Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pecka film, žádná přehnanost, žádné emoční třískání. Prostě paráda. Téměř celý film sledujeme výcvik budoucích záchranářů a na konec pořádnou akci, která je tak pěkná že jsem si jí pustil vícekrát. Těžká práce bez ocenění, to není jak já:-)) Costner je borec a určitě sympaťák Kutcher hraje tak jak má a McDonough je můj oblíbenec, i když je pravda že tady se nějak extra nepředvede. Parádní film s dokonalou hudbou, a hereckou legií. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nech robí Costner čokoľvek, má u mňa jedno obrovské plus a tým je nadprirodzený narcizmus, akým sa oháňa aj vo svojich najhorších filmoch. Ako Travolta, i on zažil veľa pádov a návratov, ale ani osem johnovtravoltov sa nemá tak rado, ako jeden Kevin. Keď jeho hrdinovi nejaká postava povie „Čím si starší, tým si lepší“, môžete vziať jed na to, že to nehovorí postave, ale priamo Costnerovi. Normálne vidíte, ako sa mu hrvoľ nadúva fantastickou spokojnosťou zo samého seba. Ten chlap je starý vlk a pirát a keď budem veľký, chcem byť ako on. V ZÁCHRANÁROCH nie je pre ženy veľa miesta. Práve tvrdá chlapská atmosféra z nich špliecha na (námorné) míle ďaleko. Kevinovi ju pomohli stavať zručný remeselník Andrew Davis a veľmi dobrý Kutcher. Bohužiaľ to neznamená, že sa jedná o výnimočný film. Napriek tomu má veľa bodov k dobru. Okrem hereckého obsadenia (ukážkoví predstavitelia filmových hajzlov v kladných rolách: Clancy Brown, Neal McDonough) sú to ešte akčné scény, dialógy a niekoľko silných scén, ktoré vás zasiahnu. Komerčný ohlas bol každopádne nepostačujúci. Vzhľadom na to, akými turbulentnými obdobiami (hraničiacimi s abnormálnymi výkyvmi) si Costner prešiel, nie je celosvetová tržba 94 miliónov úplne katastrofálna, ale pri masívnom 70-miliónovk rozpočte... je. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrný snímek, který sice neurazí, ale taky ničím neohromí. Zajímavé téma o americké pobřežní záchranné službě (dá se tak vůbec Coast Guard přeložit?) bohužel narušené některými naprosto šablonovitými scénami (samotný trénink, vztah Bena a jeho manželky apod.). Jako celek takový horší Top Gun :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner na svých bedrech s přehledem utáhne tenhle sice poměrně dlouhý, nicméně stále zajímavý snímek od kdysi skvělého Andrew Davise. Ashton proti němu vypadá jako takové telátko, tady naštěstí dostal takovou roli, která pokazit snad ani nešla. Možná kdykoliv jindy bych tuhle nacionalistickou srágorku odpálil, ale zrovna mě tak nějak padla do noty. Širé moře já prostě můžu. 70% ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Čirý průměr, který mě ničím moc nezaujal. Možná, že si film mohl vybrat, jestli chce být komorním a zajímavým filmem o výcviku záchranářů nebo dobrodružným katastrofickým spektáklem. Potom by z toho možná mohlo být víc. Takhle se kupilo klišé na klišé, z nichž mně nejvíc vadila Kevinova manželka. To je naprosto typické. Jsi hrdina, miluju tě, ale chci abys seděl na prdeli doma, jinak se s tebou rozvedu... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama