Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá řada kultovní antologie Black Mirror má s původním konceptem provokativní britské satiry o techno-optimismu [krom první epizody] pramálo společného, a namísto toho jde o multi-žánrovýho kočkopsa, který je parodií sebe sama – ovšem nijak zábavnou, ba ani poutavou.... Charlie Brooker se už zřejmě vyčerpal. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na stvorhviezdie sa mi pacili len prva a posledna epizoda. Tentokrat sa Black Mirror nedrzi strikne moznych negativnych dopadov ludskych "vydobytkov", ci mozneho sci-fi smeru pokroku, ale si sem-tam aj uleti, co nie kazdy divak ocenil. A to v druhej, stvrtej a piatej epizode. Prihadzujem polhviezdie, pretoze tieto netradicne britske poviedky si zasluzia svoje miesto a urcite sa tesim na dalsiu seriu. Snad bude "on-going" a teda pokracovat stale. :) Odporucam. ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší pauze přichází 6. série s pěti díly, z nichž i jeden dokonce klesne pod hranci 50%. Hm. Tak co to vypovídá o kvalitě nového přírůstku? Asi to, že už to přestává být Black Mirror, jak jej známe, a stává se z něj pomalu něco jiného, horšího. Kvalita poklesla (už od 5. série), a to hlavně příběhová a námětová vynalézavost. Takže třeba taková Mazey Day je zkrátka směšná, Beyond the Sea šíleně neoriginální a Joan is Awful podivně lehce rozuzlená. Problém ale také nastává s tím hlavním, o co u Black Mirror jde - s představením potenciální hrozby technologií, která nás v blízké či daleké budoucnosti čeká. Protože ono Loch Henry, Mazey Day, Demon 79 a částečně i Beyond the Sea tuto základní podmínku zkrátka nesplňují, což potom podkopává hlavní důvod existence seriálu jako takového. Co to je jako za seriál, je tohle stále Black Mirror?, ptám se. Nevím. Ale abych ještě přihodil jednu výtku, týká se obsahu dialogů. Je pro scenáristy opravdu tak životně důležité používat slovo fuck/fucking na epizodní bázi? Nemohlo by je napadnout trochu prozkoumat hloubku jazyka namísto omílání těch samých vulgárních výrazů? Díky! No to by byly výtky a nyní klady. Z dílů se mi rozhodně nejvíce líbila Joan is Awful, kde to prostě jelo v krásném tempu, jak má, ovšem vulgarismy tam padaly co věta a a finální rozuzlení bylo docela náhodné (horší 4). Pak se mi také líbilo hned následující dokumentární Loch Henry, kde se to jevilo zprvu jako takový průměrný díl, avšak ke konci to nabralo takový zvrácenější a zlomyslnější spád, že i teď si na ten finiš rád vzpomenu a zapřemýšlím (lepší 3, svým způsobem i lepší než Joan is Awful). No a to je tak vše. Zbytek byl průměr nebo podprůměr. Co bych ale chtěl ještě podotknout, je díl Beyond the Sea. Ten je sice nejlépe divácky hodnocený, ale ve výsledku velmi primitivní. Už existuje plno takových variací na tuto užitou šablonu, že je až běda, že něco takového někdo i teď natočil, ke všemu pod záštitou takové značky! Byla to přes hodinu dlouhá, úmorná, předvídatelná nuda, kde nedošlo k jedinému menšímu zvratu, natož pak aspoň výkyvu v ději. Úplně zbytečný povyk okolo velkého nic. Kvůli nehorázné nadbytečnosti tohoto kousku jej hodnotím jako nejhorší díl z 6. série. Vyhodnocení: Mazey is Awful ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Bez debaty nejslabší BM série (a to se na ni čekalo nejdéle; možná už je opravdu čas "jít dál", protože nic netrvá stejné věčně), ale měla pár svých momentů, nicméně ty většinou pocházely z už "propraného materiálu". Nebál bych se říct, že třeba 'Beyond the Sea' (E03) krom své přestřelené stopáže nabízí jen variaci na 'Striking Vipers' z předchozí série, a i když mi předhodilo nečekané herecké duo, které jsem neočekával, že uvidím (Aaron Paul a Josh Hartnett - po obou jakoby se slehla zem, až na to video tour de house Aarona a fakt, že jsem zapomněl, že Josh hrál nedávno v Ritchieho 'Wrath of Man'). Nicméně, natahovalo se to, ale všichni jsme tak nějak tušili kam a jak to spěje, možná ne úplně přesně, ale bylo to jen slovy Toppera Harleye "Dlouhé čekání... (...) Ne tak, jak jsem čekal". 'Joan is Awful' (E01) byl slušný díl, který, pokud bych viděl jako první by mi asi dal naději a dojem, že se "teprve rozjíždíme" a ne, že tenhle průměr je vlastně vrchol, ale jako bych tohle už viděl x-krát, nicméně mě baví tyhlety 'dickovské' krádeže identit a mindfucky, simulace, protože se to dá v příběhu zamotat mnoha způsoby. Ale nic nového pod Sluncem, vážně. Už to tu bylo i v rámci samotné BM show. 'Loch Henry' (E02) poslední z těch, co stojí za zmínku a asi i nejnápaditější příspěvek, ale vlastně to říkám jen ze shovívavosti (a protože mám slabost pro to, jak vtipný nacházím skotský akcent), poslední dva díly mi přišly absolutně o ničem, a nebyl jsem schopný je regulérně sledovat a to i přes casting jako vždy skvělé Zazie Beetz (E04). Uff. 6/10 ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti starším sériím trochu slabší várka, ale stále to mělo své kouzlo. Nejvíc mě zaujaly epizody Loch Henry a Beyond the Sea, další tři byly v jistých etapách takové rozpačité a často jsem váhala nad tím, jaký z toho mám vlastně dojem. Tak jako tak, bavila jsem se, i když občas i s dost přivřenýma očima nad některými dějovými zvraty. Diváci si v komentářích často stěžují na chybějící logiku, ale je to snad pořád sci-fi seriál, nevím, co od toho někteří čekají za zázraky, co se realističnosti týče... Tak co, bude i sedmička? ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Série „Sea of Tranquility“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu Národní hymna (2011), ve které je poprvé zmíněna v souvislosti s umělcem přes speciální efekty, který na oceňovaném seriálu pracoval a měl také pomoct premiérovi splnit podmínky únosce skrze falešné video. Seriál je zmíněn ještě v několika epizodách. Konkrétně v epizodě Pád střemhlav (2016), kdy Lacie (Bryce Dallas Howard) cestuje v autobuse plném cosplayerových fanoušků, kteří jedou právě na Sea of Tranquility Con. V epizodě Smithereens (2019) na obrazovce v lobby lze spatřit hashtag #SeaofTranquilityReboot. A konečně v epizodě Rachel, Jack a Ashley Too (2019) lze během zpravodaje v televizi spatřit oznámení, že se série opravdu dočká rebootu. (jirikzaboj)
  • Krajina, jež představuje v seriálu Českou republiku, se ve skutečnosti nachází v Německu poblíž zámku Hohenschwangau pod názvem Alpsee Lake. (Worlik23)
  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama