Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1969, kdy dvanáctiletý Alan Parrish objeví starou deskovou hru s podivným názvem Jumanji. Odpoledne, když jeho rodiče odjedou na slavnost, Alan společně s kamarádkou Sárou podivnou hru otevřou a pustí se do hraní. Po několika hodech kostkou se vyděšená Sára stane svědkem toho, jak vtáhne hra Alana dovnitř. O šestadvacet let později se do opuštěného domu Parrishových nastěhuje teta Nora s neteří Judy a synovcem Peterem, jejichž rodiče nedávno zahynuli při nehodě. Děti slyší podivné dunění a na půdě objeví zaprášenou rozehranou hru. Začnou ji hrát a hned po prvním hodu kostkami se začnou dít podivné věci. Objeví se obrovští moskyti, kterým se děti ubrání jen s velkými obtížemi, a za nimi následuje tlupa malých rezatých opic, které začnou likvidovat zařízení domu. A nakonec se objeví obrovský lev a podivný divoch. Je to dospělý Alan Parrish, který prožil šestadvacet let uvnitř hry. Začne se shánět po rodičích, ale s pomocí Petera a Judy zjistí, že zemřeli. Alan se po dlouhém přemlouvání nechá přesvědčit, aby pokračoval ve hře. Ta se totiž musí podle pravidel dohrát až do konce. Musí s nimi hrát také Sára, ta však odmítne. Začne hrát, až když jí Alan nepřímo vyčte, že ho nechala samotného ve hře. Čtveřice si přísahá, že tentokrát hru dohraje do konce. Při každém dalším hodu se totiž vynořuje větší nebezpečí, které hráče ohrožuje. Všichni jsou však odhodláni hrát dál, protože jedině tak lze situaci zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (652)

MM11 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrná oddychovka, co neurazí ani ty "vyzrálejší", ale vzhledem k ojediněle údernému námětu výsledek nadprůměr prostě nestačí. Jumanji je vlastně v oblasti akční fantasy pro děti misionářský počin, prozkoumal terén, vyzkoušel neúspěch a vymetl cestičku. Proto mu dnešní Narnie a spol. děkujte. Jumanji má zajímavý děj, zdařilé postavy, přijatelé triky, jenom jaksi vyčpěl. O deset let později by se jednalo o blockbuster s megalomanskou výbavou, tahle cesta je však skromnější a upřímnější. A naneštěstí může za to, že Jumanji je dnes jen polozapomenutá epizoda.... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ke shlédnutí mě přiměl fakt, že má jít letos do kin remake. Robin Williams v komediálních rolích nebyl nikdy můj šálek kávy a nevím proč, ale v 90. letech jsem jej prakticky zcela ignoroval. Povědomí o tom že existuje Jumanji jsem nicméně měl. Filmu musím nechat, že oproti současné rodinné zábavě si opravdu dává záležet na postavách, ději a není mu vůbec cizí občasná až hororová atmosféra. No zkrátka dnešní caparti by oproti svým předchůdcům z devadesátek mohli mít hodně solidní noční můry. K udělení lepšího hodnocení mě možná do jisté míry brání i fakt že se nejedná o mou srdeční záležitost z dětství, stejně jako to že rodinné filmy nejsou zrovna v popředí mého filmového vkusu. 65% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Jestli se to někomu v dětství líbilo, doporučuju znovu se na to nedívat. Udělala jsem to a zjistila, že to teda rozhodně není tak zábavný, jak jsem čekala. Ze hry prakticky vyleze jen pár zvířat a jeden lovec, jinak nic moc, navíc Williams je těsně na hraně snesitelnosti a toho pitvoření, co nesnáším. Z herců se mi líbil jen Jonathan Hyde a ten tam byl asi tři minuty celkem. Triky nejsou zrovna ohromující, ale to by se vzhledem k datu výroby ještě dalo tolerovat. Vtipů (těch dobrejch) je pomálu. Pustila jsem to mladší sestře v domnění, že dětství je ten pravej čas pro ocenění něčeho jako Jumanji. Půl hodiny před koncem usnula, touhu film dokoukat neprojevila a přiznala se, že jí to moc nebaví. Tak se ta dějová nezábavnost asi nevztahuje jen na lidi starší 15 ti let. No prostě, koukat se na to dá, ale je spousta jinejch a lepších dobrodružnejch filmů pro celou rodinu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* mám na původní film hezké nostalgické vzpomínky, ale jestli by se mi líbil teď, to raději zkoušet nebudu ;-) To jsem si raději pustil jeho volné pokračování. Podle traileru jsem hned věděl, že to žádná sláva nebude, ale proč tento typický popcornový blockbuster nezkusit. Vtip a nadhled pokračování určitě nechybí a díky tomu má ty dvě hvězdy, takže hezký výsledek nakonec - čekal jsem to horší ... ale jak tak čtu ostatní komentáře, tak je to podobné. Prostě oddechový film pro mladší publikum. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice to je pohadka, ale pobavilo me, ze ma pristupnost 7+. Maly deti se u toho budou mistama bat. Co se tyce pribehu ten je celkem originalni, sice tam furt nekdo nekoho pronasleduje, ale je to udelany originalne, svizne a hlavne zabavne. Herci sou v klidu, pobavilo me kdyz jsem videl Robina Williamse jako tarzana, dokonce i deti nebyli nejhorsi. Samozrejme tu je spousta predvidatelnejch situaci, ale vubec to nevadi. Ke konci jsem byl docela slusne napnutej, i kdyz mi bylo jasny, ze vse dobre dopadne. Triky jsou na velmi vysoke urovni a spolecne se slusnou hudbou paradne doplnuji dej. Ja se bavil dobre. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (33)

  • Od roku 2007 vyráběla společnost Fuji Trading exkluzivní hru „Jumanji“ ve formě „Pachinko“, což je druh výherního hazardního automatu. (Terva)
  • Když Van Pelt (Jonathan Hyde) vstoupí do obchodu se zbraněmi, hraje v rádiu národní hymna Mexika. (HellFire)

Související novinky

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Rock chystá další díl Jumanji

Rock chystá další díl Jumanji

26.04.2018

Jak možná víte, loňský hit Jumanji: Vítejte v džungli! byl přiznaným pokračováním původního Jumanji. Studio Sony tak v podstatě začíná pracovat na trojce, v níž se vrátí na scénu Dwayne "The Rock"… (více)

Jumanji s Rockem?

Jumanji s Rockem?

18.04.2016

Remake rodinné klasiky Jumanji měl dorazit už letos v prosinci. Studio Sony ho ale nestihlo dát dohromady, a tak se v lednu posunula premiéra na červenec 2017. Film mezitím dostal režiséra, jímž bude… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama