Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný špión zvaný Žralok se vrací do Francie splnit další tajné poslání a netuší, že jeho nastávající, také „státní zaměstnankyně“, právě hájí zájmy Francie vlastním tělem. Ve hře je supertajná zbraň, ale zároveň superblbec, jehož manželka, pracující na ambasádě, je nechtěným svědkem nezákonného obchodu. A o to jde, svůdná Isabella má Jeana-Jacquese na chvíli odklidit z cesty, aby tajné služby získaly informace přes jeho nic netušící manželku. Právě na něj narazí Žralok, před kterým jeho kolegové i nadřízení tají, že tenhle blb s dýmkou, patkou a kabelkou je tím úkolem, na kterém v utajení „pracuje“ jeho krásná snoubenka Isabella. Začíná excelentní honička plná omylů, nedorozumění a mužné síly Jeana Rena, věčně nedovtipného Christiana Claviera a komediálního talentu Valérie Lemercierové. (Česká televize)

(více)

Recenze (143)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si tento film z kina jako naprosto skvělou ztřeštěnou francouzkou parodii na akční filmy s prchlivým Jeanem Renem a užvaněným Clavierem a vlastně téměř stejným týmem z filmu Návštěvníci. Po nedávném shlednutí mi ale film působil velké potíže dotáhnout sledování až do konce. Už to nebylo tak báječné jako před mnoha lety. Film naprostro ztrácel tempo a v samotném závěru byl spíše trapný. Nicméně, do vyvrcholení hlavní zápletky je to pořád můj oblíbený Corned Beef. Prostě, první půlka filmu naprosto senzační, druhá mírně trapná a krapet nudná. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Poslat svou ženu do postele k jinýmu, aniž bych věděl, že jsem jí tam poslal je báječná myšlenka. Tohle se může stát jen manželům špionům a je to přesně ten jedinej důvod proč nejsem špión. Ovšem zase z opačného konce, kdyby mě manželka posílala do postele jiných krásných dívek, tak to už má docela své kouzlo. No, ať tak nebo tak, určitě by pak byly zajímavé romantické večeře a ty zážitky z práce pak. "Miláčku dneska jsem šoustala s tím arabem, abych z něj vyyšoustala, kde se schovává Usáma bin Ladin. Asi za to dostanu státní vyznamenání a co ty lásko jak bylo u tebe v práci ?" "Nic moc miláčku, já zase šoustal z manželkou ministra iránský vlády, abych z ní dostal, kde manžel schovová jaderné zbraně." Tomu se říká vztah plnej romantiky a tomuhle filmu se říká film plnej bláznivýho humoru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Operace Corned Beef se kolem mě točila snad dvacet let, ale nikdy jsem se nedostal k tomu, abych jí shlédnul. Až do dnešní doby. A nakonec to byla nostalgická pecka jako cyp. Jean Reno a Christian Clavier se tu herecky předvádí, střelenost střídá šílenství a divák se baví. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Francouzská šílená komedie v plné síle, možná se snímek příliš rozpadá na jednotlivé - mnohdy velmi, velmi vtipné a zábavné - scénky a herci se příšerně předvádějí, než aby hráli, o to ale zase až tak nejde. Dvojka Reno + Clavier spolu dokáže rozehrát partii o nesmírných obrátkách, a tak je tento film, sice nenáročnou, ale hodně zábavnou záležitostí. Ústřední zápletka je pak také správně "francouzská" a příjemně pikantní. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to film rozjede ve velkym stylu a predvede naprosto masakralni akci, takze jsem se zacal tesit na pekne vostrej akcni film, samozrejme s prvky komedie. Ale za chvilku se dal Clavier dohromady s Renem a zacla klasicka komedie postavena na rozdilnosti charakteru, kdy byla naka akce jen obcas. Ale skoro to bylo lepsi nez ta akce. Reno je naprosto mega kurevsky vostrej cholerik a je naprosto dokonalej. To Clavier hraje takovyho dobraka-blbecka a i kdyz ho Reno naprosto zastinuje, tak je taky fajn. Jinak film ma nakou krimi linku, ale ne moc vyraznou, takze jde vetsinu casu jen o dialogy mezi hlavnima hrdinama. Ale i tak jsem se dobre bavil. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Christian Clavier je blázen. Tak to musíte brát a když se s tím smíříte, u komedií, v nichž hraje a které píše, se docela dobře pobavíte. Já mám z francouzských komedií taky radši ty od Francise Vebera, ale nepohrdnu ani ztřeštěností tohoto typu. Celkově ten film sice nedrží moc pohromadě, ale jednotlivé scény jsou docela slušné a místy (některé společné scény Claviera a Rena) až skvělé! 60% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Asi tak deset minut na začátku jsem uvažovala, že to vypnu (něco tak strašně trapného se hned tak nevidí), ale naštěstí se všechny ta hrůza hlavnímu hrdinovi jen zdála a jeho skutečný život byl o něco méně trapný. Dalo se na to koukat, ale stejně si pořád myslím, že Jean Reno tohle nemá zapotřebí. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru docela průměrná špionská komedie, kterou drží nad vodou pouze Jean Reno. Bez něj by to byla minimálně jedna hvězdička dolů. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Opět dokonale fungující dvojička Clavier - Reno, která je zrovna tady úplně ďábelská, hlavně Reno je giganticky zábavnej, ostatně stejně jako celej film ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začátek slíbil corned beef na přepáleném oleji, ale pak už se naštěstí nepatrně sundala noha z plynu (převážně Citroënů). Po stránce vtipnosti dost zachrání spolupráce s prostorově výrazným aspirantem, co má kvér větší než Callahan či tanečky kolem nevědomosti, kdy nejdřív Reno ví co, ale neví s kým a když už ví s kým, jeho parťák neví, ke komu ta dotyčná patří (divím se, že po tomto byl BX 16 barvy rouge delage naklepán mnohem víc než Clavier), nicméně taky se najde spousta míst, kdy z té ztřeštěnosti vystoupilo na povrch trapno a hlušina. Ať tak, či onak, dobrý trénink ústředního dua před Návštěvníky a já jen doufám, že pruďas Žralok neudělá Gorbačovovi další skvrnu na hlavě, tentokrát krvavou.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z dalších pro mě průměrných francouzských komedií. Nadprůměrné hodnocení udržuje pouze Jean Reno, který neumí zahrát špatně. Takoví Návštěvníci, to je úplně jiná kvalitativní kategorie. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pár vtipných momentů, které jsou ovšem převáženy zbytečně rychlými úprky z point či naopak, jejich zbytečnými nastavováními a stylizací, která už překračuje rámec trapnosti. Tomu všemu odpovídají i velmi přeafektované herecké výkony. Raději než tohle Hovězí, doporučuji okusit k večeři třeba mnohem lépe propečeného "Blbce". ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zvláštní faktem, že to s ním je jako na houpačce. Úvod mě pobavil, pak dvacet minut nic, pak přijde brutální prostřední část filmu, kdy jsem se několikrát opravdu od srdce nahlas zasmál a potom zase konec takový nemastný neslaný. Jako by režisér jednu chvíli pil tři kafe denně a pak to omezil jen na jedno. Každopádně Reno je ďábel a Clavier mu zdatně sekundoval v roli tak "trochu" dotěrného manžela. 70 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo momentální náladou, možná (spíše) ne, ale tenhle film se mi vlastně skoro vůbec nelíbil. Nebýt Jeana Rena, díky němuž bylo několik momentů lehce úsměvných, šlo by snad o naprostý průšvih. Ano, já vím, že všechna ta trapnost, přehnanost, ukřičenost a zběsilost měla být vtipná... Jenže nebyla. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jean Reno to nemá lehké, tajná služba je těžké řemeslo. Příjemná a zábavná oddechovka. Bláznivá francouzská komedie. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvělá humorná dvojice, výborní herci na všech pozicích a hlavně, původní český dabing vysoké úrovně začátku devadesátých let.!!! :-) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dva báječní herci v sympatické špionážní komedii, která strčí svým nápaditým humorem hravě do kapsy velkou většinu podobných amerických výstřelků. Živelnost a elán z toho po celou dobu doslova sálá, takže lze snadno odpustit nemastný neslaný závěr, který se svou zběsilostí naopak zcela minul účinkem... 80% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná stará škola a dost povedených gegů založených na mužské ješitnosti a egu. Občas ale trochu drhne. 70% ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie? Kde, v čem? První francouzský film, který jsem nedokoukala. Jaroslav Soukup nyní používá pseudonym Jean-Marie Poiré? ()

Reklama

Reklama