Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 6. sérii Black Mirror se nám rozmohl takový nešvar, že se nám celý koncept futuristického dystopického černého zrcadla mění na hororové paskvily, které se kategoricky nehodí do jeho zajetých zvyklostí. Tím myslím samozřejmě poslední dva díly, které kdyby se vymazaly z této řady, skoro jistě jsme mohli mít zatím jednu z nejkvalitnějších, co BM dosud nabídlo. Z epizody Beyond the Sea jsem byla naprosto unešená a hodně této řadě zvedla reputaci. Taktéž první epizoda Joan Is Awful, která byla šablonovitě prototypická a hodně mi připomněla starší díly z minulých řad, když se BM teprve dostávalo do povědomí. Díl Loch Henry zase potěšil moje true crime a hororu milující srdíčko, který fungoval na bázi napínavé a typicky skotské atmosféry. Poslední dva díly mi dost zkazily celý ten vibe a hodně bojuju s tím, jestli tomu nenechat jen ty tři hvězdy. Je mi to pak ale zase líto vůči těm prvním třem super epizodám. Překvapila i hojná četnost hollywoodských tváří, což je na druhou stranu dobrá zpráva, na druhou stranu to značí brzké totální zkomerčnění. Rozhodně rozpačitá série. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva ucházející díly (2 a 5) nezapadají do sci-fi koncepce Black Mirror tak, jak jsme byli zvyklí, tedy negativní dopad technologií na lidstvo, a nemyslím, že se za to dá nějak vzdáleně považovat paralela mezi Británií v roce 1979 a tou dnešní nebo neohrabaná úvaha o tom, jak z oceněných dokumentů nakonec těží jen společnosti a média, a ne jejich tvůrci. Tradiční díly (1 a 3) bohužel nevytěžily nápad pořádně nebo nám skrz lákavé obsazení naservírovali velmi dementní variaci na milostný trojúhelník bez nějak hloubky. O čtvrtém dílu ani nevím, co říct. Rozhodně bych nečekal, že po pár letech přijde něco, co vypadá, že Netflix požadoval uspěchat za rok, jsem zklamán. ()

Reklama

Ještěřák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S přehledem nejslabší série. Joan je hrozná byl snad nejnudnější a nejhorší díl Black Mirror. Démon 79 je do jisté míry vtipný, připomínalo mi to koukat se na komediální díly Akt X, ale s béčkovými herci. Nejambicióznější a nejvíce k zamyšlení, nejvíce blekmirorovský díl je samozřejmě Beyond the Sea. Kulisy vypadají jak první Alien a ten týpek vypadá úplně jako Dallas. Škoda přehnaného konce ala pár sérií nazpátek díl Krokodýl, celkově je to takové nedovysvětlené, nevychytané, naprosto banálně předvídatelné. Zbytek jsem raději neviděl, celkové hodnocení už se mi nechce zvedat, protože třeba oproti kultovním dílům 4. série jde o obrovský sešup do hlubin hajzlu. Tyhlety napůl komedie a teenagerské díly s celebritama v BM prostě nefungujou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooker to sice umí lépe a minimálně poslední dvě epizody úplně nezapadají do obrazu, který by divák od Black Mirror čekal, nicméně stále je to nadstandardní zábava a dá se v tom leccos najít. Chápu každopádně zklamání některých fanoušků, kteří mají na tuhle sérii oprávněně mnohem větší nároky a očekávají větší "přesah". V šesté sérii to sice není takové, ovšem nenudil sem se ani u těch slabších epizod...70% ()

Shizle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aktuálně poslední a taky nejhůře hodnocená série Black Mirror. Hodnocení nechápu, každý z dílů má zajímavou pointu a řekl bych, že až na čtvrtou epizodu, jsou i kvalitativně dost konzistentní. Celkově se v šesté sérii pracuje s nepravděpodobnými situacemi, což jsem zjistil, že mi do konceptu BM hodně sedí. Nejvíc kontroverzní díly Loch Henry a Demon 79, trochu obchází pojetí seriálu a vypouští dnes již signifikantní varování před neprozkoumanou technologií, za to jsem však já jedině rád, protože poslední "technologicky zaměřené" epizody mi většinou přišly slabší. Zejména mi vadí občasné čerpání, párkrát až přebírání nápadů ze starších dílů, kterého si v poslední době hodně všímám. Epizoda Beyond the Sea, ve mně dodnes nejvíce rezonuje, a to i přes lehce přestřelenou stopáž. Nejslabší, čtvrtý díl selhává zejména v tempu, události se dějí, a to bez jakékoliv logiky. Příběh a metafora v něm schovaná mě bavila, bohužel však není epizoda technicky zvládnutá a v téhle kombinaci není výsledek něco, co byste si zapamatovali. Celá série za mě ale vyniká hlavně vizuálně a herecky, technická stránka poslední epizody je vrcholem dnešní Netflixovské produkce. Šestá sezóna jako celek je však solidní pokračování seriálu, nedávejte na zdejší hodnocení. Nejlepší epizody: Beyond the Sea, Loch Henry, Demon 79 Nejhorší epizoda: Mazey Day ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Animovaný titul „Rowdy and Peanut“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na interaktivní film od Netflixu s názvem Cat Burglar (2022). Objevují se zde postavy Rowdy a Peanut a scénář měl na svědomí také Charlie Brooker. (jirikzaboj)
  • Ve scéně, kdy Joan (Lolly Adefope) vejde do baru, můžeme slyšet píseň „Anyone Who Knows What Love Is“ od Irmy Thomas. (thestrycekfido)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno