Reklama

Reklama

Matti

  • USA Matti: Hell Is for Heroes
Trailer
Drama / Komedie / Životopisný / Sportovní
Finsko, 2006, 130 min

Režie:

Aleksi Mäkelä

Scénář:

Marko Leino

Kamera:

Pini Hellstedt

Hrají:

Jasper Pääkkönen, Elina Hietala, Juha Veijonen, Peter Franzén, Elina Knihtilä, Kari Hietalahti, Jope Ruonansuu, Jani Volanen, Jussi Lampi, Toni Wahlström (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Príbeh športového hrdinu. Dosiahol takmer všetko, čo sa v skokoch na lyžiach dosiahnuť dalo. Siahol na najhlbšie dno. Snímok režiséra Aleksi Mäkeläho ukazuje bez obalu s trochou humoru súkromie jedného z najlepších skokanov na lyžiach všetkých čias. Za všetko hovorí podtitul filmu: MATTI - Peklo je pre hrdinov. (suomifilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

hollci 

všechny recenze uživatele

Mám rád skoky na lyžiach a vždy som fandil Fínom, ale že niekedy uvidím o tomto športe film a ešte bude aj o fínskej legende tohto športu, tak to by ma veru nikdy nenapadlo. Preto ma veľmi potešilo, že vôbec takýto film vznikol a okrem to je aj výborne natočený. A na záver ešte bonus v podaní Tima Kotipelta - Lennä Nykäsen Matti. ()

frenkie 

všechny recenze uživatele

Matti Nykännen musel mít talent nadělený přímo od Pánaboha, protože jinak by při své naprosto příšerné životosprávě a svéhlavosti nemohl nikdy skákat s takovými úspěchy a tak dlouho. Film se nesoustředí ani moc na Mattiho sportovní kariéru, ale zobrazuje jeho nejrůznější excesy, hlavně ve spojení s alkoholem a jeho vypečeným kamarádem-pijavicí. I když je snímek docela dlouhý(135min), vůbec nenudí, naopak pobaveně sledujete, co se zas urodí v jeho hlavě za šílený nápad. Doporučuji sledovat s lahví dobrého pití po ruce, neboť na něj zaručeně dostanete chuť...:-) ()

Reklama

Gigulina 

všechny recenze uživatele

Po dlouhe dobe jsem narazila konecne na dobry film! Fakt me to bavilo, nejednou jsem se musela zasmat tem absurdnim situacim a excesum Mattiho. Clovek ktery se snad nikdy nerozhodoval sam za sebe, ani mi nevadilo, ze film neobsahuje jeho uspechy, vzdyt ty jsou notoricky zname. Tim ze je film Finsky, tim je to o to autentictejsi.. Matti je bezpochyb genialni na skokanskem mustku, ale o to vetsi debil v beznem zivote.. aneb jeho slavny vyrok “Život je nejlepší část vašeho života” ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

omylem jsem dala pět... strašně špatný film... silný námět, nabízející zajímavé zpracování... tohle byla čistá hrůza... o skocích nic a o chlastu a nemohoucnosti rozvleklé nic... matti si určitě zasloužil daleko víc... kde je jeho talent, pracovitost, kuráž? nemám předsudky, ale pohled skrze tento "film" je velmi urážlivý... z černobílé se stala jen černá... ale já si ho pamatuji na můstcích a tam žádná černá nebyla... a co ti okolo? no, tohle se finům fakt nepovedlo... ()

Soldier_666 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal přes hereckou filmografii Jaspera Pääkkönena, ale jelikož mám celkem rád skoky na lyžích, tak jsem o létajícím finovi leccos věděl. Především ho jakožto nesportovec obdivuji jak dokázal spojit život profi sportovce s tím bohémským a udržet se na špici (vážně jen talent od boga? Ten tréning tam taky bude). Obsahově mi to sedělo, řešily se tady zásadní události okolo Mattiho, ale zároveň se nazabřednulo do zbytečných detailů (a jestli přece, tak pro dobro snímku). Jestli někomu chybělo vice scén ze sportovního prostředí nechť se podívá na záznam ze zimní olympiády (nejlíp Calgary '88). Jo málem bych zapomněl, skvěle zahráno - jak Franzén tak Pääkkönen. Další bezva suomi počin - lepší 4 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Do 26. 1. 2013 byl Matti Nykänen rekordmanem v počtu vítězství ve Světovém poháru ve skocích na lyžích. Toho dne ho ovšem dohnal Rakušan Gregor Schlierenzauer svým vítězstvím v letech na lyžích v norském Vikersundu. Překonán byl rekord dvěma vítězstvími Schlieriho 3.2.2013 v Harrachově. (jirka.jindra11)
  • Jedná se o nejvýdělečnější finský film roku 2006. (Cheeker)

Reklama

Reklama