Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dětství, které v Kalifornii prožila patnáctiletá Vanessa Lutz připomínalo peklo. Její nevlastní otec Larry obchoduje s drogami, matka Ramona je narkomanka a prostitutka, která už několik let předstírá, že nevidí, jak muž Vanessu pohlavně zneužívá. Když se nakonec otčím dostane za její zneužívaní a drogy za mříže a matka je zatčena za prostituci, usoudí sotva gramotná Vanessa, že se nechce dostat do žádné pěstounské rodiny a raději se rozhodne najít svou babičku, kterou v životě neviděla a začít u ní nový život. Ukradne auto sociální pracovnici, která měla na starost její rodinu a uteče z domu. Cestou se však auto porouchá a tak Vanessa pokračuje v cestě s mladým, příjemným a na první pohled slušným Bobem Wolvertonem, který pracuje jako právní poradce ve škole pro problémové chlapce. Bob si pomalu získává Vanessinu důvěru a nakonec ji přesvědčí, aby mu vyprávěla o tom, jak ji nevlastní otec pohlavně zneužíval. Jenže zanedlouho si šokovaná Vanessa uvědomí, že to, co vypráví, Boba vzrušuje. Vzápětí se ukáže, že muž je psychopatickým "vrahem z I-5", o němž se mluví ve zprávách. Muž, který zabíjí a znásilňuje ženy na dálnici I-5. A teď si jako další oběť vybral Vanessu. Dívka se pokusí z jeho auta uniknout, ale zjistí, že muž odstranil vnitřní kliku dveří. Podaří se jí zmocnit pistole a zasáhnout ho několika výstřely. Jako zázrakem však vrah přežije, Vanessa je zatčena a policie ji obviní z pokusu o vraždu. Americký film, který je zdařilou směsí road movie a vězeňského dramatu, vznikl v roce 1996 a původně byl určen pro televizní obrazovky, Velmi kladné recenze a příznivé přijetí nakonec vedly k rozhodnutí uvést film v kinech. Podle vlastního scénáře ho natočil jako svůj režijní debut scenárista Matthew Bright. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Úchylný zabiják vs. negramotná blondýna. Hehe, no tak po shlédnutí tohohle filmu mám opravdu dilema, byl horší on, nebo ona?! Samozřejmě, vyjet po Vás v autě nějaký úchyl s tím, že Vám provede ty nejhorší věci, na které pomyslí, a měli byste u sebe zbraň, jednali by jste stejně jako hlavní hrdinka. Nejzajímavější na tomhle filmu je, že oba dva hlavní představitelé, aniž by za sebou měli hromadu rolí, předvádí výkon, který se v dnešní době oceňuje soškami. Spousta násilí, drsného chování a nadávek, ale samozřejmě dobře užitých. Drama, které až na pár nelogičností je naprosto výborné. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

tak to bylo hodne zajimavy zpracovani Cerveny Karkulky! nenudila jsem se, ale i tak me pribeh moc nezaujal; tyhle modernejsi zpracovani na klasicky pohadky (nebo na knihy celkove) se mi libi, ale tohle mi nejak nesedlo. oba hlavni herci uzasni; pobavila me scenka v aute, jak ho tam mlatila tou pistoli a prekvapila ta posledni, kdy si Mr. Wolveton lehnul misto babicky; to bylo vazne genialni! anyway, docela slusna podivana - 3 a pul hvezdicky. || ❝𝐓𝐡𝐞𝐦'𝐬 𝐬𝐨𝐦𝐞 𝐛𝐢𝐠 𝐮𝐠𝐥𝐲 𝐟𝐮𝐜𝐤𝐢𝐧' 𝐭𝐞𝐞𝐭𝐡 𝐲𝐨𝐮 𝐠𝐨𝐭, 𝐁𝐨𝐛.❞ 🐺🔪 ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Klub rváčů, Takové normální zabijáky či (pokud vůbec někdo o tomto filmu dokáže uvažovat jako o buřičském) Wanted. Freeway je cynická, naprosto nekorektní a plivnutí do tváře se podobající filmová satira, která si nebere servítky s ničím a nikým. Úchylná (ale přitom až krásně drzá) variace na Karkulku, v níž exceluje lolitovská Reese a šílený Sutherland. Mluví se o š****í nezletilých, policajti se pářou snadněji než natržený papírový kapesník (s přispěním do vraždícího nástroje proměněného kartáčku) a mladé holky jsou ochotny udělat cokoliv, pokud jim to zrovna přijde vhod. Tohle nejde nastínit (protože pak to zní šíleně), tohle se musí vidět (aby se uznalo, že to šílené je). Když jsem sledoval Brightovu odyseu sériového vraha Teda Bundyho, měl jsem chvílemi provinilý pocit, že se bavím tam, kde bych se rozhodně bavit neměl (sérioví vrazi byli jeden čas předmětem mého soukromého bádání a tak jsem věděl, co byl Bundy zač). Ovšem tento film mě přesvědčil o tom, že Bright nedělá nic nezáměrně. Že je to zkrátka filmový anarchista, který boží konvence a rád provokuje. Záleží pak na každém, jak se s tím porve ... ()

Gary 

všechny recenze uživatele

JAk to vzít.Dalo by se to vzít jako úplná blbost - s kulkou v hlavě se do nemocnice moc lehko nechodí.Potom na konci přejde kolem policie ten postřelený dědula a oni ho tam nechají ani nezavolají záchranku. Ale já to beru jako ten lehce geniální nápad filmu.Tohle se zkrátka moc často nevidí.Kiefer Sutherland je k posledku opravdu komický (ám si ajíčka a alát),ale není špatný -spíš naopak.No, jsem zvědavý na nový film režiséra Brighta Tiptoes. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Geniálně ujetý film bořící klišé tohoto žánru. Pokud máte smysl pro stylizaci a nehledáte ve filmu realitu, jďete do toho. Reese se už k podobné roli asi nedostane, což je škoda, protože svým charismatem táhne celý fim, i výborný Kiefr Sutherland jí jen sekunduje. Myslím, že ti, kteří považují její herectví za diskutabilní, by měli vidět tento film. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Falešná krev, která byla použita v jedné scéně, vyvolala na kůži Reese Witherspoon alergickou reakci. (zajda404)
  • Ve scéně, kdy Vanessa (Reese Witherspoon) zvrací, byl použit jogurt. (zajda404)
  • Muž na fotce, kterou Vanessa (Reese Witherspoon) ukazuje Bobovi (Kiefer Sutherland) jako fotku svého otce, je ve skutečnosti masový vrah Richard Speck. (zajda404)

Reklama

Reklama