Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Must-see pro všechny příznivce aut. Nebo pro všechny příznivce humoru. Nebo pro všechny příznivce kutilství. Nebo pro všechny příznivce dospělých mužů co si můžou plnit klukovské sny. Nebo pro všechny příznivce známých britských osobností. Nebo pro všechny příznivce závodních her. Jakýkoliv průsečík těchto skupin jen umocňuje zážitek, který se násobí s každou řadou strávenou s ústřední trojicí moderátorů. Hodnotím z pohledu nových sérií, trio Clarkson-May-Hammond je super v každém díle, skvěle se doplňuje a když je příležitost, tak i pošťuchuje. Zábavná alternativa ke klasickým "autosalónovým" pořadům, které fungují spíš jako katalog nových aut. Zde nová auta sice občas dostanou podobně laděný prostor, ale většinou to bývají auta drahá. Auta levnější a/nebo použitá vždy souvisí s nějakou zajímavou blbinou - zejména to jsou různé výzvy, kdy místo slibů a vyprávění prodejce autobazaru vidíme auta v akci, častokrát jedoucí na doraz. Anebo si moderátoři postaví úplně nové auto podle výzvy. Anebo si dají závod. Anebo si dá kolečko host. Anebo Stig. Každý díl je vždy napěchovaný nějakými činnostmi a klasická britská délka (6 epizod na řadu) zabraňuje, že by řídla kvalita. ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Naprosto autům nerozumím i když díky tomuto seriálu už trošku ano. Po zhlédnutí pár dílů jse usoudila, že i když je to seriál pro pány tak mě uchvátil. Naprosto nenásilný humor, který je použit přesně v danou chvíly kdy má být. A co se týče moderátorů já dávám palec nahoru Jeremymu a Stigovi.Jedním slovem BOMBA :)) ()

Reklama

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle ´´fenomén´´ mě úplně minul. Nevím, co je tak úžasnýho na nějakým anglánovi, ktery si vozí zadek v autech cenové kategorie od 1,5 milionu nahoru a u toho se snaží být děsně vtipný. Asi jsem divnej...nebo prostě jen nezapadám do skupiny mladých i starších chlapů, co se vyžívají v tunningu, rychlosti a co mají mokré sny, když se jim zdá o tom, že vyhráli mustanga v loterii. Tahle vášeň pro drahé kusy plechu mě fakt míjí. Mám trochu jiné hodnoty v životě, tak proto odpad. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som ten typ chlapa, ktorý dokáže pred garážou celé hodiny leštiť svoje fáro a potom ešte o tom kecať v pube s kamarátmi. Nezaujímajú ma novinky z motorizmu. Nemám slabosť pre silné motory. Auto beriem čiste vecne a prakticky. Ako dopravný prostriedok, ktorý mi uľahčuje každodenný život. Preto ma relácia "Top Gear" nijak zvlásť nezaujala. A navyše nemám rád suchý anglický humor. Takže ma trio podivných moderátorov (Clarkson, May, Hammond) dokázalo skôr podráždiť ako pobaviť. ** ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Co říct ke kultovnímu tv pořadu o autech, který zná úplně každý? Top Gear je neuvěřitelná klasika, která spolu snoubí humor, známé osobnosti a samozřejmě auta. Trojice Clarkson, Hammond a May je výborné moderátorské trio, které se neustále špičkuje a jejich hlášky jsou vskutku nezapomenutelné. Tenhle pořad si paradoxně užijou i tací co neznají pojmy jako objem válce, nebo počet koní. Pořad je totiž udělaný tak, že kromě recenzování největších bouráků, se věnuje i výmýšlení největších kravin a soutěží. Jako vyrobit bondovské auto, pojízdný karavan, a nebo, se učit jezdit s návěsem. Zkrátka a dobře soutěže, hosti, automobilový okruh, auto za rozumnou cenu a hlavně trio, které nestárne. Do hodnocení započítám všechny řady seriálu, co jsem viděl a klidně i 50 let s Bondovskými auty. Díl, který mě jako fanouškovi Bonda udělal ohromnou radost. Zaručeně nejlepší pořad o autech a nejzábavnější Tv pořad vůbec. Na TG se vždy rád podívám. (90 %) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Vo vietnamskom špeciále (s12e08), keď robia spoločne skúšky na vodičák, Jeremy rozbije Jamesovi baletku, ktorú má pripevnenú popruhmi vzadu na požičanej Jamesovej motorke o chodník (00:47:24), ale o pár záberov predtým ešte baletku na motorke pripevnenú nemal (00:47:04). (Dm1tr1j)
  • V 16. sérii Richard Hammond podotkl, že by asi nikdo nechtěl vlastnit mexický vůz, protože auta by měla odrážet národní povahu. A to mexické by tedy bylo "líné, nechopné, nafoukané, tlusté a blbé". Výrokem „No vážně, dokážete si představit, že se probudíte a budete Mexičan?" popudil mexické diplomaty. (Illuminare)
  • Podľa niektorých zdrojov má byť Africkým bratrancom Stiga (Botswanský špeciál) pilot F1 Lewis Hamilton. Podľa týchto zdrojov sa zhoduje štýl jazdy. (kukadlo123)

Reklama

Reklama