Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Milá klasická disneyovka, která pohladí na duši. Už když jsem poprvé ve filmu zahlédla prvního pejska, tak jsem si říkala, že přesně takové plemeno bych chtěla taky. Ale to já říkám o všech psech. :) Paul Walker byl skvělý ve své roli, velmi přesvědčivý, věřila jsem mu tu touhu vrátit se a zachránit všechny své čyřnohé kamarády. Bohužel velkou nevýhodou je délka filmu, po první půlce to upadá a už to není tak zajimavé jako v první polovině a bohužel to nudí. Kdyby to bylo alespoň o tu půl hodinu kratší utíkalo by to rychleji. ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Ledovce, sníh, všude bílá plocha a krásné záběry toho všeho. Nejlepší částí filmu jsou scény se skvěle vycvičenými psi, kteří by za svoje role zasloužili oskara:-) Jejich příběh je smutný, zajímavý a táhne celé dílo. Kdo má doma psa, hodněkrát ho film chytne za srdce. Na druhou stranu část filmu kde hrají lidé je místy nezáživná, zbytečně protahovaná a závěrečnému setkání se psy mi chyběl větší náboj a trošku víc reality v chování psů. Ale jinak je to solidní film, který bych nenazval ztrátou času pro ty, kteří mají tato stvoření rádi. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Doják sází na jistotu - nádhernou přírodu (kanadské městečka Smithers, Grónsko, Špicberky) a především parádní sibiřské husky a malamuty. 1) Děj a lidské herecké výkony už stojí stranou. Ostatně i některé okamžiky psí story jsou pochybné (předání velení ve smečce například)._____ 2) Příběh, který se stal předobrazem filmu, se odehrál během japonské expedice do Antarktidy v roce 1958. O události natočili v roce 1983 Japonci film Antarctica, jehož remakem je náš snímek._____ 3) Co dodat? Snad jen arf, arf, arf, arf! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád prírodu a zvieratá, ale nesedí mi Paul Walker, aj keď sa v posledných rokoch snaží. Keďže ťažné psy dostávajú slušný priestor a natočiť náročné scény s nimi nie je jednoduché, film si ma získal. Scény spoločného lovu vtákov alebo bitka s tuleňom o mŕtvu kosatku boli výborné. Pridať tak ešte pár dramatických momentov , obsadiť charizmatickejšieho hlavného hrdinu a bol by to nezabudnuteľný zážitok. Napriek niektorým slabším momentom sa určite oplatí vidieť. 70%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Historka o osmi opuštěných tažných psech na antarktické základně postrádá dramatickou jiskru či momenty překvapení, ale ta zvířata jsou natolik skvělá (herecky), že při závěrečném znovushledání bude naměkko kdejaký cynik. Výrazně pomáhá i opravdová výprava a sníh bez digitálních triků, přestože studiové kulisy občas vykouknou. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Filmaři ve spolupráci s Birds & Animals vytvořili psí tým ve složení: sedmiletá Koda Bear, která hrála Mayu; šestiletý D.J., který hrál Maxe; tříletý Noble, který hrál šedého Shadowa; dvuletý Dino, který hrál Bucka, čtyřletý Floyd a tříletý Sitka, kteří ztvárnili dvojčata Deweyho a Trumana; tříletý Jasper, který hrál rebela Shortyho a čtyřletý Apache, který hrál veterána Old Jacka. (hippyman)
  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)
  • American Humane Association (AHA) tvrdí, že počas nakrúcania filmu mali doslova zbiť jedného z účinkujúcich psov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama