějí skvělé výkony a skoro nezapomenutelný zážitek. Závěr nejednoho diváka dojal, avšak i více momentů bylo emotivních. Také oceňuji skvělou práci se psy, výcvik se opravdu povedl a člověk z jejich gest úplně věděl, co chtějí říct. Škoda, že ve skutečnosti osud pejsků dopadl jinak a chápu tvůrce filmu, že zvolili závěr takový, jaký zvolili. Přece jen je to rodinný film a v podstatě happy end zejména nejmladší diváky potěší a vykouzlí jim úsměvy. Dobrá práce. 75% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ak pri preklikávaní televíznych kanálov naďabím na Ôsmich statočných vždy si kúsok pozriem. Samozrejme, že len tie časti, kde sa oko diváka stretne s huskyami. Či boli použité triky, tréneri alebo počítače je vcelku jedno. Výsledok je totiž omračujúci a je schopný vyvolať veľmi pozitívne, emočne bezprostredné prijatie celej solidárnej a navzájom si pomáhajúcej svorky. Ukazujúcej ľuďom cestu vzájomnej spolupráce pri záchrane samých seba. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +sympatické obsazení, příjemný Paul Walker (v neakční roli), krásná Moon Bloodgood, prcičkovský Jim, a ti čtyřnozí "herci" jsou ještě krásnější, mimochodem už mám rozhodnuto jakého pejska si pořídím, výrazný hudební doprovod, emoce, závěr -moje počáteční nedůvěra dlouho tento snímek odkládala, nezlobil bych se, kdyby to bylo ještě více akční, ta prostřední část v civilizaci je o něco slabší/// Snímek sice hlavně v závěru hraje na emoce, ale ono to ani nijak jinak nejde. U takovýchto filmů to je zapotřebí. Hodně se mi to líbilo. Psí drama jsem prožíval společně s nimi. Z jejich strany to bylo uvěřitelně zahráno (čest cvičitelům) a ten kdo má rád tyto čtyřnohé chlupáče bude velice spokojen./// Celkem 82%/// ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se lekla, když jsem na začátku spatřila disneyovské logo....ale navzdory tomu je to film skutečně pěkný a dobrý, kde jsem chvíli měla dělat, abych nebrečela,což se ukázalo jako marná snaha......ale protože je to od Disneye, a navíc když už někdo pracuje s takovýmto tématem, je vám jasné, jaký konec máte očekávat. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film spĺňa všetko, čo od neho tvorcovia i diváci očakávajú. Teda plniace sa mešce a na druhej strane ilúzie, ktoré sú tak pevne späté s časťou filmovej tvorby. Preto sa ani nejdem zaoberať tým, čo bolo na filme lepšie a čo horšie. Rodinný film na víkendové odpoludnie. Malých nadchne, dospelákov dojme, čo viac by sme od neho chceli. A v čase sledovania filmu mi ponúkli mladú sučku, ktorú inak čaká injekcia. Ale to je realita nevhodná do rodinného filmu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)
  • Protože se počasí v Kanadě mohlo dramaticky změnit každých několik minut, měli tvůrci na každý den připraveny tři různé scény, aby se mohla podle podmínek natáčet kterákoli z nich. (hippyman)
  • Každý pes absolvoval speciální výcvik schopností, které předvádí ve filmu – od stáhnutí obojku, přes nošení ptáka v ústech až po souboj s animatronickým leopardím tuleněm, který v Antarktidě supluje žraloka. (hippyman)

Reklama

Reklama