Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi velmi líbila, ale druhý díl by se dal shrnout jako jedno velké klišé. Dějová linie ze Santiagova nefotbalového života místy připomíná telenovelu se stokrát viděnými replikami. Fotbalová utkání vyvolávají na tváři fanouška ironický úšklebek. Někdy mi připadalo že sleduju některý z mnoha amerických rodinných filmů o baseballu. Všechny góly padají zásadně v poslední minutě, zvoleje (1x dokonce nůžkami) a přímo do šibenice :). ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekné pokračovanie prvého Góóólu aj keď o niečo slabšie, jediné čo je lepšie je technické spracovanie a je vidieť viac peňazí v rozpočte aj keď by ma zaujímalo koľko vlastne celkovo stál tento film, pretože som si všimol pomerne často na plátne hviezdy futbalu ako Zidane, Ronaldo, Beckham a ďalší. Tvorcovia sa asi buchli po vreckách. Zábery počas zápasov boli veľmi pekné, prepracované, fakt kvalita. Mnoho scén bolo prehnaných, teda počas zápasov, zvraty na stranu Realu Madrid. 60% ()

Reklama

Kangaxx odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je tak neskutočne hlúpy a naivný, že jediné na čom sme sa s kamošom pri pozeraní bavili, bola stupidnosť postáv, ktoré v ňom vystupujú. Skutočnosť, že nepozerám ultrabečkové tv filmy, posúva tento snímok na ašpiranta o najhorší scenár, aký bol kedy k filmu, ktorý som videl, napísaný. Kamera pri futbalových momentoch je síce pekná, no futbalu je tu žalostne málo, navyše trpí absolútnou naivnosťou - keď dá týpek vo svojom prvom zápase za Real víťazný gól v poslednej minúte zápasu ligy majstrov, ktorý navyše znamená postup, tak asi nebude s hlavou scenáristu všetko v poriadku. Vzťahy hlavného protagonistu ani nejdem rozoberať, najlepšie by ich vyriešila brokovnica strieľajúca na všetko, čo sa pred kamerou pohne. Keď navyše Ňuňovi sedemročný brat so záporným IQ (teoreticky nemožné, ale mali by ste ho vidieť :)) bývajúci v ghette ukradne bez problémov lamborghini a pred jazdou po meste mu ešte stihne ukázať fakíra, tak sa prestávam všetkému čudovať. Snáď jedine koncu, ktorý nastal vo chvíli kedy by to nečakal ani Nostradamus. A samozrejme hodnoteniu snímku na tejto stránke. P.S. Vedeli ste, že v Nórsku sa hrá futbal za snehovej búrky a po tme? Nie? Tak si pozrite tento film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mým snem je bydlet na stadionu Santiaga Bernabéua v Madridu, ale jestli je v tom nějaký problém, tak nepohrdnu ani Allianz arenou v Mnichově, stadionem Giuseppe Meazzy v Miláně, Old Traffordem v Manchesteru či Parkem princů v Paříži. Z výše uvedeného je patrné, že kdyby kamera neopouštěla zelený pažit, tak bych snímku střelil hlavičkou z penalty do šibenice pět hvězd, ale tohle bohužel není onanie nad Realem. Tady se plní výchovný účel, který dává naděje opáleným talentům z nerozvinutých ekonomik na to, že se místo stání ve frontách na sociální dávky mohou stát přeplacenými fotbalovými celebritami. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal za tři, protože na rozdíl od prvního dílu to hodně ztratilo na příběhu a na tom, že tomu tolik neuvěříte. Jelikož jsem fanouškem Realu Madrid, a po ploše se pohybují skoro všechny jejich hvězdy, musím dát za čtyři. Snadněji se mi na to dívá. I když je samozřejmě blbost, že jak Santiago Munez tak jeho kamarád a spoluhráč z New Castlu United Gavin Harris se objeví čistě náhodou opět ve stejném klubu. A také, že mimo těchto dvou hráčů skóruje pouze Beckham. A také to, že se finále Ligi mistrů hraje doma na Realu Madrid. Jak už jsem viděl psát níže, ze Santiaga se stává jistota. Vždy se mu na trávníku střelecky daří a dává takové góly, jaké by ti nejlepší fotbalisté jen záviděli. Reklama na Real Madrid sponzorovaný Audi ( která vlastní Lamborghiny ) a Adidasem ( ne Nike jak psal Le_Chuck ). Na začátku máme možnost shlédnout Octavii, jako taxi. Filmy na pokračování filmy nemám moc rád, ale snad trojka která má být o šampionátu z Německa nedopadne ještě hůře a v koutku duše očekávám, že se kvalitou vrátí blíže k jedničče. Očekávám, že ve trojce nastoupí Harris za Británii a Munez za Mexiko a nebo za US? a samozřejmě že se proti sobě postaví ve finále Mistrovství světa, jak jinak ???? ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objevuje hned několik skutečných fotbalistů, mezi nimi hvězdy Realu Madrid Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham, Iker Casillas nebo Roberto Carlos. (ricky4)
  • V šatni Realu Madrid pred finálovým zápasom Ligy Majstrov je možné vidieť dresy domácich s logom LFP (Španielska futbalová federácia). To sa však smie objaviť iba v zápasoch domácej ligy, nie v súťažiach pod záštitou UEFA. (MikaelSVK)
  • Zápasy, které jsou uváděny jako osmifinále, čtvrtfinále, semifinále (proti Pireusu, Rosenborgu a Lyonu) byly ve skutečnosti odehrány v sezóně 2005/06 v základní skupině ligy mistrů F, kterou vyhrál Lyon. Real postoupil do osmifinále, kde hrál proti Arsenale (ve filmu finále) a tam také po zápasech 0:0 a 0:1 vypadl. (hendrich6)

Reklama

Reklama