Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Robert Daly své posádce velí s moudrostí a odvahou. Nováček na palubě ale brzy odhalí, že na této vesmírné lodi není nic tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenze (115)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty koxo! Tolik myšlenek a ne zrovna plytkých zabalených do barevného trekkie celofánu a převázaného komickou mašlí... Děr v logice bylo jako v jednom známém švýcarském sýru, ale drajv to má. Když zemřete ve VR, zemřete? Nebo jen donekonečna zažíváte bolest odloučení molekul, zmrznutí, dušení, topení, spálení? A zabýval se tím vůbec někdo z postav? Pojmy jako udičky pro blbce - firewall, aktualizace, cloud, ... Brooker se prostě bavil. Ale toto mělo po první třetině našlápnuto na fakt temný díl torture. Zbyl z toho sice krásně barevný, ale notně oválený pamlsek olepený borgským pubickým ochlupením. Jsem rozpolcený. Jedna moje část jásá, druhá škrábe nehty po stěně cely a chce víc bolesti, krutosti, sexuálního násilí a vesmírného šílenství. Jako opravdu šílenství. Ne šílenství jako třeštění. Šílenství jako něco temného a slizkého, převalujícího se vám v rozkroku, kdy vás děs, stud a strach, že co bude následovat bude ještě mnohem horší, zcela paralizují. A to jsem nedostal. Naštěstí? ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad s kópiami, ktoré bude trápiť nejaký vyšinutý mozog, tu v Black Mirror bol - epizódka White Christmas. Samozrejme tým pádom aj úvaha, či umelo vytvorené vedomia je vôbec humánne trápiť a v podstate si s nimi robiť, čo chceme. Ale aspoň to bolo spracované zaujímavým spôsobom. Jednoznačná kópia Star Treku s akýmsi pomrkávaním na Galaxy Quest. Som fanúšikom oboch. Takže ma táto epizódka celkom pobavila. Na druhej strane pozerať na magora, ktorý trápi iných, to už tu bolo a nemám náladu si to zopakovať. Ale musím uznať, že príbeh bol veľmi dobrý a je to rozhodne nadpriemerná časť. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší ze 4. série. Za mě určitě minimálně nejlépe zapamatovatelný díl. Opravdový psycho (sci-fi) nápad a dobré zpracování. Nejdřív divák neví na čem je a působí to divně, ale jakmile se nastíní, o co tu vlastně jde, začíná velmi poutavá, klaustrofobická podívaná s dost výraznými prvky beznaděje. 85% ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ snáď najzábavnejšia epizóda vôbec. Podobne zábavná bola už len neskoršia epizóda so Cyrus. Ide o skvelo obsadené vesmírne dobrodružstvo zaoberajúce sa seba-uvedomelosťou počítačových, videoherných postáv. Tvorcovia sa pri tom neboja napodobniť vizuál starších vesmírnych dobrodružstiev (napríklad hneď v úvode) ale tak isto skrz jednoduché kostýmy a scénografiu hry a priestoru. Plemons sa tu vytiahol dokonca ešte viac, ako v ikonickom Breaking Bad, čo som vážne, ale vážne nečakal. Perfektné! ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl se mi hodně zaryl pod kůži. Pokud někdo popustí uzdu fantazie a domyslí činy do důsledku, je to vrchol zrůdné odpornosti. Hlavní protagonista měl osud ještě hezký... Ke konci mě trochu tahaly nějaké logické skoky, ale budiž odpuštěno. Musela bych se nad tím zamyslet víc, zda bylo vše košér. Z morálního hlediska je ale tohle solidní sonda. A pro mě důvod, abych si nikdy mozek nikam nepřipojila, i když to jednou určitě půjde. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (15)

  • O 44:48, keď sa monštrum objaví na hrebeni, je počuť ukážku z filmu Vesmírna pechota (1997): "Všetci zomrieme!" (Arsenal83)
  • Táto epizóda získala zo všetkých doterajších dielov najviac televíznych cien (7) a nominácií (21). (Arsenal83)
  • Callister Inc. je na 13. poschodí, čo je odkaz na film Trináste poschodie (1999), ktorý obsahuje aj simuláciu virtuálnej reality. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno