Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drátěnou košili v pračce nevypereš, aneb současná doba si nedokáže vážit statečných rytířů. Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta. Samozřejmě, že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice, jako přímý potomek rytíře Godefroy de Montmirail, se o svého předka postará... Režiséra Jean-Marie Poirého známe především díky jeho vynikající komedii Operace Corned Beef, kde se také objevila trojice komiků, kteří ve Francii patří ke špičce v tomto žánru: Jean Reno, Christian Clavier a herečka s neobyčejným komediálním talentem Valérie Lemercier. V Návštěvnících si je navíc užijeme v dvojrolích předků a potomků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem tuto výbornou komedii sledoval prvních 15 minut , tak jsem si říkal , že to přece nemůže být komedie ( useknuta hlava a tělo které chodí bez hlavy ) a myslel sem , že je to nějaky historický velkofilm.Jenže pak se strhne lavina , která je plná hlášek a nezapomenutelných vtipných scén.Hlavní podíl na vtipnosti má především Christian Clavier a když provedl něco vtipného ( a že toho bylo opravdu moc ) , tak se přiznávám , že jsem se smál i nahlas.Film má velmi zajímavý scénář a dobré provedení a hlavně rychlý spád , takže se nelze u toho filmu nudit.Jednoznačně jedna z nejlepších francouzských komedii. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jean-Marie Poiré, Christian Clavier | Hudba: Eric Lévi (Era), Felix Mendelssohn Bartholdy | Produkcia: Alain Terzian | Rozpočet: 50 miliónov FRF | Tržby: 98,754,810 $ || U žiadneho filmu som sa toľko nenaplakal smiechom. Efektivita srovnateľná s 200 brušákmi na jeden záťah, čo sa svalovky na dva dni týka :) Dvojka Clavier - Reno hereckým pokladom komediálneho žánru. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Takhle by měl vypadat recept dobré komedie podle poctivé francouzské kuchařky. Z provařeného námětu cesty do novověku filmaři vytěžili nadmaximum a naservírovali nám drtivě humorné scény a gagy a to vše v podání neodolatelného dua Reno/Clavier. Připočteme-li nesmírně vydařený český dabing a překlad, jde o jednu z nejlepších komedií (z "časů oněch"). A pro mě vůbec nejoblíbenější, protože zábavnější jsem neobjevil, pakliže vy ano, kontaktujte mě ;-) Jen jsem nepochopil analogii ke skutečné historické postavě rytíře Godfruy z Boujonu, který za křižáckých válek jako první dobyl Jeruzalém. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Komedie u které se pokaždý zasměju. Hlavní dvojice hrdinů je bybrána perfektně a jejich hlášky nemají v cz dabingu ve staročeštině chybu. Příběh je pěkný, vtípků je zde spousta a filmek svižně utíká. Když to budu brát jako začátek filmové série tak je to pro mě zatím nejslabší díl, ale pořád je to super komedie. Za mě 85% :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici klasicka francouzska komedie, a ze vsech tri dilu (2 francouzsky + 1 americkej) je tenhle nejpovedenejsi a taky nejvtipnejsi. Druhej dil uz tak vtipnej neni a americkej remake je spis trapnej, ale tady je vetsina foru fakt vybornejch. Prvnich 15 minut by se to klidne mohlo brat jako historickej film, i kdyz tu samozrejme vtipky jsou (zajimalo by me, jak by v necem historickym zvlad Jean Reno rytire, tady byl docela hustej - vznesenej, agresivni, proste cool). Oba herci jsou fakt v pohode, Christian Clavier se na roli poskoka skvele hodi. Jediny v cem je americkej remake lepsi, je hlavni herecka, Valérie Lamercier fakt neni moc hezka, ale hraje celkem slusne. Triky jsou uz na docela slusny urovni a i hudba se povedla, navic nektery najezdy kamery na obliceje atd. jsou fakt kouzelny. I kdyz je tenhle film docela slusna uchylarna, tak jsem se po celou dobu vyborne bavil. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Godefroy (Jean Reno) v jednom z rozhovorů pronese, že u něj v království nezůstal už ani jeden hektar volné přírody na lov. Hektar a obecně metrický systém byl zaveden až po Velké francouzské revoluci roku 1789, zatímco film se odehrává v 11. století. (Mr.Hudson)
  • Na výrobě filmu se podílel i český dirigent Mário Klemens a Český filmový symfonický orchestr. (jexik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno