Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragikomedie, jak si nelze dělat iluze,v jejímž středu stojí postava psycholožky Hany, která se snaží řešit nejrůznější životní situace svých klientů, mladých i starých, bohatých i chudých, i duchem, do jejichž spletitých osudů se zapojuje také její vlastní životní příběh. Ve výrazných epizodách, v útržkovitém zachycení jednotlivých emociálních příběhů lásky opětované i neopětované, žárlivé i posesivní, zvrácené i altruistické, - všech těch touhou po lásce řízených osudů, které na sebe narážejí a vzájemně se proplétají i s životním příběhem samotné psycholožky - všech, které trápí potíže spojené se zaměstnáním, kteří trpí pocitem strachu, že neobstojí, díky nejrůznějším tlakům, příliš velkou zodpovědností, konflikty s kolegy, nejistotou pracovního místa, depresemi z pocitu přetížení i jednotvárností a nudou. Autoři chtějí postihnout celý rejstřík současné problematiky tak, aby v jejich spletité kumulaci vynikla směšnost i hrůza žabomyší existence mnohých z nás. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Z jedné strany děshrůzná zhovadilost, ze strany druhé minimálně zajímavá záležitost, kterou do prachu průměru sráží rozháraná první polovina a především pbrutálně nekompromisní antiherecktví v podání snad poloviny obsazení, kterému díky rozsahu své role velí David Kraus (ovšem role, kterou ztvárňuje je sama o sobě natolik děshrůzná, že by ji nedokázal v snesitelné podobě zahrát ani Hugo Hass s ideálním množstvím kokainu v krvi). Přitom pozitivního je tu docela dost, episodní historky jsou zábavné a druhá polovina někde dokonce našla i snesitelné tempo. Nebo jsem jenom začal bejt ospalej a promít se mi do toho nějakej psychedelickej sen, kdo ví. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tekavá kamera mala zrejme naznačiť chaotickosť súčasných dní... Roztrieštenosťou filmu do mikropríbehov trpí mnoho súčasných filmov, ktoré majú ambície vtesnať do filmového času všetko možné i nemožné. V tomto snímku to príliš nefunguje, divák je zbytočne atakovaný nespočtom epizódiek, ktoré len dokresľujú našu dobu. Akoby pani Chytilová zabudla rozprávať príbehy. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení jsem čekal mnohem horší film. Nakonec to bylo docela příjemné překvapení. Na to že má režisérka skoro osmdesát let, všechna čest. Hezké chvilky bez záruky jsou překvapivě věrohodnou sondou do společnosti a i když je zde mnoho nešvarů-například několik zbytečných štěků, které jenom odvádějí pozornost-klady převažují. Trhaná kamera mi tentokrát ani nevadila, akorát nevím proč měl obraz tak podivné barvy. Krausova hudba je příjemně funky, do filmu však s vyjímkou závěru moc nepasovala. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Porevoluční filmy Chytilové jsou vesměs bída, to jsem tu alespoň jednou psala. Od Hezkých chvilek bez záruky jsem proto raději už nic nečekala. Ale ony mě docela překvapily a více méně bavily. Neříkám, že je to suprový film, to vůbec ne, mám k němu dost výtek, ale bavily mě osudy některých postav, bavila mě Jana Krausová i Jana Janěková, vcelku příjemně mi to uteklo... Jsem ráda, že se s Chytilovou loučím na docela pozitivní vlně. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvá než si člověk zvykne na "nefilmový" koncept, nevtipnost některých scének, zbořenou dramatickou klenbu a nevyrovnané herecké výkony. Ale nakonec to uteče docela příjemně a člověk se u téhle série neobjevných srandiček z poradny alespoň nemusí stydět, tak jako při pohledu na obnažené šourky ve Vyhnání z ráje. Překvapivě dobrý Kraus. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Igor Bareš o natáčení jedné ze scén a o režisérce uvedl: „V jedné scéně jsme jedli a jí se to nelíbilo, jak do sebe láduju knedlíky. Tak na mě naléhala: ‚Žerte víc, jste málo prase!‘ Nechtěl jsem ji zklamat, tak jsem se snažil. A až po úspěšném natočení jsem jí řekl, že kvůli své nemoci, vážné Crohnově chorobě, při které je třeba přísná dieta, vlastně knedlíky vůbec nesmím. Pověděla mi ale, že jsem jí to měl říct, že by se to zvládlo jinak." (Zdroj: super.cz) (funhouse)
  • V čase 1:02:15 můžeme v zrcadle zahlédnout kameramana při práci. (klukluka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno