Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Historka o osmi opuštěných tažných psech na antarktické základně postrádá dramatickou jiskru či momenty překvapení, ale ta zvířata jsou natolik skvělá (herecky), že při závěrečném znovushledání bude naměkko kdejaký cynik. Výrazně pomáhá i opravdová výprava a sníh bez digitálních triků, přestože studiové kulisy občas vykouknou. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

"Bože, prestaňte trepať o tom, kto chodí s inžinierom a choďte už konečne zachrániť tých psov!" Toto nebol citát z filmu, toto je môj citát počas sledovania filmu, ktorý dokonale vystihuje moje pocity- zatiaľ čo snaha psov o prežitie je napínavá, hravá i dojemná, tá ľudská časť je nudná a film len zbytočne naťahuje. Napriek tomu som bol so snímkom spokojný a posledných 10 minút som pozeral na telku s úsmevom idiota. Vidieť to tak pred 10 rokmi (a keby už vtedy film existoval), možno by to bola moja srdcovka. Takto pekných 70% ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Citové vydírání nejvyšší úrovně srovnatelné s "Hačikem", pejsky si ale zákonitě zamilujete a téměř všechny jejich scény dokážou dohnat k pláči. K tomu si přidejte sympaťáka Walkera, a když si uvědomíte, jak dopadl, vodopádu slz už nic nebrání. Přidáno na seznam nádherných filmů, které pro svou dojímavost nechci v nejbližších letech vidět znovu. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Krásný film, téměř bych neměla výhrady.. jen asi to, že tam ty pesany vůbec nechali!! Co to jako bylo za nápad? A proč je vůbec nechali venku, když tam byl takový luxusní přístřešek? A tu černovlasou svini bych nejradši nakopala.. Prý, že se vrátí ihned zpět. Copak na té Antarktidě byla poprvé nebo co?? To jako nikdo z nich nevěděl, jaké počasí tam bude v tom období vládnou a že se tam nebude dát létat? Ale jinak to byl super film :))) ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Kdybych tak moc neměl rád psi, měl bych s tímto snímkem dost zásadní potíž. Tento film NENÍ rodinný, NEMĚL by být zlehčován a rozhodně si NEZASLOUŽÍ typicky disneyovské zkýčovávání už jenom proto, že je (s jistou rezervou) podle skutečné události. Naštěstí pro něj na mě všechno ostatní působilo natolik silně, že uděluji vysoké hodnocení, za které mohou ze 65% psi, z 15% efektivní ždímaní emocí, z 10% vizuální provedení a z 10% odzbrojující závěr. Ale bylo to zatraceně těsné. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)
  • Dobrodružný snímek debutoval v amerických kinech (17. – 19.2.) s překvapivým obratem 24,9 mil. dolarů a celkový výdělek se vyšplhal na 81,5 milionu. (imro)
  • Výcvik psů začal v Kalifornii a potom, tři měsíce před začátkem natáčením, se psi a jejich dvacet trenérů přemístili na zasneženou farmu nedaleko kanadského Smithers, aby se aklimatizovali na zimu a led. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno