Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Han22 

všechny recenze uživatele

Vítězství jsem viděl jako Stallonův fanda někde ve 20ti a už tehdy mě to přišlo divný. Ono je to pěkně natočené, nenudí to, ale je to absolutně debilní. Šílený námět kombinuje válečný, vězeňský a sportovní film. Scénář hoří - fešácký zajatecký tábor se spravedlivým velitelem, padělatelem co sežene foťák či doklady, neuvěřitelné scény (útěk, návrat bez trestu) až po naprosto absurdní poločasové rozhodnutí a finální útěk (nikdo by nestřílel?). Caine a von Sydow nemají co hrát a Stallone se do válečného filmu nehodí (jeho postava je tu vlastně navíc). Dlužno říct, že je tu pár legendárních fotbalistů (i když většina po čtyřicítce) v čele s famózním Pelém, finální fotbalový zápas je naprosto lahůdkový a jako fotbalový fanda jsem nadšený, že jsem taky jednou viděl ve filmu fotbal a ne nějaký americký sport. Pěkně jsem si zafandil :) Jo a Stallone v brance rozhodně není marný, v naší kapr lize jsou stokrát horší tragédi. Takže asi neutrální 3*. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jsem příznivec fotbalu, takže mě potěšil Pelé a i ve 41 letech byl stále výborný. Námět je také zajímavou myšlenkou a ještě vychválím hudbu. Jinak to zase nebylo nic mimořádného. Stallone jako Rocky je přirozený, ale jako fotbalový brankář, to byla tragédie. Určitě stále v brance při natáčení poprvé v životě. Výsledek 4:4 byl morálním vítěztvím pro spojence i obecenstvo a pro mě je to přesně za tři. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dialogy Michaela Cainea a Maxe von Sydow jsou senzační (stejně jako Sydowova scéna v závěru). Celý film je pak sice takovou sportovní variací na legendární Velký útěk, Stalloneho útěkářská postava dokonce v lecčems připomíná postavu Steva McQueena, ale vůbec mi to nevadilo. Nejsem žádný velký fanda fotbalu (a možná proto se mi film tak líbil, pokud jsem si nevšímal čutálistských chyb), ale Vítězství patří k mým oblíbeným druhoválečným kouskům s útěkovou tématikou. Tři a půl zaokrouhluji nahoru za nejlepší soundtrack, jaký kdy Bill Conti složil. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Amíci mají dost divnou představu o kopané. Ačkoli ve filmu hrálo plno skvělých borců, zápas na mě působil strašně neohrabaně a nerealisticky. Chápu, že pro Američany to určitě bylo věrohodné, ale u některých těch Slyových skluzů z pozice brankáře mi nabíhal úsměv. Jestli byl padesátiletý Caine vhodnou postavou zrovna pro roli kapitána si taky nejsem jistý, toho raději před kamerou nenechali se míče ani dotknout. Ale krom té fotbalové stránky, kterou mohli doladit, jsem se bavil obstojně. 70% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý športový film s vojnovou tématikou. Má veľmi dobrý príbeh o skupinke spojeneckých zajatcov na čele s bývalým futbalistom v nemeckom tábore, ktorí sa okrem iného venujú aj hre futbalu a keď si ich všimne vysokopostavený nemecký dôstojník, rozhodnú sa pre zápas zajatcov proti nemeckým vojakom, v ktorom už ale nepôjde len o zážitok z hry. A navyše odboj zatiaľ chystá prípravu na útek futbalistov. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa z toho získať aj viac. Celá táto tématika je veľmi zaujímavá, takže väčšina času filmu dokáže bez problémov udržať divákovu pozornosť, dej je dobre podaný a doplnený ešte o viacero zaujímavých prvkov, hlavne snahu amerického zajatca uniknúť a takto na slušnej úrovni to funguje väčšinu času, len škoda, že samotné finále, teda futbalový zápas na štadióne je dosť nezvládnutý a je rozhodne najslabšou časťou filmu. Čo sa týka samotnej akcie špecifickej pre tento typ filmu, tak jej tu až tak moc nie je. Futbalových scén je len pár, ale na tie v tábore sa pozerá dobre a tak škoda, že ten záverečný pôsobí tak moc umelo, ale okrem toho som spokojný so všetkým, čo sa týka úteku amerického zajatca v podaní Sylvestra Stallona, nie je to nejak zvlášť prepracované, ale aj tak dosť dobre zvládnuté. Herecké obsadenie je výborné, Michael Caine v hlavnej úlohe, spomínaný Sylvester Stallone, veľmi ma potešila účasť Pelého a aj charizmatický Max von Sydow. Réžia je len úplne priemerná, ničím nevynikajúci štandard, ale pre potreby filmu určite stačí a technická stránka je na tom dobre. Víťazstvo určite nepatrí medzi nejaké výnimočné filmy, ale kvôli zápletke a obsadeniu sa na to pozerá viac než dobre, páčil sa mi už pred mnohými rokmi a stále si ho rád občas pozriem. 72% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Tento snímek mohl mít klidně v záhlaví uvedeno "Natočen podle skutečné události". Scénáristé vycházeli z tzv. Zápasu smrti, který sehráli ruští vězni proti vybranému mužstvu luftwaffe v koncentračním táboře. Rusové, bývalí hráči moskevských klubů, porazili letce 5:1 a několik z nich, mimo jiné výborný brankář Trusevič, skutečně byli popraveni. (Robbi)
  • Pelé, Robert Moore, Osvaldo Ardiles. Ale na trávníku byli i jiní skvělí borci: Paul van Himst, Kazimierz Deyna či Hallvar Thoresen. (Robbi)
  • Jelikož filmaři nemohli najít velký fotbalový stadion bez věžového osvětlení, které se začalo používat až po 2. světové válce, natočili zápas na Hidegkuti Nándor Stadium v Budapešti v Maďarsku. Zápasu se zúčastnilo 250 tisíc maďarských komparzistů. (pan Hnědý)

Reklama

Reklama