Reklama

Reklama

Vějíř lady Windermerové

  • USA A Good Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Současné filmové adaptace her Oscara Wilda, jako například Ideální manžel nebo Jak je důležité míti Filipa, se většinou věrně drží originálu a odrážejí reálie viktoriánské Anglie 19. století. Režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein však důvtipně přenesli stejnojmennou Wildovu hru do komunity Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi. Mladá lady Windermerová, v podání Scarlett Johanssonové, podezřívá svého manžela z milostné aférky s nově příchozí, skandály opředenou paní Erlynnovou (Helen Huntová). Sama však není daleko od toho, hodit za hlavu předchozí život a pověst a podlehnout milostným návrhům lorda Darlingtona (Stephen Campbell Moore). Záhadná paní Erlynnová má ale dobrý důvod jí v takové pošetilosti zabránit. Atraktivní, sluncem projasněné a vtipné drama nabízí překvapivý pohled na Wildovu klasiku a těží ze skvělých hereckých výkonů, mimo jiné Toma Wilkinsona a Mileny Vukotićové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Vějíř lady Windermerové vás zavede do Anglie 19.století,kde prožijeme příběh mladé slečny co hledá lásku,přičemž svůj život prožila bez matky.Co osud chtěl/nechtěl přivede nevědomky do cesty lady Windermerové její vlastní matku a ač o tom sama nemá tušení a spíš onu ženu podezírá z toho,že svedla jejího milého tak postupně se z obou stávají skoro přítelkyně a i když lady nemá ani na konci tušení ,že ona tajemná byla její matka tak přesto ví,že jí ovlivnila část jejího života.Pro mě byl film zajímavý jen výkonem dvojice ženských představitelek jinak podobné filmy moc nemusím,ale účast Scarlett udělala své :-).Za mě tedy celkově 65% a tři hvězdy. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Elegantní šepot místních chvil...Co dopřáno jest sluchu a zraku klevetníků, může být jen výsostný klam, titánský omyl. Vybájené historky velice rádi posílají čile v dáli. Nanesou pudru ještě více na dívčiny šťastné líce. Tak blízko od sebe. Kdo je ona "náhradnice?" Žena se stopou v minulosti pohne s osudy všech. Voda na mlýn obrácená v žert a šprým. Odlehčený půvab velkého třesku zajatců představ, nemravných myšlenek. Mosty spojující růže s trny, zlatý břeh s krajem sirén. Mosty spojující osudové setkání žen. Sladké odpouštění, romantika na počkání. Průzračná poetika, jemně delikátní radovánky, líbivá rozevřenost malých her. Dívka s perlou, Scarlettina laskonková pleť, rozpouštějící se v italské "belle époque" jako dech. ()

Reklama

fredisek 

všechny recenze uživatele

Klasický důkaz toho, jak je těžké udělat z divadelní hry film. Když z vás padá jedna životní pravda za druhou na jevišti, je to krásný, když přetékáte filozofií na obrazovce, působí to škrobeně nanicovatě a děsně vlezle. Stylizace do třicátých let, ať už měla ošálit diváky, aby si nepředstavovali Wilda, nebo vychytrale cílila na náš vkus....meziválečná Evropa, jůůů, krása (zajímalo by mě, jestli byli Američané na dovolené opravdu tak vítaní v Mussoliniho Itálii), nezafungovala. Můžeme se nechat unést tím, jaké by to bylo úžasné strávit léto u moře a plkat a chlastat, ale ve výsledku by bylo lepší plkat a chlastat ve Wildově Anglii na konci století. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem mel takovy TEPLY pocit u srdce. Aby ne. Dej je vtipny. Neustale se to nejak zapleta a rozpleta. Dava to smysl a ma to hlavu a patu. Potesilo me, ze ten ritopich napsal neco o svem smutnem udelu. O tom jak je spolecnost pokrytecka a ze sodomie je fajn vec. Postavy chytre zvolene. Je jich dost aby kazda mela nejaky postoj a jeden se v nich vyznal. Humor ten chlap je genius http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Genius . Uvazovani toho delfinka co to napsal je kupodivu poslouchatelny. Hodil bych mu rybu, ale nechtel bych odsad pak vytahovat zaseklou kost. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Duchaplný příběh je celý protknut inteligentní konverzací, lehkým humorem a kouzelnými dialogy, tolik typickými pro Oscara Wilda. Herecké obsazení také nemohlo být lepší. Helen Hunt a Scarlett Johansson jsou překrásné a nádherně si konkurují. Kamera hýřící příjemnými světlými i pestrými barvami spolu s uklidńující hudbou a dobovými kostými navážou tu správnou atmosfétu. Je to snímek plný citů, lásky, dojmů a šarmu. ()

Galerie (88)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno