Reklama

Reklama

Vějíř lady Windermerové

  • USA A Good Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Současné filmové adaptace her Oscara Wilda, jako například Ideální manžel nebo Jak je důležité míti Filipa, se většinou věrně drží originálu a odrážejí reálie viktoriánské Anglie 19. století. Režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein však důvtipně přenesli stejnojmennou Wildovu hru do komunity Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi. Mladá lady Windermerová, v podání Scarlett Johanssonové, podezřívá svého manžela z milostné aférky s nově příchozí, skandály opředenou paní Erlynnovou (Helen Huntová). Sama však není daleko od toho, hodit za hlavu předchozí život a pověst a podlehnout milostným návrhům lorda Darlingtona (Stephen Campbell Moore). Záhadná paní Erlynnová má ale dobrý důvod jí v takové pošetilosti zabránit. Atraktivní, sluncem projasněné a vtipné drama nabízí překvapivý pohled na Wildovu klasiku a těží ze skvělých hereckých výkonů, mimo jiné Toma Wilkinsona a Mileny Vukotićové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Miluju hry, humor a dvojsečné bonmoty Oscara Wildea, a vždycky mě potěší, když narazím na nějakou vydařenou filmovou adaptaci. Což je i tento zapeklitý případ cizího vějíře a vypečených vztahů. Helen Hunt je dokonalá, Mark Umbers neruší a být Scarlett Johansson sympatičtější, bylo by moje hodnocení kompletním souhvězdím. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, skvělý film, člověka to i dojme, zamýšlí se nad tím, ale něco tomu prostě chybělo. Něco navíc, nějaké to filmové "osobní" kouzlo. A především mi to nepřijde jako film podle knihy Oscara Wilda. Tuto knihu jsem sice ještě nečetla, ale podle ostatních tohle vůbec nepatří do jeho repertoáru....tak dojímavé, lehké, to není jeho styl. ()

Reklama

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem mel takovy TEPLY pocit u srdce. Aby ne. Dej je vtipny. Neustale se to nejak zapleta a rozpleta. Dava to smysl a ma to hlavu a patu. Potesilo me, ze ten ritopich napsal neco o svem smutnem udelu. O tom jak je spolecnost pokrytecka a ze sodomie je fajn vec. Postavy chytre zvolene. Je jich dost aby kazda mela nejaky postoj a jeden se v nich vyznal. Humor ten chlap je genius http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Genius . Uvazovani toho delfinka co to napsal je kupodivu poslouchatelny. Hodil bych mu rybu, ale nechtel bych odsad pak vytahovat zaseklou kost. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvápko. Velkou roli určitě sehrála předloha brilantního glosátora lidských vztahů Oscara Wildea, takže ty vybroušené dialogy bylo radost poslouchat (zejména trefné a lehce ironické životní postřehy Toma Wilkinsona), stejně tak bylo radost nasávat tu báječnou atmosféru 30.let min.století (precizní výprava a příjemná dobová hudba) a odsýpalo to jako švýcarské hodinky. A navrch další ujištění, jak báječnou a nedoceněnou herečkou je Helen Hunt!! „Filmový babinec“ par excellence. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Wildeovy hry mají něco do sebe. Filmy dle těchto her mě nikdy nezklamaly a ani Vějíř lady Windermerové není výjimkou. Krásné kostýmy, miluju ty účesy třicátých let (podle mě vtipně převedeno do jiné doby). Výborní herci, postavy samy o sobě skvěle napsané. Každá má něco, každá vás baví. Nejednou jsem se zamyslela nebo zasmála nad hláškami, opravdu tleskám před Wildem i scenáristy. Celkem nemám, co bych vytkla. Ladný, pohodový film, který není jen pro ženské, jak by se na první pohled mohlo zdát, není to bezduché dílko bez myšlenky a dělané jen pro pobavení. ()

Galerie (88)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama